Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta

Euroopan omistaja

/ #76 Kansan ääni kuuluviin.

09.11.2011 18:34

Eurooppa luisuu päiväpäivältä syvemmälle kriisiin. Taloutta on jo kuukausien ajan yritetty pelastaa turhaan. Alamäki näyttää vain jyrkentyvän. Jotain kertoo jo sekin, että Berlusconi on vapaaehtoinen eroamaan. Kukapa sitä haluaisi kipparoida uppoavaa laivaa.

Kun tämä todellisuus ja sanallasaoen "kaaos" on edessämme, on äärimmäisen kummaksuttavaa kuunnella puheita puolustuskyvyn alasajosta. Venäjä on ilmoittanut Euroopan yhteisen puolustuksen ja naton olevan pelkkä paperitiikeri. Ja on siinä täysin oikeassa. Tämä tuli todettua Libyan kriisissä, jossa Euroopan maat eivät saaneet mitään aikaiseksi ilman amerikkalaisten apua. Turvallisuustakeita emme lähialueilta tule saamaan.

Puolustusvoimat on pakon edessä ajamassa alas rakenteitaan, eikä sitä voi sinällään syyttä väistämättömän kohtaamisesta. Kansan olisikin ilmaistava tahtonsa selkeästi hallituksen järjetöntä talouspolitiikkaa kohtaan. Sotilas ei nouse kapinaan, mutta kansa voi mielipiteensä kertoa. Jää vain nähtäväksi, haluaako hallitus kuulla heidät valinutta kanssaa.