Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

Ei tukia missään nimessä

/ #14 Huvittavaa metalliliitto!

12.01.2013 04:45

Huvittavaa kommentointia metalliliiton edustajalta. Onko se nyt ihme, että kun työpaikka lähtee alta niin myös perheiden hyvinvointi kärsii. Eihän se voi olla kriteeri työpaikkojen maksamiselle kaikkien veronmaksajien kustannuksella. Tässä ei laivanrakennusala eroa millään lailla muista aloista. Turha siellä itkeä jos on itse ajanut palkat niin korkeaksi, ettei telakka pärjää kilpailutuksissa.

Jos Suomen laivanrakennus ei pysty kilpailemaan muiden maiden kanssa niin on tasan kaksi vaihtoehtoa: palkat alas telakoilla (tai lisää puolalaisia rakentamaan laivoja matalillla palkoilla) tai alan lopettaminen ja työvoiman ja osaamisen siirtäminen aloille, missä kilpailukykyä vielä on.

On naurettava ajatuskin, että valtion pitäisi ylipäätään ikinä tukea jotain yritystä yksittäisten asioiden yhteydessä tai ylipäätään. Mihin raja vedetään mitä yrityksiä pitäisi tukea? Jos perustan yrityksen, joka tekee hilavinkuttimien lisäosia ja palkkaan sinne 20000 työntekijää ja sitten ekan kuukauden jälkeen, kun pitäisi alkaa maksamaan palkkoja, itken, että valtion pitää antaa lainaa tai ihmiset jäävät ilman töitä, kun kiinalaiset tekee niitä lisäosioa hilavinkuttimeen niin paljon halvemmalla. Pitäisikö valtion antaa laina ja samalla maksaa mun palkka ko. kuukaudelta? Sitten voisin todeta, että yritys on konkassa ja laina jää maksamatta. Olisinpa tienannut täysin ilmaiseksi kuukauden palkan...