Lastensuojelu on muutettava täysin

Kommentoitu viesti

Muistanette Erikan

#24 Ei näin, lastensuojelun tehtävä on suojella lasta, ei vanhempia

09.04.2013 13:43

Tapaus Erika osoittaa tämän, kuinka juuri on toimittu lapsen etua vastaan. Lastensuojelu ei ole voinut toteuttaa tärkeintä tehtävää, suojella lasta.

En allekirjoittaisi ikinä tämmöistä sivistymätöntä soopaa, joka vilisee kirjoitusvirheitä ja on yksittäisen ihmisen tunteenpurkaus.

Vastaukset

vihainen äiti

#25 Re: Ei näin, lastensuojelun tehtävä on suojella lasta, ei vanhempia

2013-04-09 14:18:54

#24: Muistanette Erikan - Ei näin, lastensuojelun tehtävä on suojella lasta, ei vanhempia

Niin no, eikö sekin tapaus osoita, että lastensuojelussa ei asiat ole ihan oikealla mallilla? Eihän tässä adressissa sanota, ettei huostaanottoja pitäisi ollenkaan olla, vaan nimenomaan jonkun pitäisi vahtia tätä toimintaa. Miksi tässä ei ole lasta otettu pois, vaikka väkivalta oli ihan todistettavissa yms. Todella, todella suuri emämoka viranomaisilta.

Huomasin itsekin kirjoitusvirheet adressissa ja häiritsi muakin, mutta turha tässä nyt on niihin liikaa tuijotella. Kyllä tässä asiaa puhutaan kuitenkin. Vaikka onkin yhden ihmisen tunteenpurkaus, niin ainakin itse voin yhtyä täysin näihin sanoihin!

Huostaanotot sattumaa

#26 Re: Ei näin, lastensuojelun tehtävä on suojella lasta, ei vanhempia

2013-04-09 15:33:37

#24: Muistanette Erikan - Ei näin, lastensuojelun tehtävä on suojella lasta, ei vanhempia

Erikaa ei suojeltu, vaikka olisi pitänyt. Sostyöntekijöiden aika menee niiden perheiden kanssa, joissa huostaanoton syyt pitää kiven alta keksiä. Ei ole ihme, että vanhemmat katkeroituvat koettuaan viranomaisten taholta vääryyttä. Mikä on normaalia, missä kulkee vanhempien riittämättömyyden raja? On aivan sattumaa, kuka Suomessa huostaanotetaan kuka jätetään vaikkapa heitteille, kuten Erika. Niiden on helppo puhua, joilta lapsia ei ole viety. Aiheellisia huostaanottoja on, mutta tämä adressi koskee niitä vääriä päätöksiä, joita tehdään pelkkien olettamusten  tai liian nopeiden johtopäätösten perusteella.  Kaikki asiantuntijat myöntävät, että virheitä on tapahtunut ja huostaanottoja on tehty liian kevyin perustein. Näitä ei saa tapahtua. Perheitä on tuettava ajoissa ja apu annettava koteihin.