Kannabis lailliseksi

Krexu
Vieras

/ #2624 Kannabiksesta

02.12.2010 16:55

Lainattu:

"Moni lapsensa myötä kannabikseen tutustunut vanhempikin laillistaisi kannabiksen.

Moni muuttaa mieltänsä tajutessaan, että kannabiksen laillistaminen tai dekriminalisoiminen ei tarkoita, että kannabiksesta tulisi täysin hyväksyttyä ja että sitä saisi käyttää milloin vain ja missä vain. Kuten alkoholinkin kohdallakin, nautintaa määräisi käyttäytymiskaavat.

Toisekseen kieltolaki koskee meitä kaikkia. Yhteisöstämme häviää varoja rikolliseen yhteiskunnan haitaksi aiheutuvaan toimintaan, syynä on kieltolaki. Se nostaa kannabiksen hintaa monikymmenkertaiseksi ja takaa mielettömät katteet rikollisille.

Kieltolaki on portti kovempaan rikollisuuteen.

Kannabiskaupalla saadut varat sijoitetaan toisiin rikollisuuden haaroihin, aseisiin, korruptioon ja talouden harmaalle sektorille. Käyttäjä joutuu luomaan suhteita tällaisiin tahoihin tai myyjät luovat suhteet käyttäjiin. Näin käyttäjälle tulee suhteita rikollisuuteen. Rikolliset saavat näin uusia tekijöitä. Kun lakia ei tavallaan tuolla puolella ole, rikotaan kaupassa kaikkia lakeja. Asiakkaalla ei ole turvaa laista laadun tai myyntiehtojen suhteen. Toisinaan sattuu niin, että rikollinen ei huoli rahaa, vaan sanoo, että maksat myöhemmin jne. näin voidaan heikompia veloistaan ongelmiin joutuneita velvoittaa muihin palveluksiin. Asiakkaan vaihtoraha voidaan vaikka antaa amfetamiinina takaisin tms. Asiakas ei voi valittaa rikoksista poliisille, sillä kieltolaki tukkii hänen suunsa ja organisaatioa saa kehittyä ja kasvaa ja kauppa sekä rikokset jatkua.

Kieltolain myötä myös ongelmiin joutunut käyttäjä ei uskalla hakea apua ajoissa. Kieltolaki on tehnyt ongelmakäytöstä jo rikoksen ja toisaalta kieltolain aiheuttama vakava rikollisuus on sitonut hänet suhteiden verkkoon. Suhdeverkostosta on paljon vaikeampi päästä irti kuin mistää huumeesta.

Kieltolaki ei ole onnistunut pitämään huumeita poissa, varsinkaan kannabista. Sen tilalle tulee säätää lainsäädäntö tuottamisesta ja jakelusta ja ehkäsevien resurssien on keskityttävä ongelmakäyttöön/häiritsevään käyttöön, tuo työ ei kuulu poliisille."