Stop eläinsuojeluterrorismille.

" sikatehtailija "
Vieras

/ #162 Eläinsuojelua?

28.01.2011 02:51

Olen yksi niistä 30:stä sikatilallisesta, joiden tiluksilla "Oikeutta eläimille" järjestö vieraili syksyllä 2009. Kerron vähän kokemuksista ja tunnoista asiaan liittyen.

Hoidan yhdistelmäsikalaa, josta myydään ajoittain myös porsaita välitykseen kasvamaan toisille tiloille. Tilalla on siis myös emakkoja, jotka toivon mukaan myös ajoittain porsivat. Pyrin seuraamaan porsitukset voimavarojen mukaan mahdollisimman hyvin, myös öisin käyn tarpeen mukaan tsekkaamassa tilanteen. No niin myös syksyisenä yönä noin puoli neljän aikaan aamuyöstä taas liikkeellä. Ihmettelin outoa valon leimahdusta yhdestä emakko-osastosta, laitoin valot päälle ja tarkistin suurpiirteisesti osaston. En huomannut mitään erikoista kuitenkaan mutta olin tietämättäni eläinaktivistin kanssa samassa tilassa. Ihmettelin seuraavana päivänä, että kukahan on rypönyt ja kyykistellyt ulostekasassa karsinan kulmassa. Sainkin sitten lukea Joulukuussa netistä, että sikalassani oli paikoittain runsaasti ulostetta. Ymmärrän :).

Kuuntelin hiljattain radiosta, kun viisas mies puhui terrorismista ja sen torjumisesta. Hän sanoi jotenkin näin,"Terrorismin torjujilta vaaditaan kaikkialla sataprosenttista onnistumista ja valtavat panostukset, mutta terroristille riittää vain yhden prosentin onnistuminen ja tuho on silloin valtavaa."

Minäkään en pysty työssäni ihan täydellisyyteen, vaikka työskentelen itseni välillä uuvuksiin. Työtunteja kertyy uskomattomat n.4200 tuntia vuodessa. Ehkä moni muukin tuon tekee. Ja mitä tekee sitten "eläinsuojelija". Hän tulee yöllä kameran kanssa ja etsii sikalassa joka ainoan epäkohdan minkä suinkin löytää, esitelläkseen tämän sitten ainoana totuutena.

Ensin hän huomaa kaksi häntävikaista porsasta, jotka olin myöhään illalla ottanut erilleen purijoista ihan oikeaoppisesti. Ajatteleeko hän että ompas hienoa toimintaa? No ei todellakaan, vaan jahtaa herättämiään eläimiä lähes orgastisessa tilassa ja hihkuu että helvetin hyvää matskua tulevalle videolle. Hän ei kuvaa eikä ole kiinnostunut sadoista terveistä kippurahännistä. Porsaiden haku oasatolta oli viivästynyt porsasruuhkan takia, tämä oli ainakin osasyy hännnänpurentaan. Viivästyneestä porsaiden noudosta kärsivät lukuisat muutkin tilat ajoittain, ja sille ei tuottaja mahda mitään.

Se porsiva emakko sitten. Halusiko aktivisti näyttää posket lommolla maitoa imeviä tyytyväisiä vastasyntyneitä porsaita? Olisi näyttänyt liian hyvältä. Sen sijaan hän keskittyi zoomaamaan kahta veristä huoltokäytävälle nostamaani kuolleena syntynyttä porsasta. Hyvin tarkoitushakuista touhua.

Joutilasosastolla emakot ovat pienissä ryhmissä vapaana. Myönnän että olot eivät vastaa ihan kesäistä vatukkoa. Eläimillä on jokaisella yksilöllistä ruokintaa varten normaalia leveämmät häkit, jotka sulkeutuvat emakon mennessä sisään. Näillä estetään se ettei toinen pure persuksiin,mutta pääsevät myös pois niistä jos haluavat. No, emakot myös halusta nukkuvat niissä. Tätä ei aktivisti voinut millään hyväksyä, vaan kuvasi ja antoi ymmärtää että lukittu olivat häkkeihin. Kuva yhdestä perettämällä häkkiin nukkumaan menneestä emakosta oli vähän myöhemmin Apu-lehden sivuilla törkeän kirjoituksen ryydittämänä. Miksi toimittajat syövät näiden huijareiden kädestä??.