Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Myyryläinen
Vieras

/ #235 Kinnusen arroganssi

25.08.2010 08:55

Kinnunen kirjoitti (233.): "Uskontomme on tavallaan "kulttuuriimmekin" kuuluva."

Suomessa suomalaiseen kulttuuriin kuuluu jumal'henkinä Ukko, Ilmatar, Ahti, Tapio j.n.e. Muut ovat muualta tuotuja ja valtaosin väkivallalla meille pakotettuja.  Meidän kultturissamme on paljon vanhoja aitoja suomalaisia piirteitä mutta ne on kuorrutettu vieraalla, ulkoa tuomalla.

Mitä taas nykyaikaan tulee niin meidän kulttuurimme on sekulaaria ja perustuu pitkälti luonnontieteisiin ja niiden tuoreisiin saavutuksiin sekä kokemukseen alatilisääntyvästä tiedosta.  Tässä suhteessa uskonnot, ovat ne mitä tahansa, ovat pitkällä tähtäimellä väistyviä.  Toisaalla maailmassa kehitys on pidemmällä ja toisaalla vähemmän pitkällä.  Nyt kristityt omaa asemaansa turvatakseen pelottelevat meitä sellaisilla jotka eivät ole sekulaarisessa kehityksessään yhtä pitkälle kuin me.  Historiallisesti katsoen nuo muut, vaikkakin erilaiset, ovat kuitenkin olleet suvaitsevaisempia muita kohtaan kuin kristityt.

 

Kinnunen kirjoitti (223.): "... ettei eri uskontokunnan edustavat ihmiset ulkomailta saa viedä Suomen kansaa vääriin uskontoihin halliten ja määräten."

Onpas jälleen kristityltä harvinaisen ylimielinen lauselma.  Kristityn Kinnusen oma täkäläinen versio kristinuskon yhdestä lahkosta onsiis  maailman mittaluokassa oikea uskonto ja muut vääriä.  Materia*) meitä tuollaiselta varjelkoon.  ( *) materia varjelkoon koska luojaa ei ole)