Kannabis lailliseksi

Juha Kaartinen
Vieras

/ #2760 Maalaisjärki kunniaan!

29.01.2011 19:03

Erkki Tuomioja ja Ilkka-Christian Björklund kertoo kokeilleensa kannabista nuoruudessaan.

Entinen kansanedustaja Rosa Meriläinen (vihr) kertoi Imagen haastattelussa polttaneensa kannabista ollessaan kansanedustaja. Huumeita ovat kertoneet kokeilleensa myös vihreiden Heidi Hautala ja Osmo Soininvaara sekä Pertti "Veltto" Virtanen (ps).

Stakesin pääjohtaja Vappu Taipale kertoi 2001 käyttäneensä nuorena LSD:tä. Taipale kuvaili kokemusta mielenkiintoiseksi.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajusen tapaukset.



Tarja Halonen, Barack Obama, Bill Gates ja Steve Jobs ovat kaikki myöntäneet polttaneensa kannabista.

Schwarzenegger arvioi ettei marihuanasätkän polttaminen ole kovin huomionarvoista. Ei ketään kiinnosta, jos poltat sätkän tai et, toimintatähti pamautti vastauksen satunnaisesta marihuanan käytöstä.

EU-raportti: Kannabis tupakkaa ja alkoholia turvallisempaa
Julkaistu 03.07.2008 13:56 (päivitetty 17:30)
Kannabis on muita päihteitä vaarattomampaa, kertoo laaja EU-selvitys.
Kannabis on käyttäjälleen turvallisempaa kuin tupakka tai alkoholi, kertoo laaja EU-katsaus. Tiedot perustuvat Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytöksen seurantakeskuksen julkaisemaan 700-sivuisen, 3-osaiseen raporttiin.

- Riippuvuus: Pahinta riippuvuutta aiheuttaa tupakka, seuraavina tulevat heroiini, kokaiini ja alkoholi. Kannabis on tutkimusten mukaan vähiten riippuvuutta aiheuttava päihde.
Stakesin päihdetutkija Kristoffer Tigerstedt pitää raportin päätelmiä luotettavina. Hänen mukaansa ne ovat linjassa muiden tutkimusten kanssa.

Kaikki tekemämme vertailut osoittavat, että kannabis on käyttäjälleen monilla mittareilla mitattuna muita aineita turvallisempaa, kertoo raportin kirjoittamiseen osallistunut tutkija Robin Room.

Suurin osa kannabiksen käyttäjistä lopettaa sen polttamisen hieman alle tai yli 30-vuotiaana, eivätkä he kärsi minkäänlaisista kielteisistä vaikutuksista lopettamisen jälkeen.

Netissähän tietoja näkyy olevan aika lailla, mm. rauhoittavuudesta, piristävyydestä ja uusien ideoiden keksimisestä.

Mieto alkoholijuoma keskiolut piristää ja rauhoittaa sekä antaa uusia ideoita niin ikään ensimmäisten muutamien pullollisten aikana, mutta jo sikspakillisen nauttimisesta illan aikana seuraa pariksi päiväksi vetämättömyys ja jonkinasteinen masentuneisuus, sanoo eräs amatööritutkija.

Oli kannabiksen terveydellisistä vaikutuksista mitä mieltä tahansa, kukaan järkevä ihminen tuskin voi kieltää, etteikö kannabiksen kieltolaki tulisi jo lopettaa. Suurin osa varmasti muistaa, miten alkoholin kieltolaki moninkertaisti alkoholihaitat ja lisäsi alkoholin kulutusta. Lisäksi valtio menetti verotuloja kun samaan aikaan saaristossa rakennettiin komeita taloja salakuljetuksesta saaduilla rahoilla. Myös väkivalta ja oheisrikollisuus lisääntyivät.
EU:n komission raportti YK:n huumekomissiolle vuonna 2009 (Report on Global Illicit Drugs Markets 1998 – 2007): ”Lyhyesti sanottuna raportin.

Kannabiksen höyrystäminen vaporisaattorilla polttamisen sijaan on tehokas tapa vähentää terveyshaittoja ja höyrystettäessä vältetään lähes kaikki väitetyt terveyshaitat, jotka liittyvät sen polttamiseen.[24] Kannabiksen käytössä ruoassa tai juomassa ei savun hengittämisestä syntyviä haittavaikutuksia ole.

Ainut mikä minua muistutti joulusta,oli väri.
Väri syntyi punaviinistä lattiamatollani.
Terveisin ja parantavin terveisin
Julle.

Ps: Facebook same name. (without picture)
Olisi mukavaa jos tuota jatkaisi... ole hyvä ja lähetä minulle myös ja eteenpäin. Ketju vetoomuksen muodossa!