VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

taas kai vaan yksi tyhmä viherpiipertäjä

/ #1311 kommentille #1306

16.01.2012 22:27

Kissan irti pitäminen lienee sitten hyväksyttävä juttu? Verottavat tehokkaasti mm. lintukantaa jolkotellessaan vapaana, tuttuni kissa taas on tuonut esim. liito-oravan näytille. Eihän tällä olisi mitään vaikutusta jos niitä kissoja juoksisi tuolla se yksi, mutta kun näin ei ole.

Itselläni on ollut sekä kissa että koira, mutta kummankaan hengen puolesta en ole ikinä pelännyt, huolimatta siitä, että susirajalla asun ja kerran olen jopa suden saanut nähdäkin. Tassunjälkiä muutaman kerran useammin.

Onneksi ihmiset pitämine lemmikkeineen ovat oikeutettuja tekemään hallaa ympäristölleen, toisesta suunnasta taas tämä on tappamista tappamisen hurmiossa ja ties mitä kaikkea muuta. Joillakin tuntuu olevan vaan niin uskomaton tarve vihata ja pelätä.

Oikeasti vaaraksi oleva susi (esim. ihmistä aggressiivisesti lähestyvä) tulee saada kaataa jo susivihan aisoissa pitämiseksi ja nykyisenlaisen massahysterian leviämisen estämiseksi, mutta tällöin on varmistuttava, että kyseessä on juuri susi eikä koira tai susikoira ja että ei ammuta mitään muuta, kuten esim. tässä taas on käynyt http://www.ts.fi/online/kotimaa/299450.html