Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Helsingin Sanomat

/ #3280 Israel sanoo päästävänsä aktivistit pois maasta mahdollisimman pian

20.10.2012 17:43

20.10.2012 16:08 | | Inka Kovanen
Inka Kovanen
Kirjoittaja on ulkomaantoimittaja.

Israelin Helsingin -suurlähetystön varapäällikön mukaan Estelle-laivan aktivistit viedään Ashdodiin, ja yritetään päästää mahdollisimman pian pois Israelista.

"Jerusalemista ollaan yhteydessä laivalla olevien kansalaisten omiin lähetystöihin, ja yritämme päästää heidän mahdollisimman pian pois yhteistyössä lähetystöjen kanssa", Yuval Donio-Gideon sanoo. "Meillä ei ole mitään aikomuksia pitää heitä Israelissa yhtään kauempaa kuin on tarpeen."

Hän ei osaa kertoa tarkemmin, vaaditaanko laivalla olleita allekirjoittamaan tunnustus laittomasta maahantulosta, kuten aktivistit itse ovat arvelleet.

Donio-Gideonin mukaan suurempi ongelma on se, että laivassa on paljon enemmän ihmisiä kuin alun perin oli rekisteröity.

"Siellä piti olla 17 ihmistä, mutta nyt siellä on varmaan kaksin verroin väkeä. Meidän on selvitettävä, keitä siellä tarkalleen ottaen on", hän sanoo.

Estellen lasti tarkastetaan Donio-Gideonin mukaan satamassa. Jos siellä ei ole kiellettyjä tavaroita, lasti toimitetaan Gazaan, hän sanoo.

Lastissa on Estellen tiedottajan mukaan sementtiä, jota ei Israel ei anna viedä Gazaan.

Yuval Donio-Gideon ei tiedä, oliko laiva kansainvälisillä vesillä kun se otettiin kiinni. Eikä hänen mukaansa se ole edes ongelma.

"YK on Mavi Marmara -tutkinnasta tehdyssä raportissa selvästi sanonut, että [Gazan] merisaarto on laillinen saarto kansainvälisen oikeuden mukaan. Ja laivojen pysäyttäminen kansainvälisillä vesillä on laillista, jos on täysin varmaa, että laiva on menossa saarron kohteeseen."

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…