Yksikin lapsimurha on liikaa

Ettäkö kuolemantuomio?

/ #206 Re: Re: Re:

01.09.2012 18:34

#195: Henna Wessman - Re: Re:

Hennalle:

Et ole Henna ainoa, jolla on rankka lapsuus?  Ja juuri se selittänee sen, että toimit kovasti affektioiden aktivoimana. Ja sillä linjalla saatta mopo karata käsistä, ja sitten meneekin överiksi, ja sitten hyvä idea kaatuu omaan kuoppaansa!

Kirjoitat:  "Itselläni on niin rankka lapsuus takana, että tiedän varsin hyvä mistä puhut,.."

Niinhän oli - on myös Enkeli-Elisaan liittyen Minttu Vettenterä. Itsellä rankat kokemukset kiusaamisasioissa. Ja kirjoitti, koetti auttaa toisia kisuattuja, mihin se mureni?

On niin suuri vaara siinä, että kun toimii tunnetason motivaatiolla, tunteet sanelevat jatkoa, sitten eivät resurssit riitä, kun nimittäin tunnetasolla asiaa vieden tulevat ankarat faktatkin vastaan? Entä sitten?

Nuorena on idealismi, sitten tulee myöhemmin realismi. Joka kyllä sisältää sen nuoruudenkin idealismin, mutta se on jo monessa liemessä testattu.

En pidä kovinkaan ajateltuna, että julistaa adressinsa ohessa olevansa kuolemantuomion kannattaja? Jos et ole lainoppinut, jos et tunne oikeusjärjestelmää, sen voi antaa anteeksi. Mutta nuori ihminen, vain omien "rankkojen kokemusten" pohjalta?

Hyvien asioiden edsitäminen on oikein, se on hyvää, mutta mitä suurempi vauhti, sen paremmat jarrut pitää autossa olla. Ei pidä antaa vauhdin huumata, vaikka olisi lähes 9000 nimeä adressissa muutaman päivän sisällä.

Nuoruuden idealismilla ja intoilulla ei voida saada ratkaistua vaikeita ja monimutkaisia asioita. Eikä tämä ole pisteenkään vertaa joidenkin julmureiden puolustelua. Kuka tahansa voisi julistaa: hirteen se ja se! Nyt heti! Se ei paljoa älyäkään vaadi, ja sellainen kiihko nousee aivan helposti ihmisen kuin ihmisen sisuskomeroista!   Mutta...

Kun tämän maailman pahuus ei siihen lopu!  Eikä se lopu vaikka kaikki tapettaisiin.... Eli Jotakin aivan konkreettista pitää tapahtua. Ihmisissä. Itsessään. Jokaisessa.

 

Eli, olet vapaa vaatimaan kuolemantuomioita. Eutanasiaa. Mitä vain?  Voit koettaa parantaa sossujen "puurot ja vellit", voit koettaa parantaa tämän yhteiskunnan kaikki väkivalta-ja kiusaamisongelmat. Et ole ensimmäinen yrittäjä. Et ede kymmenes, et edes sadas, joka olettaa että nimiä keräämällä saadaan jokin ratas liikahtamaan. Joskus saadaan, useimmiten ei.

Mutta hyvä on se, että herätään toimimaan. Toiminnan laatu ja taso ja tavat taas ovat moninaisia.