Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

20.10.2012 12:56


Suomen konsuli tapaa Estellen suomalaiset maissa

#3277 Laivalla olijat siirretään Israelin poliisin valvontaan

20.10.2012 16:36

Israelin armeija latasi Estelle-laivasta kuvan Twitteriin lauantaina 20. lokakuuta. Armeija tiedotti, ettei valtauksessa käytetty väkivaltaa.

Kuva: -

http://www.ksml.fi/incoming/2012/10/20/670905.jpg/ALTERNATES/w120/670905.jpg...

Israelin joukot aikovat hyökätä alukseen, ellei laiva käänny takaisin.

02:00 (Päivitetty 16:16)

Suomen konsuli on valmis tapaamaan Estelle-laivalla olevat suomalaiset heti, kun laiva saapuu maihin Israeliin, kerrotaan ulkoministeriöstä.

Ulkoministeriön edustajan Helena Tuurin mukaan Israelissa on käytäntönä se, että konsuli saa keskustella pidätettyjen kanssa. Tuuri ei osaa sanoa, pääseekö konsuli satamaan laivaa vastaan vai missä hän suomalaiset tapaa.

Ulkoministeriöllä ei myöskään ole tietoa, mihin aikaan laiva saapuu satamaan.

Israelin sotilaat nousivat tänään alukselle, jonka noin 30 matkustajasta kaksi on suomalaisia. Gazaan pyrkinyt laiva on tarkoitus johdattaa Ashdodin satamaan. Laivalla olijat siirretään poliisin ja maahanmuuttoviranomaisten valvontaan.

Israelin armeijan edustajan mukaan armeija ei käyttänyt väkivaltaa noustessaan alukselle.

- Matkustajat eivät vastustelleet.

Armeijan mukaan laivalle noustiin vasta, kun matkustajiin yritettiin olla useasti yhteydessä mutta vastausta ei saatu.

Ship to Gaza -operaation tiedottaja sanoi Tukholmassa, että hyökkäys tehtiin kansainvälisillä vesillä Israelin julistaman turvallisuusvyöhykkeen ulkopuolella.

Lisää aiheesta:

Arkisto:

Allekirjoitettavaksi:

#3278 Nettiadressi ACAA:n puolesta löytyy täältä:

20.10.2012 16:55

Nettiadressi ACAA:n puolesta löytyy täältä:

http://www.change.org/petitions/members-of-the-european-parliament-pass-aca

Sivulla kerrotaan, että nettiadressin saavat allekirjoittaa vain EU:n kansalaiset.

Sitten seuraa teksti:

Me kaikki olemme sitä mieltä, että eurooppalaisten tulisi saada parhainta ja edullisinta mahdollista terveydenhuoltoa. Valitettavasti jotkut Euroopan parlamentin jäsenet ajattelevat toisin.
Viimeisten kahden vuoden aikana EU:n lainsäädäntöelimet ovat viivyttäneet ACAA:ta, sopimusta, joka yhtenäistää Israelin ja EU:n farmaseuttisten tuotteiden laaduntarkkailun ja mahdollistaa sen, että lääketehtaat voivat helpommin tuoda potilaiden saataville uusia, pelastavia lääkkeitä halvempaan hintaan. Eurooppa-neuvosto on jo hyväksynyt sopimuksen ja vastustavat argumentit on osoitettu vääriksi. Ei ole jäljellä mitään laillista estettä. Kuitenkin eurooppalaiset ovat saaneet jäädä odottamaan terveydenhuoltonsa kustannuksella.
Israelin lääkeyhtiöt ovat maailman innovatiivisimpien joukossa, ja ne johtavat halpojen rinnakkaislääkkeiden markkinoilla. Nuo rinnakkaislääkkeet tuovat Euroopan terveydenhuoltopalveluille miljardien säästöt vuositasolla. Jos ACAA:ta ei äänestetä läpi, näiden lääkkeiden hankintamahdollisuus viivästyy ja kustannukset nousevat.
Euroopan parlamentin on aika asettaa potilaat poliittisten kiistojen edelle!
Allekirjoita tämä anomus lähettääksesi viestin demokraattisesti valituille edustajille Brysseliin.

KIRJE, JONKA ALLEKIRJOITAT:

Me EU:n kansalaiset ja teidän valitsijanne vetoamme teihin, että lopultakin hyväksyisitte farmaseuttisten tuotteiden sopimuksen (ACAA) Israelin kanssa.

Yli kahden vuoden ajan sopimuksen vastustajat ovat viivästyttäneet sen käsittelyä estäen asiaa tulemasta äänestykseen komiteassa ja lopullisessa täysistunnossa. Eurooppa-neuvosto, Euroopan komissio ja kaikki kolme EU:n lainsäädäntötyöhön osallistuvaa toimielintä – mukaan lukien Euroopan parlamentti – ovat torjuneet heidän tekniset ja legaaliset argumenttinsa ACAA:ta vastaan.

Kieltämällä edustajiltamme tilaisuuden äänestää asiasta ACAA:n arvostelijat vahingoittavat demokraattista prosessia ja juuri niiden ihmisten etuja, joita palvelemaan heidät on valittu, Euroopan kansalaisten. Me kirjoitamme puolustaaksemme oikeuttamme eurooppalaisina parhaaseen mahdolliseen terveydenhuoltoon.

Israelin farmaseuttisten tuotteiden valtavaa etua Euroopan terveydenhuollolle ja eurooppalaisten potilaiden hyvinvoinnille ei voida kiistää. Pienestä koostaan huolimatta Israel on lääketieteellisten innovaatioiden edelläkävijänä etsimässä uusia ja kohtuuhintaisia hoitoja moniin eri sairauksiin. Mainitsemme vain kaksi esimerkkiä: Copaxone, mailman myydyin lääke multippeliskleroosin hoitoon, kehitettiin Weizmann Instituutissa Rehovotissa; ja Lipitor, suosittu verenpainelääke, jonka Israelissa tuotettua rinnakkaislääkettä odotetaan Ison-Britannian markkinoille 92 % alkuperäistä lääkettä halvempana.

Kyllä, israelilaiset lääkkeet voivat säästää sekä henkiä että kustannuksia. Teva on maailman suurin halpojen rinnakkaislääkkeiden tuottaja. Noita lääkkeitä tarvitsemme kipeästi säilyttääksemme terveydenhuoltomme korkean tason erityisesti näinä taloudellisesti vaikeina aikoina. On arvioitu, että eurooppalaiset säästävät vuosittain lähes 25 miljardia euroa käyttämällä halpoja rinnakkaislääkkeitä. Tuo säästö on 2 miljardia pelkästään Ranskan osalta.

