Kuntalaisten kuuleminen Keuruun isoissa kaavamuutoksissa; Kippavuori, Kivelä, Melonsaari!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Voimat loppuivat Kippavuoren kaavan suhteen

2018-08-12 08:39:07

Kuva85991.jpgMaalaisvakan leikkipuisto ja vehreys. [Tekstini alkaa jostain teknisistä syistä kaukana tuon havainnekuvan jälkeen...]

havainnekuva3.jpgHavainnekuva Uudesta Torista Maalaisvakan leikkikentän paikalle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei kaikille,

ikävä tuottaa pettymys (no - kuka pettyy, kuka ei..) kaikille Keuruun kotiseutumuseota ja Maalaisvakan viher-/leikkikenttäaluetta puolustaneille/puolustaville, mutta terveys ei enää riitä minulla tämän asian jatkamiseen.

En siis osallistu esim. Kippavuori-iltaan 14.8.2018.

Facebookissa Keuruu Fan Club -sivustolla on äänestys uudesta torin paikasta; ohessa´virtuaalihavainnekuva´, teksti Fan Clubin sivustolta:

"Keuruulla on keskustelu pitkään, tapahtuma- ja toriaukion paikasta. Nykyisellä toripaikalla on omat kannattajat, toisten mielestä tori pitäisi olla Keskusaukiolla. Joidenkin mielestä Mäkisenranta olisi hyvä paikka, myös Tervaa on ehdotettu sijoituspaikaksi.

Syksyllä nähtäville tulevassa Kippavuoren asemakaavan muutosehdotuksessa tapahtuma- ja toriaukioksi esitetään entistä Kirkkoaukiota, nykyisen torin (kirkon p-paikan) / Martta-Mökin eteläpuolelta (kuvassa havainnekuva esiintymislavalta aukiolle).

Mikä sinun mielestä on paras paikka, tapahtuma- ja toriaukioksi? 

1) Nykyisen torin alueella / lähettyvillä

2) Keskusaukiolla

3) Mäkisenrannassa

4) Tervassa"

***************************************************************************************************

Adressillamme saimme aikaan siis ainakin sen, että Maalaisvakan viereen kaavailtu parkkipaikka muutettiinkin kaavaehdotuksessa torialueeksi... 

Facebookin Fan Club -sivustolla voivat asiasta äänestää kaikki, paitsi allekirjoittanut. Sivupersoonani "Vaeltavan Runoilijan" (asiallinen) kommentti oli ainakin äsken vielä näkyvissä, mutta muuten senkin persoonan osallistuminen sivustolla estettiin.

Se demokratiasta.

Sielullinen "sydän" on särkynyt ajat sitten kauniin kotiseudun tuhoamisen takia, mutta nyt temppuilee myös fyysinen sydän ym. terveys, joten on tehtävä vaikea valinta.

Onnelliset päivät läheisten kanssa ovat korvaamattoman tärkeitä - tässä vaiheessa tärkeämpiä, kuin kokonaisen epäoikeudenmukaisen ja asukkaita sekä kotiseutuihmisiä halveksivan kaavoituspolitiikan muuttaminen. (Niin, tuo tuulimylly jää liikenneympyrän keskelle, jos ja kun Kippavuoren kaava toteutuu.)

Toivottavasti joku muu jaksaa vielä taistella tuulimyllyjä vastaan, ts. niiden puolesta... 

Ystävällisin terveisin,

Eeva JyrinkiTuulimylly1.jpg

 

 


Eeva Jyrinki

14.8. klo 17.00 Kippavuori-tilaisuus Keuruun srk-talolla

2018-08-03 15:19:26

Suur-Keuruun mukaan:

"Kippavuoren kaavamuutos nähtäville ja keskusteluun elokuussa

Keuruun uutta torialuetta suunnitellaan nyt suoramyynti-kahvila Maalaisvakan vieressä olevan leikkikentän paikalle. Leikkikentän uusi paikka puolestaan on Kippavuoren asemakaavan muutossuunnitelmassa kirkonmäen päällä seurakuntatalon ja kirkon välissä.

Ehdotus Kippavuoren asemakaavan muutokseksi alkaa olla valmis. Keuruun kaupungin kaavoitusjohtajan Timo Määtän mukaan tavoite on saada kaavaehdotus kaupunginhallituksen käsittelyyn ja nähtäville elokuun aikana.

Määttä kertoo, että kaavasuunnitelmia on luonnosvaiheen jälkeen saadun palautteen pohjalta. Toteutuessaan kehittyneet suunnitelmat ratkaisisivat muun muassa Keuruulla pitkään mietityttäneen toriongelman ja toisivat keskustaan myös kaivatun tapahtuma-alueen.

