naimalakko

Kommentoitu viesti

sannavain
Vieras

#150 Re: Re: Re: Re: Re:

30.03.2011 00:21

#148: Jami - Re: Re: Re: Re:

Luitko ollenkaan kirjoittamaani vastausta, Jami? Jos yhdeksän kappaleen pituinen vastaus aiheesta ei millään muotoa auennut, väännetään se sitten rautalangasta.

Sinusta ei ole siis mielekästä vaatia seksuaalivähemmistöille yhdenvertaisia oikeuksia iskulauseella "Jokaisella pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa". Pitäisikö tuo slogan muuttaa esimerkiksi muotoon "Jokaisella seksuaalivähemmistöönkin kuuluvalla pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa"? Sisältääkö homoadressiin laitettu lause "Jokaisella pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa" sinulle todellakin sitä, että sisarustenkin rakastaessa toisiaan heillä pitäisi oikeus mennä naimisiin keskenänsä, ja että jos tällainen ihmisryhmä jätetään tässä yhteydessä huomiotta, valittu slogan ei ole mielekäs?

Voisiko lausetta "Jokaisella pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa" käyttää silloin, kun esimerkiksi maahanmuuttajayhteisöissä vastoin henkilöiden omaa suostumusta solmitaan heteroavioliittoja sukujen kesken?  Onko sinun maailmassasi ylipäänsä kuviteltavissa mitään tilannetta, jossa iskulausetta "Jokaisella pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa" voidaan pitää mielekkäänä? Ilmeisesti minkäänlaisia laajoja ihmisjoukkoja koskevia lauseita ei voida koskaan pitää mielekkäinä?

Se nyt ainakin on tullut selväksi, että tätä lausetta ei voi ilman mitä mielikuvituksellisempia konnotaatioita missään tapauksessa liittää seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustuvaan kampanjaan. Jos - herra paratkoon - joku erehtyy kirjoittamaan adressiin ylevän ajatuksen siitä, että jokaisella tulisi olla oikeus onnelliseen elämään, niin se aivan sataprosenttisen varmasti on Jamin mielestä ei-mielekäs, sillä sittenhän esimerkiksi lastenraiskaajilla ja insestinharjoittajillakin on oltava oikeus onnelliseen elämään, ja mitäs tämä nyt on kun tässä adressissa ei puolustetakaan lastenraiskaajia ja insestinharjoittajia, että tämähän on aivan harhaanjohtavaa, ja kuule ihan rehellisesti ja vailla mitään tarkoitusperiä nostan tällaisia yleisesti inhottuja ryhmiä esiin juuri tämän adressin kohdalla, jotta varmasti sille mökinmummollekin jää mieleen, että nämä kaksi ryhmää varmaan jotenkin liittyvät toisiinsa. Käsi sydämelle, Jami: seuraavan kerran kun näet esimerkiksi ihmisten välistä tasa-arvoa vaativan kulkueen, muista mennä huutamaan tasa-arvoa myös sisarusten välisille seksisuhteille ja ihan mille tahansa ilmiölle, jonka niin polttavasti koet kuuluvan abstraktien ja yleisten sanojen kattamaan alaan.

Jos tuo lause on sinulle kynnyskysymys koko adressissa, niin olen todellakin sanaton.

Ps. Insestiä ja homoseksuaalisuutta esiintyy luonnossa siinä missä heteroseksuaalista käyttäytymistä. Seuraavaksi varmaan pohdit sitä, miten eläimet ja vaikkapa ne 20 prosenttia maailman ihmisistä ovat luonnottomia. Naturalistiseen virhepäätelmään humpsahtaminen ei toisaalta enää hämmästytä, kun slippery slopekin on jo käsitelty ja olkiukkokin taitaa olla ihan nurkan takana.

Vastaukset

Jami
Vieras

#151 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-03-30 06:34:23

#150: sannavain - Re: Re: Re: Re: Re:

Jos sinä Sanna hyvä jouduit turvautumaan rautalankaan niin täällä kaivetaan jo ratakiskoa esille. Jos adressissa halutaan ajaa vain homoavioliittojen laillistamisen asiaa tulisi tämä surullinen sitaatti tietenkin kuulua: Homoilla pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa. Huomaa ero: "jokaisella pitää olla..." Ymmärrän tietysti, että tämä kyseinen adressi koskee erityisesti homoja, mutta onko tämä jokin lopullinen päämäärä että jokaisella olisi oikeus? Minkä seksuaalisesti epäluonnollisen ryhmän oikeuksia avioliittoon seuraavaksi ruvetaan ajamaan kun homot ovat saaneet haluamansa?

Väitätkö tosiaan, että maailman väestöstä 20% on homoja ja insestejä? Ehkä sinun ystäväpiirissäsi. Homoseksuaalisuuden yleisyydestä voi vain tehdä arvioita ja yleinen arvio tuntuu olevan 1-3% luokkaa (mukaanluettuna ns. bi-seksuaalit). Joten insestien yleisyydeksi jäisi 17-19% vaikka sysäätkin sen abstraktien ja yleisten asioiden ulkopuolelle. Ja tahalleen väärinymmärtämisen takia mainitsen heti, että itse en usko insestin olevan noin yleistä enkä muutenkaan pidä insestisuhteita millään tavalla terveinä tai luonnollisina enkä toivoisi mitään lainsäädännöllisiä myönnytyksiä insestisille suhteille mukaanlukien avioliitto-oikeutta. Väität myös virheellisesti että insestiä ja homoseksuaalisuutta esiintyy luonnossa siinä missä normaalia heteroseksuaalisuuttakin. Toki luonnonoikkujakin on olemassa mutta muistetaanpa kuitenkin tämä 1-3% eikä ruveta väittämään että homoseksuaalista käyttäytymistä on luonnossa "siinä missä heteroseksuaalistakin".