On tullut aika asettaa eurooppalaiset potilaat poliittisten kiistojen edelle!

Me EU:n kansalaiset pyydämme teitä lopultakin tuomaan ACAA:n äänestykseen ja äänestämään sen puolesta.

EU:n kansalaisilla on demokraattinen oikeus mielipiteen ilmaisuun ja moraalinen oikeus parhaaseen tarjolla olevaan terveydenhuoltoon.



Ja sitten varmuuden vuoksi sinulle, joka et osaa yhtään englantia, allekirjoitus tapahtuu näin:
Sivun oikeassa reunassa tekstin ”Sign this petition” alla on kentät, joihin sinun tulee kirjoittaa tässä järjestyksessä rivi kerrallaan
Etunimi
Sukunimi
Sähköpostiosoite
Katuosoite
Paikkakunta
Tällä rivillä lukee Finland, se on valmis
Postinumero
Syy, miksi tämä asia on mielestäsi tärkeää. Tähän ei ole pakko kirjoittaa mitään; tai voit kirjoittaa esimerkiksi näin: benefits alla (hyödyttää kaikkia)
Näiden alla on punainen palkki, jossa lukee ”Sign”. Kun klikkaat siitä, allekirjoituksesi lähtee eteenpäin.
Luulo ei ole tiedon väärti!
Vieras

#3279 YK-äänestys koetteli Suomen omakuvaa

20.10.2012 17:37

YK-äänestys koetteli Suomen omakuvaa

20.10.2012  |    | 
 
Helsingin Sanomat

Suo­mes­sa on rea­goi­tu häm­men­tä­vän voi­mak­kaas­ti sii­hen, et­tä maam­me epä­on­nis­tui kil­pai­lus­sa YK:n tur­val­li­suus­neu­vos­to­pai­kas­ta. Muual­la asiaan on kiin­ni­tet­ty huo­mio­ta var­sin vä­hän.

Reak­tiot suh­teu­tu­vat pa­rem­min tur­val­li­suus­neu­vos­to­kam­pan­jan Suo­mes­sa saa­maan mer­ki­tyk­seen kuin it­se hä­viöön. Vuo­sien var­rel­la YK:n ää­nes­tyk­sis­sä on kar­siu­tu­nut jouk­ko mai­ta, jot­ka ovat Suo­mea vai­ku­tus­val­tai­sem­pia. Sa­man koh­ta­lon ovat ko­ke­neet muun muas­sa Ruot­si, Ka­na­da ja nyt va­lit­tu Aust­ra­lia.

Nor­maa­li reak­tio on ol­lut yrit­tää uu­des­taan. Suo­mi­kin voi pe­ri­aat­tees­sa sel­vit­tää mah­dol­li­suut­ta poh­jois­mai­sen vuo­ro­jär­jes­tyk­sen muut­ta­mi­sek­si niin, et­tei seu­raa­va yri­tys oli­si vas­ta 20 vuo­den ku­lut­tua, vaik­kei uu­si yri­tys juu­ri nyt he­rä­tä­kään ul­ko­mi­nis­te­riös­sä kiin­nos­tus­ta.

Tur­val­li­suus­neu­vos­to­paik­ka oli­si te­hos­ta­nut Suo­men ul­ko­po­li­tiik­kaa mut­tei oli­si muut­ta­nut kan­sain­vä­lis­tä ase­maa. Suo­men pit­käl­lä kam­pan­jal­la tur­val­li­suus­neu­vos­ton vaih­tu­van jä­se­nen pai­kas­ta voi lo­pul­ta ol­la enem­män mer­ki­tys­tä kuin va­lin­nal­la oli­si ol­lut, el­lei Suo­mi it­se mi­tä­töi kam­pan­jan vai­ku­tus­ta tap­pio­mie­lia­lal­la.

Suh­teut­ta­vis­ta nä­kö­koh­dis­ta huo­li­mat­ta Suo­men häm­men­tä­vän vä­häi­sek­si jää­nyt­tä tu­kea YK-mai­den ää­nes­tyk­sis­sä tors­tai­na ei voi naa­mioi­da min­kään­lai­sek­si voi­tok­si. Tap­pio on tap­pio.

Tap­pion ope­tuk­sia on hy­vä tut­kia, vaik­ka po­li­tii­kan pe­li­vä­li­neek­si si­tä ei kan­na­ta ot­taa. Ul­ko­po­liit­ti­nen kes­kus­te­lu on Suo­mes­sa ny­kyään on­nek­si hy­vin va­paa­ta, mut­ta laa­ja po­liit­ti­nen tu­ki on ul­ko­po­li­tii­kas­sa ar­vo­kas­ta. Suo­men YK-po­li­tii­kal­la on se­kä laa­ja tu­ki et­tä pit­kät pe­rin­teet.

Tap­pion he­rät­tä­mä häm­men­nys ja pet­ty­mys se­lit­tyi­vät kam­pan­jan suh­teet­to­mak­si kas­va­neen mer­ki­tyk­sen li­säk­si sil­lä, et­tä Suo­mel­la oli kil­pai­lus­sa vir­heel­li­nen oma­ku­va. Nyt si­tä jou­du­taan kor­jai­le­maan.

Suo­men ul­ko­po­li­tii­kan vah­vuuk­sia ko­ros­ta­va kam­pan­ja loi ku­van vah­vas­ta ul­ko­po­li­tii­kas­ta. Suo­men ul­ko­po­liit­ti­nen ase­ma voi ol­la ihan hy­vä, mut­ta it­se asias­sa tur­val­li­suus­neu­vos­to­kam­pan­ja oli pit­kään ai­ka yk­si­näi­nen han­ke. Kan­sain­vä­li­sis­sä teh­tä­vis­sä kir­ja­tut me­nes­tyk­set ei­vät ole riit­tä­neet nos­ta­maan Suo­mea mi­hin­kään eri­tyi­seen sar­jaan.

Eduk­si Suo­mel­le ovat ol­leet aloit­teel­li­suus nais­ten ase­man pa­ran­ta­mi­ses­sa ja rau­han­vä­li­tys­toi­min­nas­sa. Val­mius ol­la vas­tuu­maa­na nais­ten ase­maa kos­ke­van YK-pää­tös­lau­sel­man edis­tä­mi­ses­sä on eri­tyi­sen ar­vo­kas­ta.