Kaavasuunnitelmissa uudelle torialueelle on nyt paikka suoramyynti-kahvila Maalaisvakan vieressä nykyisin olevan lasten leikkikentän paikalla. Leikkikentän uusi paikka puolestaan on kirkonmäen päällä seurakuntatalon ja kirkon välissä.

Kaavasuunnitelmissa varataan myös Maalaisvakan rakennukselle tilaa laajentamiseen ja mahdollisuus aurinkoterassin rakentamiseen.

–Viimeisimpien ajatusten mukaan Maalaisvakan rakennuksen eteläpuolelle, nykyisen leikkikentän puolelle rakennusta, rakennettaisiin uusi torialue esiintymislavoineen ja katsomopenkkeineen. Näin saisimme kirkkojen väliin uuden tori- ja tapahtuma-aukion.

–Maalaisvakan rakennuksen laajennusaikeita ei ole tiedossamme, mutta sille varataan suunnitelmissa reipas laajennusvara ja aurinkoterassin rakentamismahdollisuus. Rakennuksen eteläpuolihan on valtavan hienolla aurinkoalueella ja siis uudenkin torialueen laidalla, Timo Määttä perustelee. Keuruun tori sijaitsee nykyisin Maalaisvakan rakennuksen vieressä pohjoispuolella.

–Se aluehan ei todellisuudessa ole mikään torialue, vaan seurakunnan paikoitusalue. Sellaisena se pysyisi myös uudessa asemakaavassa. Luonnosvaiheessa kaavatyötä torialue oli vielä nykyisellä paikallaan ja lasten leikkikentän paikalle suunniteltiin autojen paikoitusaluetta.

Asemakaavan muutostyötä Keuruun ydinkeskustassa sijaitsevan Kippavuoren alueella tehdään Keuruun seurakunnan aloitteesta. Lähtösykäyksen kaavamuutokseen noin 5,4 hehtaarin kokoisella alueella antoi seurakunnan alueella omistaman asuinrivitalon huonoksi rapistunut kunto. Sittemmin myös sen vieressä oleva kirkkoherranviraston kiinteistö todettiin järkevämmäksi purkaa kuin kunnostaa. Rivitalon ja virastotalon paikoilla kaavamuutossuunnitelmissa on edelleen kolme kerrostaloa. Kaavoitusjohtajan mukaan neljä- ja viisikerroksisten kerrostalojen rakennusmateriaali voisi hyvin olla puukin.

–Kippavuoren asemakaavan muutoksesta, torin kehittämisestä ja puurakentamisesta voi tulla kuulemaan ja keskustelemaan Keuruun seurakuntatalolle tiistaina 14. elokuuta. Järjestämme silloin kaupunginhallituksen käsittelyyn menossa olevasta kaavamuutosehdotuksesta tiedotus- ja keskustelutilaisuuden, Timo Määttä sanoo."

 

Keuruun kotiseutumuseota ei mainita sanallakaan näissä infoissa - niinpä menen paikalle kuulemaan, mitkä ovat visiot. 

TULKAAPA MUKAAN SIIS KAIKKI MUUTKIN, JOITA ASIA KIINNOSTAA!

MAINOS TUOSTA "PUUTALO-ILLASTA" LÖYTYY TÄSTÄ LINKISTÄ:

https://www.keuruu.fi/asukkaat/asuminen-ja-rakentaminen/kaavoitus/asemakaavat?showall=&start=2

Ystävällisin kesäterveisin,

Eeva Jyrinki


Eeva Jyrinki

KIPPAVUOREN SEKÄ KIVELÄN JA MELONSAAREN KAAVOJEN ETENEMINEN

2018-04-26 08:37:34

KIPPAVUORI

Kippavuoren kaavaluonnos ei ole ollut vielä kaupunginhallituksen käsittelyssä.

 

KIVELÄN JA MELONSAAREN RANTA-ALUEET

Kivelän ja Melonsaaren ranta-alueiden kaavasuunnitelma on hyväksytty kaupunginhallituksen kokouksessa 23.4.2018, eli kaava on nyt ehdotusvaiheessa. 

Ehdotusvaiheen aineisto on nähtävillä 3.5.- 4.6.2018 kaupungintalolla.

