Kannabis lailliseksi

Aivot omistava suomalainen mies

/ #3399 Tyly fakta

16.02.2012 17:21

Yksinkertainen tosiasiahan on se, ettei ole olemassa yhtä ainutta järkevää argumenttia kannabiksen laillistamista vastaan. Siis ei yhtä ainutta.
Ihan kertauksen vuoksi kyykytän muutaman argumentin:

-Kannabis itsessään ei ole epäterveellistä millään asteikoilla mitattuna ja yliannostus on käytännössä mahdoton.
-Kannabiksen vaikutukset hengityselimiin ovat puhtaan positiiviset, toisin kuin useimmiten väitetään (toimii mm. astmalääkkeenä).
-Porttiteoria ei ole ikinä toiminut, eikä tule koskaan toimimaan. Laillistamisella viimeinenkin linkki kannabiksen ja voimakkaampien huumeiden välillä katoaisi.
-Laillistaminen ei toisi kannabista lasten ulottuville, vaan nimenomaan helpottaisi valvontaa.
-Laillistaminen ei lisäisi merkittävästi käyttöä, addiktioita, väkivaltaa, tai ylipäätään rikollisuutta. Kriminalisointi lisää näitä kaikkia.
-Kannabis ei ole addiktoivaa. Koukkuun jääminen on sikäli toki mahdollista, mutta käytön lopettaminen ei aiheuta vieroitusoireita.
-Kannabiksella on enemmän lääkinnällisiä käyttötapoja kuin yhdelläkään muulla luonnonmukaisella, tai synteettisellä lääkkeellä.
-Kannabista (hamppua) voidaan hyödyntää myös muihin teollisuudenaloihin, mm. paperi-, vaate- ja polttoaineteollisuus.
-Kannabiksen käyttäjät lisääntyvät jatkuvasti, eikä se tule koskaan muuttumaan. Laillistaminen on vääjäämätöntä, tapahtuipa se kymmenen, sadan tai tuhannen vuoden kuluessa.

Haluan myös sanoa, että kannabis ei todellakaan ole laitonta sen terveydellisten vaikutusten takia, vaan koska se ei sovi kapitalistiseen talousjärjestelmäämme. Hampun ja kannabiksen tuotanto on aivan liian helppoa ja aivan liian halpaa. Se kaataisi kokonaan nykyisen, monopoleihin perustuvan markkinatalouden avatessaan valtavasti ovia jokaiselle teollisuuden alalle.

-Paperiteollisuus palaisi hamppupohjaiseen paperiin, jota kuka tahansa voisi tuottaa itse. Nykyisellään paperiteollisuus perustuu metsäalueiden ostamiseen (monopoli).
-Polttoaineteollisuus perustuisi hamppuöljyyn, jota kuka tahansa voisi tuottaa itse. Nykyisellään polttoaineteollisuus perustuu öljyesiintymien ostamiseen (monopoli).
-Lääketeollisuus perustuisi kannabiksessa esiintyviin kannabinoideihin, joilla voidaan hoitaa käytännössä mitä tahansa, aina pahoinvoinnista kroonisiin kipuihin ja mielenterveysongelmiin. Nykyisellään lääketeollisuus perustuu synteettisten yhdisteiden patentoimiseen (monopoli).

Ottakaa myös huomioon, että hampun kasvatus olisi myös ympäristön kannalta paras mahdollinen teollisuuden muoto. Metsien kaataminen voitaisiin lopettaa, tilalle tulisivat valtavat hamppusadot, joiden tuottama happi korjaisi pilalla olevaa ilmastoamme.

Pelkkä hampun kriminalisointi on selvä näyttö siitä, ettemme elä hyvinvointivaltiossa.