Rau­han­vä­li­tys­hank­keis­sa kan­nat­taa kui­ten­kin muis­taa, et­tei Suo­mi ole niis­sä kek­si­nyt ruu­tia. Konf­lik­tien en­nal­ta­eh­käi­sy on ny­kyään dip­lo­ma­tian muo­ti­tren­di ja myös YK:n sih­tee­ris­tön uu­si pai­no­pis­te. Taus­tal­la ovat vai­keu­det krii­sin­hal­lin­ta­ope­raa­tiois­sa ja voi­mat­to­muus Syy­rian vä­ki­val­lan edes­sä.

Kun Suo­men kan­sain­vä­lis­tä ase­maa ja ul­ko­po­li­tiik­kaa ar­vioi­daan, ta­voit­tee­na ei voi ol­la ase­ma, jo­ka ta­kai­si voi­ton tu­le­vis­sa tur­val­li­suus­neu­vos­to­ki­sois­sa. Sel­lais­ta ase­maa ei ole. Ei pi­dä myös­kään us­koa, et­tei­vät ul­ko­po­li­tii­kan voi­ma­va­ro­jen kar­si­mi­nen ja lin­jan­ve­dot EU:ssa hei­jas­tui­si Suo­men ko­ko­var­ta­lo­ku­vaan.

Ku­vaan voi vai­kut­taa joh­don­mu­kai­sel­la ak­tii­vi­suu­del­la ja riit­tä­vil­lä voi­ma­va­roil­la, joi­hin tar­vi­taan voi­ma­kas po­liit­ti­nen tu­ki. Jos si­tä saa­daan nyt en­tis­tä enem­män, tä­mä­kään tap­pio ei men­nyt huk­kaan.

Helsingin Sanomat

#3280 Israel sanoo päästävänsä aktivistit pois maasta mahdollisimman pian

20.10.2012 17:43

20.10.2012 16:08 | | Inka Kovanen
Inka Kovanen
Kirjoittaja on ulkomaantoimittaja.

Israelin Helsingin -suurlähetystön varapäällikön mukaan Estelle-laivan aktivistit viedään Ashdodiin, ja yritetään päästää mahdollisimman pian pois Israelista.

"Jerusalemista ollaan yhteydessä laivalla olevien kansalaisten omiin lähetystöihin, ja yritämme päästää heidän mahdollisimman pian pois yhteistyössä lähetystöjen kanssa", Yuval Donio-Gideon sanoo. "Meillä ei ole mitään aikomuksia pitää heitä Israelissa yhtään kauempaa kuin on tarpeen."

Hän ei osaa kertoa tarkemmin, vaaditaanko laivalla olleita allekirjoittamaan tunnustus laittomasta maahantulosta, kuten aktivistit itse ovat arvelleet.

Donio-Gideonin mukaan suurempi ongelma on se, että laivassa on paljon enemmän ihmisiä kuin alun perin oli rekisteröity.

"Siellä piti olla 17 ihmistä, mutta nyt siellä on varmaan kaksin verroin väkeä. Meidän on selvitettävä, keitä siellä tarkalleen ottaen on", hän sanoo.

Estellen lasti tarkastetaan Donio-Gideonin mukaan satamassa. Jos siellä ei ole kiellettyjä tavaroita, lasti toimitetaan Gazaan, hän sanoo.

Lastissa on Estellen tiedottajan mukaan sementtiä, jota ei Israel ei anna viedä Gazaan.

Yuval Donio-Gideon ei tiedä, oliko laiva kansainvälisillä vesillä kun se otettiin kiinni. Eikä hänen mukaansa se ole edes ongelma.

"YK on Mavi Marmara -tutkinnasta tehdyssä raportissa selvästi sanonut, että [Gazan] merisaarto on laillinen saarto kansainvälisen oikeuden mukaan. Ja laivojen pysäyttäminen kansainvälisillä vesillä on laillista, jos on täysin varmaa, että laiva on menossa saarron kohteeseen."

Helsingin Sanomat

#3281 Karkotus Israelista voi tapahtua nopeastikin

20.10.2012 17:48

20.10.2012 17:11 | | Inka Kovanen
Kirjoittaja on ulkomaantoimittaja.

Estellen matkustajia voi odottaa nopeakin karkotuspäätös, jos he eivät protestoi karkotusta, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksikön päällikkö Helena Tuuri kertoo.

"Israelilla on melko vakiintunut prosessi, miten näissä tilanteissa toimitaan", Tuuri kertoo.

"Kun laiva saapuu satamaan, henkilöt pidätetään ja sen jälkeen maahanmuuttoviranomaiset tekevät karkotuspäätöksen. Jos ei vastusta pidättämistä tai karkotuspäätöstä, karkotus voi tapahtua nopeastikin", hän kertoo.

Mutta jos vastustaa päätöstä ja haluaa kyseenalaistaa pidätyksen oikeutuksen, voi tehdä valituksen. Tuurin mukaan valitus on tehtävä 72 tunnin sisällä pidätyksestä. Valitukseen pitää saada vastaus 96 tunnin kuluessa pidätyksestä.

Tuuri ei osaa sanoa, aikovatko laivassa olevat kaksi suomalaista valittaa vai ei. Laivaan ei ole saatu mitään yhteyttä sen jälkeen, kun Israelin sotilaat nousivat laivaan. Tuurin mukaan Suomi on ollut yhteydessä Israelin ulkoministeriöön ja saanut sieltä tiedon, että kukaan ei ole loukkaantunut.

"Sen enempää emme tiedä, koska emme ole saaneet heihin vielä yhteyttä", hän sanoo.

Satamassa odottaa Suomen konsuli, joka auttaa suomalaisia, jos he sitä tarvitsevat, Tuuri kertoo.

Konsuli voi auttaa esimerkiksi matkajärjestelyissä takaisin Suomeen. Suomi ei kuitenkaan maksa kotilippua, Tuuri korostaa, vaan rahat on tultava Suomesta. Rahojen lainaaminen voi tulla kyseeseen, mutta rahat on silti maksettava takaisin.
Helsingin Sanomat
Vieras

#3282 Israelin sotilaat nousivat Estelle-laivaan

20.10.2012 17:50

19.10.2012 23:44  |  Päivitetty 20.10.2012 14:10  |   | 
 

Elina Kervinen

Kirjoittaja on taloustoimittaja.

Israel Defence Forces
Israelin armeija julkaisi Twitterissä kuvan, kun sen joukot nousivat Estellelle.

