Seis hyvitysmaksun laajentamiselle!

Pekka

/ #159 Täysin suhteetonta!

10.12.2011 17:19

Tämä Hyvitysmaksu keskustelu on saanut aivan käsittämättömät mittasuhteet.

Jos kännykän hintaan tulee pari-kolme euroa lisää sen takia, että siihen voi kopioida laillista musiikkia, niin heti on muka Nokia menossa nurin ja köyhiltä rahat loppu.

Ja kuinka usein se uusi kännykkä tuleekaan ostettua? Ehkä yks kännykkä per kaksi vuotta? Kauhee kulu. Tai kovalevy, montako ostat vuodessa?

Oletko koskaan lainannut kirjastosta levyä ja kopioinut sen itsellesi johonkin? Hyvitysmaksu mahdollistaa tämän.

Eniten ärsyttää se mutu-tiedon määrä, jota täällä(kin) paasataan. Ottaisitte ensin asioista selvää, ennen kuin alatte esittää omia mielipiteitänne faktoina.

Esim. kannattaisi ottaa selvää mihin, kenelle ja missä suhteessa raha jaetaan.

Kaikki rahat eivät mene musiikkipuolelle, vaan mm. AV-puoli (tv-ohjelmat, leffat) saa myös korvauksia. Myös vaikkapa äänikirjojen tekijät saavat osan tuista.

Teostohan kylläkin kerää rahat, mutta tilittää ne Opetusministeriölle, joka taas jakaa ne eteenpäin. Ja Teosto ei ole tilityksen suurin saaja. Rahoja tilittävät eteenpäin mm. Kopiosto, Teosto, Gramex, Esek, Kirjailijoiden edistämiskeskus, Suomen Elokuvasäätiö ja Kuurojen liitto.

Eli RAHAT EIVÄT MENE LEVY-YHTIÖILLE!

Tukien avulla moni uusi bändi saa mahdollisuuden tehdä uutta musiikkia.

Hyvitysmaksua perivät seuraavat EU-maat: Belgia, Espanja, Hollanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Latvia, Liettua, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tsekki, Unkari ja Viro.