VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

/ #1283

16.01.2012 18:36

Luontoliiton tiedote on asiallinen ja selkeä. Sudenvihaajat - koittakaa oikeasti perehtyä lajiin. Erittäin tarkassa hierarkiassa elävä laji joka hoitaa luontoa huomattavasti fysiologisemmin kuin yksikään metsästäjä.

En sano, että sudet ovat vaarattomia, mutta niiden kanssa on pystyttävä elämään. Jos maailmamme olisi "Ihmis-Jumalan" tekemä, olisi metsien ja erämaiden tilalla puistoja ja puistoissa ainoastaan ajettavia ja ammuttavia eläimiä. Suurin osa luonnosta olisi korvattu asfalttipolkuja risteilevillä golf kentillä. Riesana olevat ketut, sudet, ilvekset ja karhut tapettaisiin tietenkin viimeistä karvaa myöden ja totta kai ruokittaisiin merikotkia possun raadoilla ja metsästettäviä peuroja riistapelloilla. Tämä karrikoiden mutta hyvin läheltä totuutta liippaavana. Nöyrä lisäys tähän täytyy kuitenkin laittaa: meillä on lukuisia, vastuullisia metsästäjiä, jotka ajattelevat luonnosta sen arvon mukaisesti. Uskon heidän taholtaan vain positiivista suhtautumista luontoa - myös susia - kohtaan.

Tosin tähän uskoon tuli särö tuon pantasuden ampumisen myötä. Sille ampujalle on saatava pahin mahdollinen tuomio, koska "vahingosta" ei varmasti ollut kyse.