Israelin laivaston sotilaat ovat nousseet avustustarvikkeita kuljettavaan Estelle-laivaan, Israelin laivasto vahvistaa verkkosivuillaan. Estelle aiotaan johdattaa  Etelä-Israelissa sijaitsevaan Ashdodin satamaan.

Israelin armeija kertoi iltapäivällä Suomen aikaa, että laivaan noustiin "kansainvälisen oikeuden sääntöjä noudattaen". Tätä ennen laivaan oli oltu yhteydessä useita kertoja ja pyydetty sitä muuttamaan kurssiaan. Sotilaiden ei tarvinnut käytää voimaa, tiedottessa sanotaan. Matkustajat annetaan Israelin poliisin ja maahanmuuttoviranomaisten käsiin.

Estellen Tukholmassa  olevan tiedottaja Mikael Löfgren Estellen omistavasta Ship to Gazasta kertoo HS:lle, että miehistöön ei ole saatu yhteyttä kello puoli yhdentoista jälkeen aamulla.

Ship to Gazan edustajat järjestävät parhaillaan mielenoisoituksia useisiin kaupunkeihin Ruotsissa sekä Gazassa. Järjestö on ollut yhteydessä niiden maiden suurlähetystöihin, joiden kansalaisia on laivalla. Löfgrenin mukaan järjestö huolehtii, että matkustajia vastassa on lakimiehiä.

"Yhdellä tapaa toimintamme oli suuri menestys, koska miehitys on tullut jälleen suuren yleisön tietoisuuteen ja keskusteluun. Toisaalta emme päässeet Gazaan toimittamaan lastiamme, ja siinä suhteessa epäonnistuimme", Löfgren sanoo.

Estellen miehistö on päivittänyt tietoja laivan tilanteesta aktiivisesti mikroblogi Twitterissä sekä laivan omistaman Ship to Gazan verkkosivuilla. Alkuiltapäivällä sivusto oli kaatunut, mutta noin puoli kahden aikaan se alkoi jälleen toimia.

Laivalta kerrottiin aiemmin STT:lle, että alusta piiritti 20–30 venettä ja helikopteri. Laivan tiedottajan mukaan kommandopipoiset ja aseistautuneet joukot aikovat pakottaa laivan kääntymään takaisin.

Estelle oli runsaan 50 kilometrin päässä Gazasta ennen Israelin puuttumista sen kulkuun.

Estellen kyydissä on kolmisenkymmentä ihmistä, joista kaksi on suomalaisia ja 11 ruotsalaisia. Mukana on muiden muassa viisi kansanedustajaa viidestä eri maasta. Joukko uhmaa Israelin määräämää Gazan saartoa. Estellen lastina on Löfgrenin mukaan muun muassa sementtiä, noin 600 jalkapalloa, soittimia, pyörätuoleja ja lastenkirjoja.

Israel on toistuvasti  pysäyttänyt Gazaan pyrkivät avustuslaivat. Edellinen suuri konflikti sattui 2010, kun avustuslaivojen saattue yritti murtaa Gazan saarron, mutta Israel pysäytti aktivistien laivat väkivalloin.
Yhdeksän turkkilaista aktivistia kuoli Israelin joukkojen rynnäkössä Mavi Marmara -laivalle.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

20.10.2012 19:08



Vieras

#3284 USA ja Israel aloittavat 'armageddon' - tuomiopäiväharjoituksen

20.10.2012 19:10




Israel ja USA aloittavat ohjussotaharjoituksen - 'Lokakuun yllätyksen' ratkaisuhetki koittanut


USA ja Israel aloittavat 'armageddon' - tuomiopäiväharjoituksen, kertoo NBC-news. Kyseessä on kolmiviikkoinen sotaharjoitus, jossa valmistaudutaan Israelin joutuvan tähtäimeen masiivisessa ohjusiskussa useilta eri suunnilta. Sotaharjoitus nostaa Israelin valmiustason täyteen sotavalmiuteen.

Toimittaja: Janus Putkonen
20.10.2012, Verkkomedia.org



Israel ja USA aloittavat ohjussotaharjoituksen - 'Lokakuun yllätyksen' ratkaisuhetki koittanut

NBC-uutiset toteaa, että Israelin selviäminen ohjusten sateesta mahdollisen suursodan syttyessä on USA:n torjuntakyvystä riippuvainen. Tarkoituksena on testata tämän yhteisen ohjuspuolustuksen riittävyys "Austere Challenge" -sotaharjoituksessa. Mukana ovat kaikki ohjustorjunnan ulottuvuudet monella rintamasuunnalla.

Mukana suuressa ohjusharjoituksessa ovat myös Britannia ja Saksa.

Harjoituksessa on Israelin armeijan lisäksi 3 500 amerikkalaissotilasta. Paikalla Israelissa on USA:n ilmavoimia ja laivaston risteilijä, joka toimii komentokeskuksena. Lisäksi Israeliin on sijoitettu Yhdysvaltain armeijan Arrow- ja Patriot-torjuntapatteristoja. Israelin Iron Dome -torjuntajärjestelmä on täydessä valmiudessa.

Useiden maiden sotavoimien komentojärjestelmät on kytketty toisiinsa ja koodijärjestelmät on yhtenäistetty.

USA:n hallinnon mukaan sotaharjoitus maksaa yhteensä 40 miljoonaa dollaria, josta USA:n osuus on yli 30 miljoonaa dollaria. Sotasimulaatioita käydään pääasiassa virtuaalitodellisuudessa, mutta myös kenttähajoitukset kuuluvat harjoituksen ohjelmaan.

NBC-uutisten mukaan välitöntä Israelin hyökkäysuhkaa ei olisi vaan Israelin pääministeri Netanyahu on siirtänyt Iran-hyökkäyksen aikaikkunaa ensi kevääseen - tai kesään saakka. "Vaikka konfliktia on lykätty, sitä ei ole väistetty", uutisissa sanotaan. Bloombergin uutisten mukaan harjoitus on voimannäytös, joka on kohdistettu Iranille.



Pääasialliset lähteet:

http://worldnews.nbcnews.com/_news/2012/10/19/14558444-armageddon-scenario-us-israel-ready-for-huge-joint-drill-in-irans-shadow?lite

http://www.defense.gov/news/newsarticle.aspx?id=118239

http://www.presstv.com/detail/2012/10/18/267477/turkey-holds-new-wargames-near-syria/

http://www.businessweek.com/news/2012-10-15/u-dot-s-dot-israeli-military-exercise-sending-message-to-iran

http://www.infowars.com/one-week-until-u-s-has-3-aircraft-carriers-facing-iran/



Vieras

#3285

20.10.2012 19:21




maailma lähettää Gazalle avuksi pikkuisen purjepaatin.