Netistä aineisto löytyy täältä: 

https://www.keuruu.fi/asukkaat/asuminen-ja-rakentaminen/kaavoitus/asemakaavat?showall=&start=2

Muistutukset kaavaehdotuksesta tulee toimittaa nähtävilläoloaikana kirjallisesti osoitteeseen: Keuruun kaupunki, Kaavoituspalvelut, Multiantie 5, 42700 Keuruu tai sähköpostilla kirjaamo.kaavoitus@keuruu.fi

Huomatkaa, että huomautuksen/valituksen saavat tässä vaiheessa jättää vain kuntalaiset ja osalliset:
 
Kaavaan osallisia ovat alueen maanomistajat ja ne joiden asumiseen, työntekoon tai
muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa sekä viranomaiset ja yhteisöt,
joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään (MRL 62§).
Osallisia ovat (viranomaiset ja yhteisöt):
· kaupungin viranomaiset
· Keuruun Vesi
· Keuruun Sähkö Oy
· Keuruun Lämpövoima Oy
· Keski-Suomen ELY-keskus
· Keski-Suomen museo
· Keurusseudun luonnonystävät ry

 

SIKSI OLI ERITTÄIN TÄRKEÄÄ, ETTÄ JO LUONNOSVAIHEESSA VIIME VUONNA KOMMENTOIMME ASIOITA ADRESSILLA!

Tässä linkki, josta voi katsoa mielipiteet ja huomautukset Kivelän ja Melonsaaren ranta-alueiden valmisteluvaiheessa sekä kaavoituksen vastineet niihin (myös adressin mielipiteitä huomioitu):  https://www.keuruu.fi/images/kaavoituspalvelut/dokumentit/Kivel%C3%A4n_ranta-alueet_ja_Melonsaari/Ehdotus/Mielipiteet_ja_vastineet_nettiin.pdf

__________________________________________________________________________________________________

Melonsaaren asioista en ymmärtänyt mitään, mutta toivottavasti osaatte paneutua niihin ne, joita asia koskee/kiinnostaa.

Kivelän osalta voitte kuntalaisina kiinnittää huomiota tähän (en tiedä, onko esim. Kievarinkujalla/Kiveläntiellä ym. lähistöllä asuvia kuultu):

Kysyin, mitä tarkoittaa kaavaehdotus Kievarinkujan viereisen alueen osalta, joka näkyy tässä Google Earth-kuvassa isona viher-/ranta-alueena. (Ensimmäinen kuva)

Vastaus: Voimassa olevassa asemakaavassa kyseinen rakentamaton alue on osin kerrostalokorttelia. (Viimeinen kuva) Tulevassa kaavamuutosehdotuksessa seurakunnan omistama osa kerrostalokortelista on osoitettu asuinpientalojen korttelialueeksi (AP) ja tontti on ulotettu rantaan saakka.(Keskimmäinen kuva) = SUOMEKSI: LV eli venevalkama poistuu!

Palaillaan asioihin, terveisin Eeva Jyrinki  

Google_Earth_Kievarinkuja2.png

 

 

 

 

Kaavaehdotus_Kievarinkuja_ranta2.jpg

Kieverinkujan_ranta_nyt2.png


Eeva Jyrinki

Lisäselvitystä

2017-11-27 18:45:12

Sain kaavoituspalveluilta tänään 27.11.2017 tietoa asioista, eli olin ymmärtänyt väärin tiettyjen vaiheiden eron.  

Tässä kaavoittajan selvitys:

”Olemme saaneet palautetta Kippavuoren sekä Kivelän- ja Melonsaaren asemakaavojen valmisteluvaiheen nähtävillä oloajoista, etteivät ne olisi riittäviä ja lainmukaisia. Palautteissa viitataan ehdotusvaiheen kuulemiseen, mutta nyt on ollut kyseessä vasta valmisteluvaiheen kuuleminen, josta säädetään maankäyttö- ja rakennuslain 62 §:ssä sekä –asetuksen 30 §:ssä. Ehdotusvaiheen kuuleminen tulee myöhemmin, ensi vuoden alkupuolella.  

Prosessi etenee siten, että seuraavaksi valmisteluvaiheessa saadut palautteet käydään läpi huolella, valmistellaan vastineet ja tehdään korjauksia kaavoitusasiakirjoihin. Näin valmistuu kaavaehdotus, jonka kaupunginhallitus asettaa nähtäville, 30 päivän ajaksi, maankäyttö- ja rakennuslain 65 §:n ja –asetuksen 27 §:nmukaisesti. Ehdotuksesta osallisilla on mahdollisuus antaa muistutus.  

