Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Rakastan faktaa
Vieras

/ #245 Valtaenemmistölläkin positiivinen uskonnonvapaus

27.08.2010 20:31

Faktaa

Seuraavassa faktalukuja monien anti-kristillisten kamppanjointienkin jälkeen. Edelleenkin kristillinen valtaenemmistö on tosiasia. Faktaa sekin, että  ev.lut.uskonnonopetuksen piirisssä on myös ns vapaiden suuntien oppilaita. Annetaan lukujen puhua:  

 

Taulukko 1. Perusopetuksen (vuosiluokat 1–9 ja lisäopetus) oppilaat katsomusaineen opiskelun mukaan.

Lähde: Tilastokeskus - Opetushallituksen raportointitietokanta ROPTI.

 

VUOSI

Ev.lut

Ortod.

Elämänkatsomus

Muut uskonnot

Ei osallistu katsomusaine- opiskeluuun

2008

512 705

7 003

15 543

8 919

763

Kaiken kaikkiaan valtaenemmistö suomalaisista vanhemmista on valinnut lapselleen kristillisen uskonnon opetuksen. Positiivisen uskonnon-vapauslain (on oikeus harjoittaa omaa uskon-toa) ja kansainvälisten ihmisoikeuksiakin kunnioittaen Suomessa on järjestetty oman uskonnon opetusta kiitettävästi. Elämänkatsomus-opetukseen ja vähemmistöjen uskonnonopetuk-seen on siihenkin ollut mahdollisuus - kunhan osallistujia on vähintään kolme. Vaikka tunnus-tuksellisuus hävisi uskonnonopetuksen nimestä, jokaisen usko ja uskonto nojaa lopulta tunnus-tukseensa. Em järjestelyt eivät ole aiheuttaneet koko maata ajatellen kohtuuttomia kustannuksia.  Enemmän tulee kustannuksia, kun valtakunnassa aletaan miettiä etiikkaa , joka ei nojaa mihinkään arvoihin (lue: tai nojaa ateismiin  tai materialismiin).

 

Ennustajan taitoja ei tarvita väitteeseen, että uskonnonopetuksen laiminlyöminen tulee aiheuttamaan yhteiskunnassamme huikeita kustannuksia. Meillä on riittävästi näyttöä arvoajelehtimisesta johtuvasta pahoinvoin-nista. Olemme velkaa nuorelle sukupolvel-lemme myöskin henkisen arvoperinnön, joka  on arvokas ja hyväksi havaittu.

 

PS. Olen sattunut tilanteeseen, jossa ihmisoikeus-järjestön keskusteluillan teemana ole oikeellistaa sananvapauden nimissä mainoskamppansa "eroa kirkosta". Myöhemmin tämä toteutettiinkin sananvapuden nimissä. Nyt ilmeisesti ollaan viemässä erityisesti kristilliseltä enemmistöltä positiivinen uskonnonvapaus. Edellisen eduskunnan istontokaudella oli jo nähtävissä, että eräät tahot (nimeämisen jätän tässä) olisivat vääntäneet oikeutta negatiiviseksi (oikeudeksi olla harjoittamatta uskontoaan). Huh!