Obama lähettää Israelille avuksi pikkuisen ohjussotaharjoituksen tykötarpeineen.


voi Israel-raukkaa, kyllä käy sitä niin sääliksi, auttakaa nyt joku avutonta Israelia. kun
meinasivat ihan purjelaivalla sekaantua asiaan ja lähettää Gazan avuksi 600 jalkapalloa ja vielä rullatuoleja ja sementtiäkin. Israel on ihan alakynnessä, säälikää nyt!







Harri Yli-Huidan kirjoitus:

#3286 Ilkka-lehden mielipidepalstalla 20.10.2012 julkaistu

20.10.2012 21:00

Kirkollinen politikointi harmittaa
http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/kirkollinen-politikointi-harmittaa-1.1274754
lauantai 20.10.2012

Lähi-idän tilanne sekä Israelin ja palestiinalaisarabien välinen jännite on jatkuvasti päivänpolitiikan polttopisteessä. Eikä tilanteeseen ole lähitulevaisuudessa odotettavissakaan pysyvän rauhoittumisen merkkejä.
Minusta Suomen ulkoministeriön tulisi kuitenkin suhtautua asiaan puolueettomasti, mutta näin ei ole valitettavasti ollut viime aikoina ainakaan YK:n äänestyksissä. YK:n turvallisuusneuvoston mahdollista Suomen jäsenyyttä en siksi toivo.
Vielä ikävämpi on, kun luterilainen kirkkomme erään järjestönsä edesauttamana asettuu melko yksipuolisesti toisen puolelle toista osapuolta vastaan, vaikka kyseinen järjestö itse väittääkin vain auttavansa ja kannustavansa avuntarpeessa olevia. Selvältä politikoinnilta sen toiminta alueella on kuitenkin monta kertaa vaikuttanut.
Suomen kirkon monissa jumalanpalveluksissa rukoillaan enää valitettavan harvoin Raamatun kehotuksen mukaisesti Israelin puolesta. Tietenkin arabi- ja muslimikansojen puolesta rukoileminen on myös tärkeää. Voimme rukoilla erityisesti sitä, että Jeesus saisi avata ja muuttaa ihmisten sydämet anteeksiantamuksellaan ja rakkaudellaan.
Puolueelliselta tuntuu silti ainakin yhden kirkkomme nykyisen kaavarukouksen rukous, että Israel suostuisi sovintoon naapurikansojen kanssa. Todellisuudessa asia on yleensä juuri päinvastoin: naapurikansojen tulisi suostua sovintoon ja rauhaan Israelin kanssa, mutta islamin valta- ja tuhoamispyrkimysten tähden se on vain kaukainen haave.


Harri Yli-Huita
Laihia
Tuomioja, Tuomioja, Tuomioja
Vieras

#3287 Tuomioja ymmärtää Ship to Gaza -projektia

20.10.2012 21:28

Kuva: Roni Rekomaa

http://www.ksml.fi/incoming/2012/10/20/671098.jpg/ALTERNATES/w480/671098.jpg...

Ulkoministeri Erkki Tuomioja Tuomioja sanoo ymmärtävänsä Ship to Gaza -projektin tarkoitusta.

Kuva: Israel Defence Forces

http://www.ksml.fi/incoming/2012/10/20/670970.jpg/ALTERNATES/w120/670970.jpg...

Israelin armeija latasi Estelle-laivasta kuvan Twitteriin lauantaina 20. lokakuuta. Armeija tiedotti, ettei valtauksessa käytetty väkivaltaa.

Kuva: -

http://www.ksml.fi/incoming/2012/10/20/670905.jpg/ALTERNATES/w120/670905.jpg...

Israelin joukot aikovat hyökätä alukseen, ellei laiva käänny takaisin.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Ship to Gaza -projektin tavoite ei ole ristiriidassa Suomen näkemysten kanssa. Suomi vaatii muiden EU-valtioiden lailla Gazan saarron purkamista. Ministerin mukaan on kuitenkin selvää, että Suomi ei voi suositella kenellekään osallistumista sellaiseen hankkeeseen, joka voi saattaa heidät jopa hengenvaarallisiin tilanteisiin.

Tuomioja sanoo ymmärtävänsä projektin tarkoitusta, joka on paitsi humanitäärisen avun toimittaminen Gazaan, myös esittää vahva poliittinen mielenilmaus palestiinalaisten oikeuksien puolesta.

Mahdollisesta protestista Israelia vastaan pitää hänen mukaansa keskustella myös Norjan ja Ruotsin kanssa. Estelle-laiva on ruotsalaisomistuksessa ja projekti ruotsalainen.

Blogissaan Tuomioja kirjoittaa, että Ruotsi ei ole ollut halukas ryhtymään sen enempää saarron valvojaksi kuin sen murtajienkaan asianajajaksi.

- Meidän velvollisuus niin sanottuna lippuvaltiona on ollut varoittaa alusta ennakkoon siitä, että se tullaan pysäyttämään.

Israel esti tänään Estelle-avustuslaivan pääsyn Gazan palestiinalaisalueelle.

Lisää aiheesta:

Arkisto:


Vieras

#3288 USA ja Israel aloittavat 'armageddon' - tuomiopäiväharjoituksen

20.10.2012 21:42




USA ja Israel aloittavat 'armageddon' - tuomiopäiväharjoituksen20.10.2012 19:10



Israel ja USA aloittavat ohjussotaharjoituksen - 'Lokakuun yllätyksen' ratkaisuhetki koittanut


USA ja Israel aloittavat 'armageddon' - tuomiopäiväharjoituksen, kertoo NBC-news. Kyseessä on kolmiviikkoinen sotaharjoitus, jossa valmistaudutaan Israelin joutuvan tähtäimeen masiivisessa ohjusiskussa useilta eri suunnilta. Sotaharjoitus nostaa Israelin valmiustason täyteen sotavalmiuteen.

Toimittaja: Janus Putkonen
20.10.2012, Verkkomedia.org



Israel ja USA aloittavat ohjussotaharjoituksen - 'Lokakuun yllätyksen' ratkaisuhetki koittanut

NBC-uutiset toteaa, että Israelin selviäminen ohjusten sateesta mahdollisen suursodan syttyessä on USA:n torjuntakyvystä riippuvainen. Tarkoituksena on testata tämän yhteisen ohjuspuolustuksen riittävyys "Austere Challenge" -sotaharjoituksessa. Mukana ovat kaikki ohjustorjunnan ulottuvuudet monella rintamasuunnalla.

