KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Valtaa jäsenille ja siis kissoille
Vieras

/ #152 Rahasta ei NYT kannata kinastella

09.12.2010 00:24

#143: Vieras - Re: Re: money money money 

 Toivon keskustelun pysyvän enemmän adressin asiassa. Tosiasiat ovat tosiasioita, eikä rahastonhoitajan työsuhdetta varmaankaan lopeteta tämän keskustelun aikana. Hänelle maksetaan tietty palkka työstään ja hallitus on hänen palkkauspäätöksestään jäsenille vastuussa. Valitsemalla sellaiset jäsenet tulevaan hallitukseen, jotka haluavat purkaa rahastonhoitajan työsuhteen ja valita toisen rahastonhoitajan toimimaan kulukorvauksilla, selviää aikanaan tämäkin asia.

Yhdistyksen varallisuutta on kartutettu vuosien aikana monin eri tavoin; on saatu massiivisia testamentteja ja lahjoituksia, on ollut katulipaskeräyksiä, "kylmiä" keräyslippaita eri liikkeissä jne. Jos joku ei ole osallistunut jonkun mielestä johonkin tietynlaiseen toimintaan, niin ei se oikeuta konkarijäseniä siitä muita moittimaan. Yhdistyksessä käyttävät valtaa sen jäsenet, ja kaikki ovat yhdenvertaisia. Se sanotaan jo yhdistyslaissa.

Kenellä tahansa jäsenellä on oikeus mielipitensä ilmaisuun. Jos joku on sitä mieltä, että hallituksen päätös olla ottamatta ei-kesyjä kissoja hoitoon on väärä, niin kyllä hän saa siitä protestoida. Yksi keino on laatia addressi, jonka myötävaikutuksella kerrotaan kaikille, että mihin ihmisten lahjoittamat rahat mahdollisesti käytetään tai ei käytetä. Kyllä päätöksen tehneillä on oltava sen verran selkärankaa, että uskaltavat seistä päätöksensä takana ilman mitään leimaamiskampanjaa. Miksi kaikki vanhan kaartin mielipiteistä poikkeava koetaan uhkana???

Kun kerran on ihmisiä, jotka ovat huolissaan siitä, että kissojen pyydystäminen maakunnasta pyritään yhtäkkiä mahtikäskyllä lopettamaan, niin täytyyhän heidän jotenkin reagoida. Hehän ovat aidosti huolissaan!

En voi mitenkään keksiä, mikä voisi olla toimivampi tapa KKY:ssä kuin tämä adressi? Hallitus ei hallituksena reagoi oikestaan minkäänlaisiin "uudempien" jäsentensä viesteihin eikä toiveisiin. Puhumattakaan, että käsittelisi jäsentensä sille esittämiä asioita. Tai jos käsittelee, niin ei tiedota niistä mitenkään. Tiedän, että yhdistyksen hallitus toimii niin, että jäsenet eivät tiedä sen toiminnasta paljonkaan. Hallitus ei kerro jäsenilleen oikeastaan mitään käsiteltävistä asioista toimintavuotensa aikana. Päätöksistä puhumattakaan. 

Yhdistyksellä on nettisivut, joissa on muka joku keskustelukanava jäsenilleen. Se on silmänlumetta: kokeilkaa! Koska on viimeksi ilmestynyt KKY:n uutiskirje? Sellaistakin mainostetaan. Myös Facebook-sivusto on lakkautettu Miten palvelee valistustyötä sellainen asia, että yhdistyksen neuvova puhelintoiminta on lakkautettu marras-joulukuun vaihteessa? Tarpeettomanako?

Parasta mitä vuosiin on tapahtunut, on tämä adressi. Pelokkaat ja alistetut ihmiset ovat tulleet ulos koloistaan ja taistelevat kodittomien kissojen puolesta!