Vastustamme Kaarinantien kääntöä

P.A.
Vieras

/ #22 Jotain hyvääkin?

23.11.2010 16:51

Jos uusi tielinjaus helpottaa ns. Ala-Kauselan alueelta (Keulakadulta) pääsyä Kaarinantielle, niin kannatan kääntöä! Keulakatu jää Hämeentien risteyksen ja ABC-aseman risteyksen väliin, eikä sieltä tahdo millään päästä kääntymään Kaarinantielle. Ohikulkutien parannus taatusti lisää entisestään liikennettä Hämeentien risteyksessä ja sitten emme pääse enää lainkaan pois asuinalueeltamme. Mutta tätä ei tunnu kukaan vastustajista ottavan huomioon. Jokaiselle on tietysti oma napa lähinnä....
Aina välillä keskusteluissa väläytellään, että on paljon tienkääntöä kätevämpiä ja halvempia tapoja ratkaista nämä risteysongelmat täällä pohjoisen perukoilla, mutta yhtään ainoaa todellista ehdotusta asiasta en ole nähnyt tai kuullut.

Ja tässäkin jutussa käy niin, että jos tienkääntö torpataan nyt, kun valtiolta saataisiin rahallista apua, niin sitten muutaman vuoden kuluttua, kun huomataan, että jotain on Hämeentien risteyksen ruuhkalle tehtävä, joutuu Kaarina yksinään maksamaan tienkääntönsä. Silloin ei enää olekaan varaa tunneliin, jonne liikenteen melut ja pölyt mukavasti jäisivät, vaan tie vedetään maan pintaa pitkin ja Kultanummen kenttä jää tien alle. En tiedä nostaako se tie sitten enemmän talojen arvoa, joka asia tuntuu kovasti asukkaita huolettavan.
Sillä se tienkääntö tehdään enemmin tai myöhemmin joka tapauksessa, kun se kerran on keksitty ja karttaan piirretty. Ja silloin tunneli säästää eniten luontoa meille muuhun käyttöön kuin tien pohjaksi.