ISRAEL ELÄKÖÖN - ISRAEL MUST LIVE!


Vieras

/ #1420 Tulkaa ja nähkää - kutsu Palestiinan kristityiltä

16.02.2012 06:29




Tulkaa ja nähkää - kutsu Palestiinan kristityiltä



Pyhä Maa verkkopalvelu on yhteistyössä Alternative Tourism Groupin kanssa julkaissut uuden Pyhän Maan reilun matkailun oppaan Tulkaa ja nähkää”. Opas on tarkoitettu matkailijoiden ohella seurakuntien ja kristillisten järjestöjen matkoja suunnittelevien sekä matkanjärjestäjien käyttöön. Sen ohjeiden perusteella voi suunnitella Pyhän Maan matkan niin, että Palestiinan-Israelin konfliktin molempien osapuolten näkemykset tulevat kuulluiksi ja että matkailu tukee kestävää kehitystä ja rauhantyötä alueella.

http://www.pyhamaa.net/uploads/8/5/1/2/851246/5168311.jpg...

Opas on ladattavissa pdf-tiedostona alla olevasta linkistä.

http://www.pyhamaa.net/matkailu.html


Reilua matkailua Pyhässä Maassa


Sivulle kerätään resursseja, jotka edistävät keskustelua pyhiinvaelluksesta ja matkailusta Pyhässä Maassa. On tärkeää, että matkailija ei sulkeudu omaan uskonnolliseen tai ideologiseen kuplaansa, vaan on valmis kohtaamaan paikallisten ihmisten tarina ja kuulemaan konfliktialueella eri osapuolia.

Yksinkertaiset totuudet on syytä kyseenalaistaa, tutkia mikä pitää paikkansa - samalla kunnioittaen ihmisiä ja muistaen, että valtaosa ihmisistä haluaa elää elämäänsä rauhassa ja toinen toisiaan kunnioittaen, kunhan poliittiset ristiriidat eivät heitä estä. Myös Pyhän Maan uskonnot ovat pohjimmiltaan rauhan uskontoja - niiden käyttäminen väkivallan oikeuttamiseksi on väärin.

Palestiina on hieno ja ainutlaatuinen maa monessa mielessä: sitä luonnehtii erityisesti pitkä ihmisasutuksen historia ja siihen liittyen kolmen monoteistisen maailmanuskonnon - juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin - synty ja kehitys alueella.

 

 

Alueen historiaa ja nykypäivää luonnehtivat myös sodat ja kamppailu maan hallinnasta. Palestiinalaiset ja Alternative Tourism Group toivottavat vieraat tervetulleiksi. Nimensä mukaisesti "vaihtoehtoinen matkatoimisto" haluaa, että vieraat tulevat oppimaan uskonnoista, historiasta, kulttuurista, ja tutustumaan omin silmin poliittiseen tilanteeseen. Vierailu Palestiinassa voi olla suomalaiselle 'rankka' kokemus, mutta se on elämää rikastuttava ja ATG:n tarjoama mahdollisuus paikallisten ihmisten ja perheiden tapaamiseen tekee siitä ikimuistoisen.



Miksi matkustaisin Palestiinaan?

Kiinnostuitko? Kysy lisää:
The Alternative Tourism Group
74 Star Street, P.0. Box 173
Beit Sahour, Palestine
Phone: +972 2 277 2151
Fax: +972 2 277 2211
E-mail: info@atg.ps


http://www.pyhamaa.net/uploads/8/5/1/2/851246/6338511.jpg...



Oliivinpoiminta voi olla osa matkaohjelmaa


Tietoa ja vinkkejä reilun matkailun edistämiseksi


PIRT Vastuullisen matkailun aloite Palestiinassa
Pyhän Maan matkailun eettinen ohjeisto
© Pyhä Maa ja Alternative Tourism Group

rami_kassis_oikeudenmukainen_matkailu_2006.pdf
Download File:

http://www.pyhamaa.net/matkailu.html