EI tuulivoimaloita Kaskisiin

Kommentoitu viesti

Green national energy

#73 joopa joo

12.03.2013 15:45

Puhdas, turvallinen, kotimainen, Suomessa työllistävä, riittävästi, uusiutuva. Kaikki 6 tärkeitä kriteerejä valittaesssa tulevaisuuden puhdasta ja turvallista energia tuotantoa. Energian tuotanto täytyisi myös hajauttaa koko Suomenalueelle jo energian jakelun turvaamiseksi ja raaka-aineiden helpon saatavuuden vuoksi. Muutama suuri tuottaja on liian helppoja kohteita mahdollisen vihollisen (esim terrorismi) tuhottaviksi ja varsinkin tuhotut ydinvoimalat aiheuttaisivat peruuttamatonta tuhoa suurelle alueelle tuhansiksivuosiksi. Puhtaan energian raaka-aineiden saatavuus on Suomessa turvattu, koska täällä on vettä, tuulta, turvetta, puuta, koti-ja teollisuusjätettä yms. Kaiken kukkuraksi Suomessa on tarvittavaa kotimaista huippu teknologiaa puhtaan ja turvallisen energian tuottamiseen, jota voidaan täällä myös kehittää paremmaksi ja myydä myös ulkomaille. Kokonaistaloudellisesti kotimainen puhdas ja turvallinen energian tuotanto olisi erittäin järkevää, koska raha koko tuotantoketjusta jäisi Suomeen Suomalaisille ja tuotannon rutinoitumisen myötä siitä tulisi myös entistä taloudellisempaa ja kannattavampaa koko tuotantoketjulle.

Vastaukset

N.I.M.B.Y

#74 Re: joopa joo

2013-03-12 18:43:15

#73: Green national energy - joopa joo 

 ja kyllä taas ihmetyttää..

tällä kertaa en torppaa ihan joka lausetta kun pitää lumitöihin ehtiä.

-Puhtaan energian raaka-aineiden saatavuus on Suomessa turvattu, koska täällä on vettä, tuulta, turvetta, puuta, koti-ja teollisuusjätettä yms-

vesi : tänne ei varmasti rakenneta lisää vesivoimaa koska se vaatii tekoaltaita ja patoja, ympäristöluvista ollaan tapeltu pohjoisessa vuosikymmeniä.

tuuli : varmaan arvaat mitä tästä oon mieltä..

Turve : hassua puhua tästä puhtaana energiana kun viherpiiperöt ovat saaneet tämän tuomittua uusiutumattamaksi fossiiliseksi polttoaineeksi.vihreillä on tavoitteena ajaa koko ala alas, että se siitä.

puu : tätähän suomessa piisaa, siitä vaan tehdään kokoajan enemmän kannattamatonta.raha ei jää suomeen.

jätteenpoltto : vaatii ihan omanlaisensa laitoksen (tämä on muuten aivan loistava bisnesidea,maksamme että roskapönttö tyhjätään ja he saavat ilmaisen polttoaineen) jätteenkeruualueet ja ympäristöluvat asettavat omat rajoituksensa.

 

siitä että suomessa on huippuosaamista puhtaan energian tuottamiseen, olen vihreä ystäväni samaa mieltä.wärtsilä ja maakaasulaitokset ovat maailmalla käsite.sääli vaan että sitä tulee suomeen vain putkea pitkin.odotan innolla mitä nesteytetty maakaasu tuo tullessaan, se voi olla kova sana kun logistiikka ja tekniikka kehittyy,mutta siihen menee aikaa.

 

tämä menee jo vähän ohi aiheen kun aletaan puhua terrorismista ja ydinvoimaloiden poksauttelusta.

yhtä todennäköistä on että puolisokea metsuri kaataa tuulimyllyn hopeapajuna.

 

katsoitko havaintoelokuvan. iki-ihanat hieman hintahtavat pikkuiset pörrö-ötökät juoksevat paniikissa karkuun psykedeelisen välkeilmiön kiihtyessä.siinä ne hihittelevät ja hiplaavat kunnes alkaa vilkkumaan.

heippa ens kertaan.