VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

/ #1348 viestille #1345

17.01.2012 17:01

En ole kirjoittaja, jolle viestisi osoitit, mutta vastaan kuitenkin.

Kissan vapaana pitäminen on ympäristörikos niin lintuja kuin muutakin faunaa kohtaan. Kissa on Suomen luonnossa ravintoketjun toimintaa kuormittava vieraslaji siinä missä esimerkiksi minkki. Saattaapa jäädä ulkona esimerkiksi kanahaukan tai ilveksen kynsiin, yleisemmin kuitenkin auton alle. Nämä kaikki kissan uhkatekijät lienevät nekin yhtä pahasta kuin susi?

Koiraa pidän sisätiloissa ja asianmukaisessa tarhassa, en lieassa narunpätkässä syöttinä. Metsästysreissulla irrallaan juoksevaan koiraan toki kohdistuu riskejä, mutta millä tavalla on hyväksyttävämpää että susi tappaa koiran kuin että koira tappaa esimerkiksi jäniksen? Miksi suden toimesta tämä on raatelemista ja ties mitä hurmiossa tappamista, koiran kohdalla koira saa vain kehut saalistamisesta?

Vaikka tässä jokin onnettomuus kävisi ja lemmikki joutuisi suden hampaisiin, en silti aikoisi puhkua sanoinkuvaamatonta vihaa ja pelkoa niitä kohtaan, mitä joiltain suunnilta tuntuu riittävän.

En ole metsästämistä vastaan ja kaveripiirissäkin on useampi jotka metsästävät, mutta tätä hysteriaksi levinnyttä susipelon lietsontaa en hyväksy. Varsinkin, kun susivahinkojen määrä on pienentynyt vuosi vuodelta.

Enemmän minä pelkään irrallaan juoksevaa vapaata koiraa kuin sutta tai syksyistä metsästyskautta, kun metsässä ei tiedä, että miten siellä pitäisi olla. Ikinä metsässä liikkuessani pelännyt mitään muuta suurpetoa kuin ihmistä.