Mukana suuressa ohjusharjoituksessa ovat myös Britannia ja Saksa.

Harjoituksessa on Israelin armeijan lisäksi 3 500 amerikkalaissotilasta. Paikalla Israelissa on USA:n ilmavoimia ja laivaston risteilijä, joka toimii komentokeskuksena. Lisäksi Israeliin on sijoitettu Yhdysvaltain armeijan Arrow- ja Patriot-torjuntapatteristoja. Israelin Iron Dome -torjuntajärjestelmä on täydessä valmiudessa.

Useiden maiden sotavoimien komentojärjestelmät on kytketty toisiinsa ja koodijärjestelmät on yhtenäistetty.

USA:n hallinnon mukaan sotaharjoitus maksaa yhteensä 40 miljoonaa dollaria, josta USA:n osuus on yli 30 miljoonaa dollaria. Sotasimulaatioita käydään pääasiassa virtuaalitodellisuudessa, mutta myös kenttähajoitukset kuuluvat harjoituksen ohjelmaan.

NBC-uutisten mukaan välitöntä Israelin hyökkäysuhkaa ei olisi vaan Israelin pääministeri Netanyahu on siirtänyt Iran-hyökkäyksen aikaikkunaa ensi kevääseen - tai kesään saakka. "Vaikka konfliktia on lykätty, sitä ei ole väistetty", uutisissa sanotaan. Bloombergin uutisten mukaan harjoitus on voimannäytös, joka on kohdistettu Iranille.



Pääasialliset lähteet:

http://worldnews.nbcnews.com/_news/2012/10/19/14558444-armageddon-scenario-us-israel-ready-for-huge-joint-drill-in-irans-shadow?lite

http://www.defense.gov/news/newsarticle.aspx?id=118239

http://www.presstv.com/detail/2012/10/18/267477/turkey-holds-new-wargames-near-syria/

http://www.businessweek.com/news/2012-10-15/u-dot-s-dot-israeli-military-exercise-sending-message-to-iran

http://www.infowars.com/one-week-until-u-s-has-3-aircraft-carriers-facing-iran/



Vieras

#3289 Re: HS: Tuomioja Israelista: "Apartheid-valtio ei ole oikeutettu"

20.10.2012 22:31


Vieras

#3290

21.10.2012 00:59


VÄKEVÄ EKSYTYS


"Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: 'Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.....Ja monta väärää profeettaa nousee ja he eksyttävät monta" (Mat.24:4, 11).


"Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää, niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu s*atanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen" (2.Tes.2:1-7).

Ensimmäinen asia, jonka Jeshua antoi tulemuksensa merkiksi, on vakava varoitus eksytyksestä, joka on saavuttanut ja tulee saavuttamaan monet. Kautta historian on ollut eksyttäjiä ja eksytystä, mutta erityisesti lopun ajassa, Herramme tulemuksen ajan läheisyydessä, sielunvihollinen tulee tekemään kaikkensa, jotta hän saisi eksytettyä mahdollisimman monta ihmistä. Messiaan tulemuksen läheisyyden eksytyksen virtaukset tulevat olemaan niin kavalia, että monet valituistakin ovat vaarassa joutua eksytysten lumoihin (Mat.24:24).


S*atana tekeytyy valkeuden enkeliksi


"Jospa kärsisitte minulta hiukan mielettömyyttäkin! Ja kyllähän te kärsittekin. Sillä minä kiivailen teidän puolestanne Jumalan kiivaudella; minähän olen kihlannut teidät miehelle, yhdelle ainoalle, asettaakseni Kristuksen eteen puhtaan neitsyen. Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan. Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte."


"Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme; sillä itse s*atana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei siis ole paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen" (2.Kor.11:1-4, 13-15).



HUOMATKAA EM!


S*ATANAA TEKEYTYY VALKEUDEN ENKELIKSI.


OBAMA EI TEKEYDY VALKEUDEN ENKELIKSI (USKOVAKSI KRISTITYKSI). HÄN ON NIMELLISESTI PROTESTANTTI, MUTTA EI USKOVA, EIKÄ EDES VÄITÄ SITÄ OLEVANSA.


ROMNEY TAAS TEKEYTYY VALKEUDEN ENKELIKSI. HÄN VÄITTÄÄ OLEVANSA KRISTITTY, VAIKKA ITSEASIASSA ON MORMONI"PIISPA" JA ON ANSIOITUNUT NIIN ETTÄ ON SAANUT VIHKIMYKSEN YHDESSÄ MORMONIEN KESKUSTEMPPELEISTÄ JA ON SIIHEN RIITTIIN KUULUEN SAANUT MYÖS MORMONIEN PYHÄT, SALAISET ALUSVAATTEET, JOISTA EI SAA EDES KERTOA KULTIN ULKOPUOLISILLE.


MORMONIUSKONTO EI OLE KRISTILLINEN. ROMNEY EI OLE KRISTITTY. KULTIN PERUSTAJAN ILMESTYKSET JA MORMONIKIRJA OVAT KULTIN MUKAAN RAAMATUN YLÄPUOLELLA OLEVAA ILMESTYSTÄ, JONKA MUKAAN MORMONIKULTTI ON AINUT OIKEA USKONTO.



EKSYTYS TARKOITTAA SITÄ, ETTÄ LUULEMME JA USKOMME JONKIN OLEVAN AITOA, KOSKA SE TEKEYTYY AIDOKSI.
EKSYTYS JÄLJITTELEE AITOA. EKSYTTÄVÄ USKO JÄLJITTELEE KRISTINUSKOA, JA VÄITTÄÄ OLEVANSA KRISTILLINEN USKO.
EKSYTTÄVÄ OPPI JÄJITTELEE KRISTINUSKOA. EKSYTTÄVÄN USKON KANNATTAJAT JÄLJITTELEVÄT KRISTUKSEN SEURAAJIA, JA VÄITTÄVÄT OLEVANSA SAMAA PERHETTÄ.


OBAMA EI OLE EKSYTYSTÄ. KUKAAN EI USKO, ETTÄ HÄN OLISI AITO KRISTITTY JEESUKSEN SEURAAVA. OBAMA ON AIDOSTI ERI PERHETTÄ, EI-USKOVA.



