Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Myyryläinen
Vieras

/ #263 Päinvastoin

06.09.2010 08:19

Ope kirjoitti: "Enpä ole vielä kohdannut suurperheiden lapsia, joita olisi helvetillä peloteltu. "

Jos ei ole peloteltu niin kasvatus ei silloin ole perustunut Raamattuun kirjattuun n.s. "selvään jumalan sanaan" eikä siten ole ollut kristillistä kasvatusta.  Vanhemmat siis menossa itsekin helvetin tuleen kärventymään?

 

Ope jatkoi: "Toiseksi vastaisin edelliselle, että etiikka erotettuna jumaluskosta on etiikkaa, joka sidotaan ateismiin tai liberalismiin."

Ei ihan noinkaan sillä etiikkaa ei sidota ateismiin sillä ateismi tarkoittaa edelleenkin vain ja ainoastaan, että ateisti ei usko yliluonnollisiin jumal'henkiin.  Silloin ateisti ei ota etiikkansa perusteita sen enemmän jumalasta tai jumalista eikä ateismista vaan jostakin muualta, kukin oman maailmankatsomuksensa mukaan.   Esimerkiksi sekulaarista humanismista mutta muitakin vaihtoehtoja on, myös pahoja.

Toisaalta mitä pahaa on liberalismissa etiikan kannalta? Sehän tarkoittaa tässä yhteydessä suvaitsevaisuutta eritavalla ajattelevia kohtaan ja kykyä antaa muiden elää eri tavalla kuin itse. Mitä pahaa siinä on kristilliseltä kannalta? Sekö, että kristityt eivät saa totalitaarisesti määrätä miten muiden on elettävä elämäänsä?

 

Ope lisäsi vielä: "... että olen elänyt maassa, jossa oli harjoitettu ateismiin sidottua kasvatusetiikkaa. Se vaatikin totalitaristisia otteita. "

Me elämme parhaillaankin maassa jossa tälläisillä adresseilla yritetään ylläpitää uskonnollisen totalitarismin perinnettä.

 

Ja lisäksi miten Ope todistaa, että Jahveen perustuva etiikka olisi yhtään parempi ja vähemmän totalitaarinen kuin johonkin muuhun perustuva? Otetaanpa jälleen esimerkki: Kristillistä etiikkaa noudattavat USA-laiset mainostavat juuri lopettavansa sodankäymisen Irakissa tapettuaan laskutavoista riippuen sadoista tuhansista 1,5 miljoonaan siviiliä vaikka oman moraalikoodiston selkeä käsky kieltää tappamasta.  Sivulauseista on lisäksi pääteltävissä, että ei ole edes tarkoituskaan lopettaa kuten aamun uutisista on luettavissa. Miten tämä on sijoitettava Open mielestä parempaan kristilliseen jumal'uskoon perustuvaan etiikkaan?  Ja millä tavalla tuollainen kristillinen etiikka on parempi kuin esimerkiksi elämän suojeluun pyrkivä sekulaari humanismi?