Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

Toinen sivusta seuraaja

/ #278

27.01.2013 22:06

Meillä kaikilla on oikeus olla asioista eri mieltä. Mielipiteemme muodostuvat elämänkokemuksestamme, koulutuksestamme, työstämme, onnellisuudestamme, jne. Ei ole hyvä tuomita ja sanoa, että jonkun mielipide on väärä. Hän vain näkee maailman niin.

Aina olisi kuitenkin hyvä hieman perustella sanomisiaan. Maailman helpoin asia on heittää ilmaan yksittäisiä mielipiteitä (varsinkin niitä negatiivisia), esim. että joku asia on apinabisnestä. Mikä olisi mielestäsi oikea tapa toimia? Miten säilyttää työpaikat, miten lisätä tuottavuutta?

Monissa kommenteissa on erittäin hyvin, valaisevasti ja perustellusti kerrottu telakkateollisuuden tärkeydestä ja kannattavuudesta. On myös tuotu esille niitä etuja ja hyötyjä, mitä telakkateollisuuden tulevaisuuden turvaamisesta on koko Suomelle; alihankkijoille, eri yrityksille jne. Seilori kirjoitti tästä hyvin kommenttinsa lopussa.

Toinen vaihtoehto on se, että tulee runsaasti lisää työttömiä jo nytkin aivan liian suuren joukon jatkoksi. Tämä vasta, kaikkine seurannaisvaikutuksineen, "vaatiikin valtiolta todella paljon rahaa työnnettäväksi yksityisiin taskuihin".

Jos meillä ei ole työtätekevää väkeä, niin "miten firma nimeltä Suomi Oy pystyy osallistumaan Kreikan ym. "asiansa mallilleen hoitaneiden" EU-maiden miljarditukiin". Kenen taskuun ne rahat mahtavat ko. maissa mennä? Onko työllisyyden ym. tukeminen näille maille eettisesti arvokkaampaa kuin omista kansalaisista huolen pitäminen?

Tästä rakkasta maastamme Suomi Oy:stä oli tänään Turun Sanomissa aika hyvä ja pitkä artikkeli nimellä "Suomi-Firma vailla suuntaa". Kannattaa lukea.
Yksi lyhyt lainaus artikkelista tähän loppuun: "Jos Suomi olisi yritys, lähtisin vaihtamaan aika nopeasti konsernijohtoa".