USKOOKO JOKU KRISTITTY, ETTÄ OLEMME SEURAAMASSA SAMAA JEESUSTA MORMONIEN KANSSA? SE ON EKSYTYSTÄ.


EKSYTYKSEN TUNNUSPIIRRE ON SIINÄ, ETTÄ SITÄ ON VAIKEAA EROTTAA AIDOSTA. SE VOI JOHTAA HARHAAN JOPA VALITUT, SANOO RAAMATTU.

VAROKAA EKSYTYSTÄ.

VAROKAA NIITÄ JOTKA JÄLJITTELEVÄT JA ESITTÄVÄT KRISTITTYJÄ.



Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

21.10.2012 11:09


Sunnuntai 21.10.2012 klo 10.37

#3292 Ulkoministeriö:

21.10.2012 11:11

"Estellen miehistön tunnelmat eivät ole vielä välittyneet"

Mikäli Estellen miehistö aikoo valittaa pidätyksestään, he pysyvät nykyisessä olinpaikassaan. On myös mahdollista, että valituselin katsoo valituksen laittomaksi.



Miehistön tunnelmat eivät ole välittynyt vielä ulkoministeriöön asti. (EPA/AOP)

Estellen matka Gazaan tyssäsi eilen. (EPA/AOP)
Ulkoministeriön Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan yksikön johtaja Helena Tuuri kertoo, että miehistöä voidaan pitää pidätyskeskuksessa enintään 96 tuntia pidätyksestä.

Mielenkiintoisen tilanteesta tekee, ettei ulkoministeriöllä vielä tässä vaiheessa ole käsitystä siitä, miten Estellen miehistö tahtoo toimia.

- Suomen konsuli tapasi heidät vain hyvin lyhyesti, tapaaminen kesti alle viisi minuuttia. Sinä aikana konsuli ehti todeta, ettei kukaan ole loukkaantunut, mutta tunnelmat eivät vielä välittyneet, Tuuri kertoo.

Miehistön kanssa ei ole vielä ollut puhetta siitä, valitsevatko he pikakarkotuksen vai aikovatko he valittaa pidätyksestään. Mikäli miehistö valitsee pikakarkotuksen, heille järjestetään lentoliput Suomeen välittömästi.

- On täysin heidän oma asiansa, mihin ratkaisuun he päätyvät. Tämä asia heidän on arvioitava itse. Mikäli he päätyvät valittamaan asiasta, on mahdollista, että valituselin toteaa valituksen laittomaksi, Tuuri pohtii.

Konsulaatin ja miehistön seuraava tapaaminen on järjestetty täksi aamupäiväksi.


Vieras

#3293 Israelin armeija käytti etälamauttimia Estellen valtauksessa

21.10.2012 17:24



Aktivistit: Israelin armeija käytti etälamauttimia Estellen valtauksessa

21.10.2012 11:07 | Päivitetty 21.10.2012 13:39 | 27 |
Marko Hämäläinen
HELSINGIN SANOMAT

JACK GUEZ / AFP

Estelle saapui myöhään lauantai-iltana Ashdodin satamaan Israelin laivaston saattamana.
Tiedotussota Israelin ja Gazaan pyrkineen avustuslaiva Estellen miehistön välillä jatkuu. Laivalla ollut israelilainen aktivisti Yonatan Shapira sanoo Times of Israel -lehden mukaan, että Israelin laivaston sotilaat käyttivät etälamauttumia aktivisteja vastaan noustessaan laivaan. Shapira oli yksi kolmesta laivalla olleesta israelilaisesta.

Myös Ship to Gaza -järjestö kertoo tiedotteessaan armeijan käyttäneen etälamauttimia. Israelin armeija on kertonut, ettei sotilaiden tarvinnut käyttää voimaa laivan haltuunotossa.

Ship to Gazan mukaan israelilaisia aktivisteja on kohdeltu pidätyksen jälkeen muita ankarammin. Heidät pantiin järjestön mukaan käsi- ja jalkarautoihin, ja heitä saatetaan syyttää kiihotuksesta ja kapinan edistämisestä.


Vieras

#3294 Etälamautin

21.10.2012 17:27



Etälamautin



Etälamautin on neuromuskulaaristen impulssien estämiseen (NMI) perustuva ase, joka lamaa tahdonalaisen lihaksiston toiminnan vaikuttamatta autonomiseen hermostoon tai sydämenl toimintaan. Asetta on kehitetty Yhdysvalloissa.


Suomen poliisin käyttämä etälamautin on pistoolin näköinen laite, jonka patruunasta käyttäjä halutessaan ampuu kaksi nuolta sähköä johtavien johtojen varassa kiinni kohdehenkilöön. Nuolien välillä kulkeva sähkövirta lamauttaa kohdehenkilön tahdonalaisen lihaksiston toiminnan.

Etälamautinta voidaan käyttää myös koskettamalla (ns. stun gun -toiminto) pienehköön lihakseen, jolloin vaikutus perustuu pelkästään kipuun.

Etälamauttimessa on 50 000 voltin jännite ja 2,1 mA:n virta. Kohdehenkilön kehoon välittyy noin 2 500 voltin jännite. Toimintaperiaatteensa vuoksi etälamautin tehoaa päihteiden käyttäjiin sekä psykoosissa oleviin esimerkiksi kaasusumutinta paremmin.



Etälamautin on Suomessa hyväksytty poliisin voimankäyttövälineeksi ja myös vankeinhoitolaitos on ottanut lamauttimen koekäyttöön tietyissä vankiloissa. Poliisi on todennut koekäytön aikana etälamauttimen verrattomaksi vaihtoehdoksi tilanteissa, joissa muutoin olisi jouduttu käyttämään virka-asetta.


Kontrolli-lehden artikkelissa "Sähkölamauttimen aiheuttamat fysiologiset haitat" todetaan, että lääketieteellisen, lähdeviitteellisen ja luotettavan tutkimuksen perusteella voitaneen todeta, että etälamautin on turvallinen voimankäyttöväline.[1] Lehden artikkeli perustuu Yhdysvalloissa julkaistuun laajaan tutkimukseen "Safety and Injury Profile of Conducted Electrical Weapons Used by Law Enforcement Officers Against Criminal Suspects" (SIPCEWULEOACS).
Yhdysvalloissa taser-etälamautinta ei pidetä tuliaseena ja sitä voi laillisesti kantaa ilman lupaa 43 osavaltiossa. Yhdysvalloissa poliisin käyttämät taser-etälamauttimet ovat järeämpiä kuin Suomen poliisin käyttämät.

