IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Faktatieto
Vieras

/ #282 Maa- ja metsätalouden päästöt valtavia

28.12.2010 10:28

Hienoa että palstalle on tullut muitakin kirjoittajia ja kommentteja siitä, kuinka metsäojitukset ovat tuoneet vuosikymmenten saatossa ja tuovat edelleen kiinto- ja muita haitallisia aineita vesistöihin.

Olen jo monessa aiemmassa kommentissani tuonut nuo vastaavat seikat esille, mutta aina olen tullut turvetuotannon vastustajien suunnalta "ammutuksi" mielipiteineni. Olenkin suuresti ihmetellyt kuinka luonnonsuojelijat eivät näe ns. "metsää puilta" kuten sanonta on, vai pitääkö tässä tapauksessa sanoa "metsää suolta". Heidän kommenttinsa on aina ja vain ainoastaan se, että muualta kuin turvetuotannossa olevilta maa-alueilta ei tule juurikaan mitään päästöjä. Turvetuotanto on ainoastaan heidän mielestään se paha asia. Totuus on kuitenkin aivan toinen. Maa- ja metsätalouden päästöt ovat aivan omaa luokkaansa suuruudeltaan. Metsäojituksia parannellaan jatkuvasti, maatalouden päästöihin ei kukaan tunnu kiinnittävän mitään huomiota.

Maatalousmaita ja metsätalousmaita omistaa sadat tuhannet suomalaiset, joten heitä on kai luonnonsuojelijoiden mielestä vaikeaa syyttää. On paljon helpompi syyttää yhtä kunkin alueen toimijaa eli turvetuottajaa. Täysin kohtuutonta menettelyä.

Kommentoi adressia

Facebook
Kannatatko kuolemantuomiota?