Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara


Vieras

/ #112 Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...

05.05.2012 17:32

#107: Hannu Hyvönen - Re: Tällä saitilla mennään tunteella...

Terve!

Kiitos vastauksestasi. Huomaan, että siinä on pienoisia asiavirheitä, kuten näköjään valtaosassa sivuston kommentteja. Oletko selvillä oikeasta järjestyksestä? Vai riittävätkö mielestäsi pelkät yleistykset? Niistä tulee vaan monille ihmisille turhia pelkoja.

Malmi sisältää kaikki siellä olevat metallit. Myöskin tämän uraanin. Kivi murskataan pienemmiksi palasiksi ja kasataan isoon aumaan. Liuotuskasa säteilee itsasiassa vähemmän, kuin normaali peruskallio pelkästään siksi koska kivi on murskattu ja kiviaineksen väliin jää tyhjää tilaa. Tilavuus kasvaa ja säteilymäärä pienenee. Eikö niin? Malimsta liuotetaan metallit niissä isoissa liuotuskasoissa. Eli, malmi köyhtyy. Neste sisältää kaiken metallisen, liukenevan aineen. Metallit otetaan talteen eri portaissa. Ei toivotut aineet kiinteytetään kipsiin. Kipsi on kiinteä aine! Kipsisakka altaan vedet menevät takaisin liuotusprosessiin. Ei siitä käsittääkseni järviin kyllä mene yhtään. Ja toisaalta, jos raha on siinä nesteessä, niin miksi sitä karkuutettaisiin?

Sorakeisarin sora on sellainen juttu, että kun se maa-aines kaivetaan syvemmältä maan alta, pääsee happi vaikuttamaan kunnolla siihen. Happea ei maan sisällä tietenkään ole vaikuttamassa. Kun se maa-aines sitten jonnekin levitellään, on se kaikki määrä käytännössä tässä meitä kaikkia ympäröivässä ilmakylvyssä. Aineet kiviaineksessa hapettuvat ja siitä sorasta liukenee myös sadevesiin aina jotakin (erilaisia suoloja). Koska kaikki maaperä sisältää uraania, niin silloin myös osa siitä liukenee väkisinkin eteenpäin. Eipä tämä mitään propagandaa ole, vaan ihan peruskemiaa.

Teidän touhusta menee mielestäni uskottavuus, jos ei tunne moittimansa asian perustoimintoja.

Kaikki kertomani tiedot on tänäpäivänä varsin helppo hakea ja tarkistaa eri lähteistä. Reippasti tutustumaan vaan. : )

 

Hyvää päivän jatkoa teille.