 

Kritiikkiä


Yhdistyneiden kansakuntien kidutuksen vastaisen komission mukaan etälamauttimien aiheuttama kipu ja kuolemanvaara ovat kidutuksen muotoja

 

Myös Amnesty International pitää aseen käyttöä kidutuksena ja on ilmaissut huolensa sen suuresta potentiaalista väärinkäyttöön.

 

Kriitikot pitävät etälamautinta myös uhkana poliittiselle ilmaisunvapaudelle ja demokratialle, sillä useat maat ovat alkaneet käyttää aseita mielenosoitusten yhteydessä.


Kuolemantapaukset


Etälamauttimen käyttö on johtanut kymmeniin vuosittaisiin kuolemantapauksiin pelkästään Yhdysvalloissa.

Maan oikeusministeriön mukaan 184 oli kuollut vuoden 2006 kesäkuuhun mennessä.

Samaan aikaan Amnesty oli laskenut 160 kuollutta viimeisen viiden vuoden aikana.

Koko maailmassa etälamauttimen käyttö on johtanut 315 ihmisen kuolemaan sitten sen tuomisen markkinoille vuonna 2001.

 

http://www.kontrolli.fi/images/stories/etalamautin/kontrollietalamautin.pdf

 



Vieras

#3295 Israel kiistää etälamauttimien käytön

21.10.2012 17:42


Israel kiistää etälamauttimien käytön Estellellä
21.10.2012 17:36 | 0 | STT
Israel kiistää käyttäneensä etälamauttimia avustusalus Estellen valtauksessa. Operaatio toteutettiin ilman väkivaltaa, sanoo Israelin Suomen-suurlähetystön asiainhoitaja Yuval Donio-Gideon STT:n haastattelussa.

Ship to Gaza -järjestön mukaan sotilaat käyttivät valtauksessa etälamauttimia ja kovakouraisimman kohtelun saivat laivalla olleet kolme israelilaista. Järjestön mukaan heidät pantiin käsi- ja jalkarautoihin.

Suomen konsuli on tavannut Estelle-laivalla olleet kaksi suomalaista. Ulkoministeriön mukaan he voivat hyvin ja ovat vahvistaneet tiedon, jonka mukaan eilisessä laivan valtauksessa vältyttiin henkilövahingoilta.

Vieras

#3296 Israelin kirjallisuus ja kulttuuri

21.10.2012 19:35



Kirjallisuusilta

Israelin kirjallisuus ja kulttuuri
la 1.12.2012 klo 17.00 - 20.00
Vapaa pääsy
Kokoushuone 2, Caisa
Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14 , Helsinki
Vieraana Juha-Pekka Rissanen Suomi-Israel yhdistyksestä.

Caisa järjestää yhteistyössä Kulttuuritarha ry:n sekä muiden kulttuuritoimijoiden kanssa kirjallisuusiltoja, joiden teemat vaihtelevat. Iltojen aikana luetaan erikielisiä tekstejä ja runoja sekä lähestytään teemaa historian, kielen ja musiikin kautta. Tarjolla kahvia, teetä ja pieniä illan teeman sopivia makupaloja.

Lisätietoa: Kiamars Baghbani 050 375 9830, kiamars@gmail.com
Kulttuuritarha ry ja Cais


Vieras

#3297 Suomalaisaktivistit: Israel käytti etälamauttimia toisiin aktivisteihin

21.10.2012 20:19



Suomalaisaktivistit: Israel käytti etälamauttimia toisiin aktivisteihin

 


21.10.2012 15:00 | Päivitetty 21.10.2012 19:14 | 19 |
Maria Manner
HELSINGIN SANOMAT

JACK GUEZ / AFP

Avustuslaiva Estelle hinattiin myöhään sunnuntai-iltana satamaan Ashdodissa.
Israelin laivaston kiinni ottamat suomalaiset aktivistit odottivat yhä sunnuntai-iltana kotiin pääsyä Gibonin säilöönottokeskuksessa.

Suomen konsuli Johanna Manni pääsi tapaamaan kapteeni Mika Jämiää ja puosu Wellu Koivistoa sunnuntaina aamupäivällä.

Avustuslaiva Estellen mukana purjehtineet aktivistit otettiin kiinni, kun Israel pysäytti lauantaina laivan matkan saarrettuun Gazaan.

Mannin mukaan suomalaiset voivat tilanteeseen nähden hyvin. He eivät ole vielä päättäneet, valittavatko karkotuksesta.

"Heillä on tietysti takanaan pitkä yö, mutta he ovat ihan pirtein mielin. He olivat saaneet syödäkseen, levänneet ja päässeet suihkuun”, Manni kertoo.

”He haluavat tavata asianajajan, ennen kuin päättävät, valittavatko karkotuksesta.”

Ruotsalaiset lehdet kertoivat sunnuntaina, että aktivistien mukaan Israelin laivasto oli käyttänyt heihin etälamauttimia. Suomalaisaktivistien mukaan heihin ei kohdistunut väkivaltaa, Manni sanoo.

”Etälamauttimista on ollut medioissa, mutta heihin [suomalaisiin] tätä ei ollut kohdistunut”, hän sanoo.

Entä muihin matkustajiin?

”He sanoivat, että muihin oli käytetty, mutta siitä en pysty kommentoimaan enempää. En ole tavannut muita kuin suomalaiset”, Manni sanoo.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

22.10.2012 04:24


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

22.10.2012 08:52



Vieras

#3300 Estellen avustustarvikkeet toimitettu Gazaan

22.10.2012 17:52



Lähetystö: Estellen avustustarvikkeet toimitettu Gazaan


22.10.2012 16:55 | 2 | STT
JACK GUEZ / AFP

Estelle saatettiin Ashdodin satamaan lauantaina.
Estelle-laivan rahtina olleet avustustarvikkeet on toimitettu Gazaan, kertoo Israelin Helsingin-suurlähetystö.

Israelin armeijalta saatujen tietojen mukaan laivalla oli muun muassa sementtilaattoja, polkupyöriä, lasten kenkiä, jalkapalloja ja arabiankielisiä lastenkirjoja.

Aluksella olleet suomalaiset ovat edelleen Israelissa, kerrotaan Suomen ulkoministeriöstä. Vielä alkuiltapäivällä ei ollut tiedossa, aikooko kaksikko valittaa viikonvaihteessa tapahtuneesta kiinniotostaan.


Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…