Vastustamme Kaarinantien kääntöä

Maria Yliaho-Saarela
Vieras

/ #6 Työtä muuallakin

10.09.2010 11:32

Mikäli olen oikein ymmärtänyt ei nyt suunnitteilla oleva tiehanke ole uusi vaan suunnitelmat siitä on laadittu aikana, jolloin Kaarinantien käännön alle jäävä alue ja Kaarinantien vaikutusalue laajemminkin oli huomattavasti harvemmin asuttu, merkittäviltä osin metsä- ja peltomaata eikä laaja asuinyhteisö. Mietinkin miten laaja tiedottamisvelvollisuus merkittävistä tiehankkeista kunnalla on kaavoitusvaiheessa ja viimeistään tonttimaata myydessään? Mikäli tällainen velvoite on, onko sitä noudatettu? Moraalinen velvoite onkin sitten ihan asia erikseen. Kuntalaisen saatavilla olevissa kartoissa käännöstä ei ole näkynyt edes tievarausta.

Tierakennustyöt eivät ole meluttomia tai riskittömiä - puolen kilometrin tunnelissa riittää louhittavaa ja kuorma-autoralli olisi melkoinen. Työn valmistuttua seuraisi liikenne, myös Avantin alueen logistiikkakeskusten rekkaliikenne. Kartalla ja käytännössä asuinalueestamme tulisikin osa jättikokoista liikenneympyrää. Näin ollen mietin miten velvoittava on vesioikeuden päätös vuodelta 1982, jonka mukaan asuinalueemme on suojelualuetta, jolle ei saa tuolloin annetun päätöksen mukaan rakentaa uutta kauttakulkuliikennettä. Tuolloin ymmärrettiin suojella luontoa - toivottavasti nyt ymmärretään suojella kuntalaisia, kaikkia Kaarinantien varrella asuvia veronmaksajia.

Kansalaisena ja kuntalaisena on lisäksi vaikea käsittää, että maassamme olisi varaa investoida 25 milj. euroa tällaiseen hankkeeseen kun tärkeiden logististen yhteyksien kuten esim. pääteiden ja rautateiden perusparannuksiin tai edes Kaarinantien melusuojaukseen ei rahaa tunnu löytyvän mistään.