Ehdotuksesta saadut palautteet käydään läpi huolella, valmistellaan vastineet ja tehdään korjauksia kaavoitusasiakirjoihin. Mikäli muutokset ovat vaikutuksiltaan merkittäviä (suhteessa nähtävillä olleeseen ehdotukseen), ehdotusvaiheen kuuleminen suoritetaan uudestaan. Mikäli muutokset ovat vähäisiä, kaupunginhallitus käsittelee ehdotusvaiheen jälkeen korjatut kaava-asiakirjat ja esittää kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi tai palauttaa valmisteluun.”   ___________________________________________________________________________________________  

Ja vastaukseni Keuruun kaavoitustoimeen: 

Kiitos tiedoista! Vielä kun kaikkien näiden termien ja asioiden eron sekä marssijärjestyksen ymmärtäisi :)

Virkamiehille se voi olla tuttua termistöä, mutta kuntalaisille välttämättä ei. Omalta osaltani vetoan erään vähän isomman herran kuin minä kuittaukseen "ymmärrysvirheestään" (A. Stubb), että "sorit siitä" :) Se käynee minunkin puolustuksekseni.

Kaavoituspalveluihin toimitettujen adressien osalta huomautukset on tässä vaiheessa siis otettava huomioon valmisteluvaiheen kuulemisen kannanottoina ja mielipiteinä.  Teille tuli täten runsaasti materiaalia tehdä kaavaehdotukseen tarvittavat muutokset niiden pohjalta. Veikkaanpa, että ilman adresseja teillä ei olisi ollut juurikaan palautteita käytössänne.  

Seuraavaksi keskitymme ensi vuoden alkupuolella sitten huolellisesti 30 päivän ajan kaavaehdotusten tutkimiseen ja mahdollisten huomautusten jättämiseen.  

Kokemuksesta vain tiedän, että mikään hätävarjelun liioittelu Keuruun kaava-asioissa ei ole liian ennenaikaista.  

Tiedän aivan varmasti, että jos haloota ei olisi nostettu nyt, kaikki isot muutokset olisivat tapahtuneet kaikessa hiljaisuudessa väistämättä, kuten kävi Aromaan kohdalla, koska ihmiset eivät ymmärtäneet kaavamerkintöjä eivätkä prosesseja.  

Vastaavaa keuruulaiset eivät halua enää kokea. Tästäkin Kippavuori ym. valmisteluvaiheesta olisi voinut järjestää kuntalaisille tiedotustilaisuuden ennen valmisteluvaiheen julkistamista, niin tieto Isoista Suunnitelmista olisi mennyt Keuruun kaupungin eikä minun kauttani.  

Aiomme edelleen olla asialla ajoissa, joten kiitos vielä kerran lisätiedoista!    

________________________________________________________________________________________________

SUMMA SUMMARUM adressien allekirjoittajille:  

Odotamme siis ensi vuoden alkupuolelle, millainen kaavaehdotus Kippavuoren/Kivelän/Melonsaaren osalta tulee nähtäväksi.  

Ollaanpa siis tarkkoina, että ehdimme tarvittaessa itse kukin tehdä niistä huomautukset ensi vuoden puolella annettavan 30 päivän aikana kaavaehdotuksen tultua julki.

Olen aivan varma, että ilman tätä reagoimista nyt, kaava olisi edennyt pikkuhiljaa toteutumiseen asti ilman kummempia muutoksia.  

Rauhallista joulua! t. Eeva Jyrinki


Eeva Jyrinki

Kiitos osallistumisesta!

2017-11-26 21:11:38

Suuret kiitokset kaikille tämän kaavoitussuunnitelmien huomautusajan pidennysvaatimuksen allekirjoittaneille!

Kiitän syvästi myös Keuruulla printtiadressia levittämiseen osallistuneita ihmisiä - kertokaa heillekin, joita en välttämättä tavoita. Puheluita ja "kasvokkain palautetta" on tullut paljon.

Jätin perjantaina 24.11.2017 printtiadressin Keuruun kaupungintalolle. Kaavoituspalveluihin lähti äsken (26.6.2017 klo 22.45) nettiadressin osalta kaikkien nimet ja kommentit tietoon.

Laitoin äsken Keuruun kaavoituspalveluille ja kaupunginhallitukselle myös tiedoksiannot tästä adressista ja kaavahuomautuksista. 

Yhteensä allekirjoituksia printtiin ja nettiin tuli 62, joista 37 tuli Keuruulta - se on noin 60% allekirjoittaneista, eivätkä kaavoitustoimi ja kunnanhallitus/-valtuusto voi jättää tällaista määrää allekirjoituksia/kuntalaisia huomioimatta, joten toivon ja uskon, että Kippavuori/Kivelä/Melonsaari -kaavaehdotuksen huomautusaikaa saadaan pidennetyksi.

Ilmoitan siitä heti kun saan tiedon, niin että ehtii sitten tehdä vielä tarkempia ja yksityiskohtaisia/kohdistetumpia kaavahuomautuksia ko. alueista.

Hyvää talven alkua joka suuntaan!

t. Eeva Jyrinki

 

 

 

 


Eeva Jyrinki



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.