IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Perussuomalainen Oulusta
Vieras

#475 Kaikki puolueet turvetuotannon kannalla, paitsi vihreät

07.03.2011 13:26

Vaalit lähestyy. Kaikki puolueet vihreitä lukuunottamatta liputtavat turpeen puolesta. Vihreiden äänimäärä tulee galluppien mukaan putoamaan reilusti ja esim. perussuomalaiset ovat ottamassa valtaisan voiton. Perussuomalaistenkin eduskuntavaaliohjelmaan liittyvässä maaseutupoliittisessa ohjelmassa on erikseen maininta turpeestajoka kuuluu näin:

"Turve on resurssi, ei rikos".

Ja lisäksi maininta : "Turkistuotanto ja turpeennosto ovat julkisuudessa tuomittuja elinkeinoja. Perussuomalaiset kuitenkin puolustavat niitä.

Ja vielä: "Turpeen jatkojalostusta ja innovatiivista tuotekehittämistä on edistettävä".

Vastaukset

Pauli Pajunen
Vieras

#477 Re: Kaikki puolueet turvetuotannon kannalla, paitsi vihreät

2011-03-07 16:31:50

#475: Perussuomalainen Oulusta - Kaikki puolueet turvetuotannon kannalla, paitsi vihreät 

Olet tutustunut huonosti puolueiden ohjelmiin,

Vasemmistoliitto vastustaa turvetuotantoa ja vesien saastuttamista Vihreiden lisäksi.

Valitettavasti niidenkään siivet, eivät riitä lopettamaan vesien pilaamista,

Persut ja Keskusta  antavat ymmärtää, ettei saastuta!!!

Kristillisdemokraatti Etelä-Suomesta
Vieras

#478 Re: Kaikki puolueet turvetuotannon kannalla, paitsi vihreät

2011-03-08 10:22:01

#475: Perussuomalainen Oulusta - Kaikki puolueet turvetuotannon kannalla, paitsi vihreät

Hei vaan Oululainen ja kaikki muutkin lukijat! Terveisiä täältä Vantaalta. Me Kristillisdemokraatit olemme vahvasti turpeen käytön kannalla. Otan tähän Vantaan ehdokkaamme Petri Uimosen kommentteja turpeesta ja sen käytöstä, tässä niitä.

- Ultrapitkällä aikavälillä turve on mitä luontoystävällisin energiaraaka-aine. Uusiutuvuudeltaan se on selkeästi kivihiiltä ja öljyä parempi, koska sen synty uudestaan alusta alkaen on jääkausisykliin sidottu maaperäprosessi eikä mannerlaattadynaaminen sedimenttien hautautumisprosessi, jonka  aikajänne on vuosimiljoonia. Kivihiilen ja öljyn orgaanisen alkuperän eliöt ovat jo kuolleet sukupuuttoon, evoluutio ajoi niistä ohi. Sen sijaan turpeen orgaaninen alkuperä sammaleessa pysynee hyvin samanlaisena vielä seuraavan jääkaudenkin jälkeen. Siis silloin, kun kallioperästä on kuorittu taas kymmenisen metriä pois ja paljaiden kallioiden painumissa oleviin lammikoihin alkaa uusien turvesoiden muodostuminen.

- Turve on turvallinen energiamuoto, koska se uusiutuu geologisen mittapuun mukaan nopeassa aikaskaalassa. Suhtaudun siis perustellusti myönteisesti turpeen käyttöön Suomen polttoaineratkaisuna. Ja ultrapitkällä aikavälillä perustelu on hyvinkin pätevä.

 

Tuollaisia mietteitä häneltä. Oma näkemykseni on myös se, että onhan aivan järjetöntä jättää käyttämättä omaa ainoaa kansallista suuren energiapotentiaalin omaavaa raaka-ainetta. Jokainen maa käyttää omia reservejään, ja turvetta kaiken lisäksi syntyy koko ajan lisää. Eivät öljyntuottajamaat tai kivihiilentuottajamaat jätä käyttämättä omia varantojaan, miksi meidän suomalaisten pitäisi niin tehdä?

Turpeen kiintoainepäästöt ja samoin myös typpi- ja fosforipäästöt ovat minimaaliset ja turvetuottajat keksivät koko ajan aina vaan parempia keinoja päästöjen edelleen pienentämiseksi. Katseet pitäisikin kääntää suurten saastuttajien kuten maa- ja metsätalouden päästöihin. Niissä riittää parantamista todellakin. Joku täällä kirjoittikin että pääsisipä muutkin päästöjen aiheuttajat yhtä hyviin tuloksiin kuin turveteollisuus on päässyt, niin Suomi olisi paljon paljon puhtaampi vesistöjen suhteen. Olen aivan samaa mieltä. Tosiasiat vaan olisi kaikkien toimijoiden ja mielipidekirjoittajien hyväksyttävä eikä ainoastaan syyllistää vain kaikkein pienintä vesistöjen saastuttajaa eli turvetuotantoa.