Urheilu pois YLE puheesta

Lauri Gröhn

/ #115 Ylen ei pidä kilpailla Yle Puheella kaupallisten kanavien kanssa

02.02.2012 16:44

Ylen radiopäällikkö Marja Keskitalo kertoi viime viikolla radiossa, että urheilun tulo Yle puheelle johtui siitä, että 30-40 vuotiaita haluttiin saada pois kaupallisilta kanavilta ja Yle Puhe oli ainoa paikka missä selostukset voitiin esittää keskeytyksettä.

Hämmästyttävä harha. Ne tuon sukupolven ihmisistä, jotka ovat vahvasti kiinnostuneita urheilusta, katsovat sitä maksullisista televisiosta ja nettitelevisiosta.

Keskitalo myös halusi liian toiston pois kanavalta. Toistohan on nimenomaan ollult kanavan vahvuus. Saada kuullakseen ohjelmia jotka kiinnostavat ohjelmalistaa katsomatta ja myös pätkiä sellaisista television ohjelmista, joissa pelkkää puhetta.

Yle Puhe on ollut myös kulttuuriteko, koska genrenä ihmiset saivat kuullakseen ohjelmia asioista, jotka heille täysin uusia. Yksi luovuuden metodi on vieraan tekeminen tutuksi sattuman johdattamana..

Ylen analyysi kanavasta on virheellinen ja perustelut kanavan formaatin muuttamiseksi ovat huonoja. Saapa nähdä uskaltavat virheen kätilöt julkistaa kuulijatutkimuksia asiasta, jotka taatusti osoittavat, ettei tuolla keinolla kaupallisista radiokanavista ole siirrytty Ylen hoiviin.