Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon

Kommentoitu viesti

Sain avun Liothyroninista

#132 Endokrinologiyhdistyksellä EI ole tieteellisiä näyttöjä oudolle linjalleen!

08.06.2013 08:29

Valviralla ei ole omaa osaamista tähän aiheeseen, joten Valvira on täysin asiantuntijoittensa armoilla. Ja asiantuntijoina on mm. Endokrinologiyhdistys. Tämä yhdistys väittää toteuttavansa tutkittua tietoa. Eipäs pidä paikkaansa! Liothyronin, samoin kuin USA:n vastaava lääke Cytomel, on tarkoitettu kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoon. Sekä lapsille että aikuisille. Myös raskauden aikana. Näin lukee pakkausselosteessa, molempien lääkkeiden kohdalla.

Hyvä Endokrinologiyhdistys! Teillä on nyt mahdollisuus esittää tämä väittämänne tutkittu tieto. Ihan avoimesti vaan! Kaikki alkuperäistutkimukset pöytään! Monikossa, sillä kun koulukuntanne hoitaa täysin toisin kuin mitä lääkkeen valmisteyhteenveto sanoo, niin siihen tulee olla todella hyvät perusteet. Eli todella hyvät alkuperäistutkimukset.

Ai eikö löydy? No sepä ikävää. Eikö löydy yhtäkään ainutta? No onpas kummallista. Mihin sitten perustatte tämän oman hoitotyylinne, jossa kaikki potilaat hoidetaan yhdellä ainoalla lääkkeellä? Ai jaa, siis joku seura USA:ssa on samalla kannalla. No onko tällä seuralla alkuperäistutkimuksia tueksi? Ai eikö ole sielläkään?

Suomen Endokrinologiyhdistyksen nokkapaikat on vallannut jonkinlainen omituinen porukka, joka hoitaa potilaita täysin vastoin kyseisten lääkkeiden valmisteyhteenvedon ohjeita. Ja yhdistyksellä ei ole alkuperäistutkimuksia tämän omituisen hoitolinjansa tueksi. Tätä Valvira ei ole ymmärtänyt, vaan Valvira on miettimättä uskonut asiantuntijaansa.

Toinen juttu on, että Valviran pitäisi ihan oikeasti käydä läpi asiantuntijansa. Omituisia asiantuntijoita on muitakin (kuten myös tämä kannellut lääkäri, joka tämän kohun tiimoilta promoaa täyttä häkää omaa kilpirauhaskirjaansa). Mutta nyt on kyse tieteellisestä näytöstä. Endokrinologiyhdistys, olkaa hyvä!

Vastaukset


Vieras

#134 Re: Endokrinologiyhdistyksellä EI ole tieteellisiä näyttöjä oudolle linjalleen!

2013-06-08 14:48:03

#132: Sain avun Liothyroninista - Endokrinologiyhdistyksellä EI ole tieteellisiä näyttöjä oudolle linjalleen!

Myös Suomen Kilpirauhasyhdistys voisi avata silmänsä ja korvansa Endokrinologiayhdistyksen epätieteellisten hoitosuositusten potilaille aiheuttaman vakavalle terveydelliselle riskille. Uskon, että liiton säännöissä sanotaan, että he ovat ajamassa kilpirauhaspotilaiden asiaa -ja nythän on täysin selvää, että Endokrinologiayhdistyksen linja on potilaita vastaan.