VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

NYT RIITTÄÄ - projekti

/ #1712 KOMMENTIT TURUN SANOMIEN ARTIKKELIIN:

27.01.2012 19:23

Kommentit artikkeliin: http://www.ts.fi/online/kotimaa/303829.html

Artikkelissa kirjoitetaan:
Tulokset osoittavat myös lauman polveutuvan Itä- ja Keski-Suomen villeistä laumoista

HUOMIOTA HERÄTTÄVÄ RISTIRIITA
Mistä nämä laumat ovat tulleet? Eivätkö nämä ole tulleet juuri rajan takaa Venäjältä, jossa on paljon koirasusia - joten sekarotuisuuden näkökulmaa nämä tulokset eivät mitenkään todistettavasti poista. Suomeen sudet ovat tulleet Venäjältä, uimalla joistakin muista mantereista ne tuskin ovat maahamme tulleet. Suomen susikannan hoitosuunnitelma (2005) myöntää, että maassamme olevat sudet ovat osa Venäjän 25 000-30 000 käsittävän laajan esiintymän reunapopulaatiota. Suomessa elävien susien todellinen alkuperä on täysin sama kuin Venäjällä, jossa populaatiossa on paljon sekarotuisia koirasusia - Suomessa ei ole itsenäistä susikantaa (tämänhän myöntävät susitutkijatkin).

Myöskään siirto-istutuksien mahdollisuutta nämä tulokset eivät poista; onhan mahdollista, että susia on siirto-istutettu tuomalla susia Itä- ja Keski-Suomesta, puhumattakaan siitä, että eläinpuistoissa (kin) voi hyvinkin olla susia jotka polveutuvat myös Itä- ja Keski-Suomen ns. villeistä laumoista (jotka oikeasti ovat peräisin Venäjältä).

Perjantain Turun Sanomissa olevassa suuremmassa artikkelissa luki mm. seuraavaa:
"Suomalaiset sudet eivät eroa ulkonäöllisesti esimerkiksi Venäläisistä tai Ruotsalaisista susista" (Jouni Asp)

HUOMIOTA HERÄTTÄVÄ RISTIRIITA
Eivätkö Venäjältä tulleet sudet juuri Suomen kautta ole menneet Ruotsiin? Kysymyshän on täsmälleen samasta suuresta susipopulaatiosta, miten siis perimä voi olla erilainen?

"Vain noin kolme prosenttia meidän susistamme on muualta tulleita" (Jouni Asp).

HUOMIOTA HERÄTTÄVÄ RISTIRIITA
Kun maassamme ei lähes sataanvuoteen ole ollut susia, niin miten on mahdollista, että vain kolme prosenttia täällä asuvista susista on muualta? Viittaan edelleen Suomen susikannan hoitosuunnitelmaan (2005), jossa selvästi tuodaan esille, että maassamme olevat sudet ovat osa Venäjän 25 000-30 000 käsittävän laajan esiintymän reunapopulaatiota.