naimalakko

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista naimalakko.

samoilla linjoilla
Vieras

#126 Re: Re: Re: Re: Re:

28.03.2011 17:24

#122: sannavain - Re: Re: Re: Re:  

 Mahtavaa tekstiä ja kuka tahansa jos ilman tunnekuohua lukee niin joutuu myöntämään että näinhän se menee.

Hyvä Vihreät, mahtavaa että tähän ihmisoikeuksia rikkovaan epäkohtaan on vihdoin joku julkisesti tarttunut!

ps. lueskelin tuossa nimilistaa addresseista läpi ja yllättävän moni lapsellinen/päästään pipi on sinne käyny raapustamassa mielestään vitsikkään nimen listalle mukaan. Voi jestas miten yksinkertaista jengiä - tsemppiä vaan!

 

Manilan lähetystö rikoo ihmisoikeuksia.
Vieras

#127 entäs me joilla on ulkomaalainen tyttöystävä ??

28.03.2011 19:30

"Jokaisella pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa. Kaikilla aviopareilla pitää olla samat oikeudet"

missä on minun oikeudet ??
saa kyllä mennä naimisiin, mutta sitten ei kuitenkaan päästettäisi ulkomaalaista vaimoani suomeen.
esim. vuosi yhdessä mutta hän ei pääse edes 2 viikoksi tutustumaan tulevaan kotimaahansa.
Missä on meidän oikeudet ??

näin ei synny uusia veronmaksajia koska emme uskalla näin epävarmassa tilanteessa edetä
asian suhteen.
-Rex-
Vieras

#128 Tukena ollaan

28.03.2011 19:56

En nyt ihan kaikkea selostuksen asioita allekirjoita (esim mielestäni avioliiton tärkeys on vaan sen solmivien aatemailmassa. Tajuan että uskontoihin kuuluvat haluavat sanoa sitoutumuksensa jumalansa edessä, mutta en miksi se on yhteiskunnallinen etuja suova asia. Ainakaan esimerkiksi että avoliitoissa pitää lapset käydä tunnustamassa, toisinkuin avioliitossa jossa miesosapuoli merkitään automaattisesti isäksi)
Mutta tosiaan tämä sentään poistaisi nais ja miesparien epäarvoisuutta, mikä taisi tämän adressin se pääpointti olla. :)
Huh huh....
Vieras

#129

28.03.2011 20:39

Siivotkaa nyt hyvänen aika tota listaa! Ilmoitukset asiattomista allekirjoituksista on tehty...
vdvs
Vieras

#130 Re:

28.03.2011 22:22

#129: Huh huh.... -

Jep, sama täällä, ilmoitettu jokaisesta asiattomasta, eikä mitään tapahdu ...

necrospecro
Vieras

#131 Ei Vetti

29.03.2011 00:54

Täähän on oikeesti jo p4ska juttu, lopettakaa järkevät ihmiset. Mun puolseta voitte homot mennä naimisii, mut kakaroita ei teille tipu.

Vieras

#132 Re: Ei Vetti

29.03.2011 01:13

#131: necrospecro - Ei Vetti

On tippunu jo, mut mitäs sä sieltä pensaasta mitään näkisit.

girek
Vieras

#133 Re: Tasa-arvo on hyvinvointivaltion velvollisuus mutta myös oikeus

29.03.2011 01:34

#48: Tasa-arvon kannattaja - Tasa-arvo on hyvinvointivaltion velvollisuus mutta myös oikeus

täälläkö sinun mielipiteesi on lähempänä kirkkoa kuin meidän uskovaisten ?


Vieras

#134 Re:

29.03.2011 01:55

#64: justjoo -

delffiinitkin tunnetusti menee naimisiin:) kysymys herää et mihin ne pistää sormuksen?

EN ALLEKIRJOITA, ennen kuin alatte oikeasti ylläpitämään listaa
Vieras

#135 Re: Re:

29.03.2011 09:18

#130: vdvs - Re:

Samaa mieltä. Siivotkaa listaa! Onko "allekirjoitusten" määrä sokaissut adressin ylläpitäjät, etteivät he ymmärrä miten kymmenet listalta löytyvät pilailutekstit ja tekaistut nimet saavat aikaan sen, ettei tätä adressia voi edes ottaa vakavissaan. "Kiva, kiva, meillä on jo noin ja noin monta allekirjoitusta! Ei se haittaa yhtään, että lähes jokaisella sivulla on mollaustekstejä tai tekaistuja nimiä!"

Adressi on vain tehty tänne pikaisesti eikä kukaan tunnu hoitavan ylläpidosta! Jos oikeasti VAKAVISSAAN halutaan kerää adressia, niin kyllä sitten siihen pitäisi määrätä joku ihan ylläpitäjäksi. En hyväksy selittelyjä "kiire". Osa poistettaviksi ehdottamistani allekirjoituksista on ollut jo perustamispäivästä lähtien ja mitään ei ole tapahtunut!

Taisi olla vain turha julkisuustemppu vihreiltä.

Jami
Vieras

#136

29.03.2011 10:17

Edelleen odottelen vihreiltä vastauksia. Naimalakko.fi: "Jokaisella pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa." Mihin vedetään raja? Jos homot saavat mennä keskenään naimisiin niin varmasti myös sisarukset sekä vanhemmat ja lapsi. Myös moniaviollisuus sallittava. Pitäähän JOKAISELLA olla vihreiden mukaan oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa. Tosin tällöin pitäisi myös pedofiliset suhteet lainsäädännössä hyväksyä. Kannattaako vihreät tosiaan sitäkin?
mau
Vieras

#137 Tsemppiä lakkoon täältäkin!

29.03.2011 10:25

Pistin nimen paperiin vaikka olenkin vähän pettynyt, että piti ottaa tämä adressit.com käyttöön, eikä esm. laadittu omaa sivua lakolle. Hyvällä asialla kuitenkin ollaan!
Laru
Vieras

#138

29.03.2011 10:40

Naimalakko.fi nettisivun mukaan "tasa-arvoista avioliittolakia" kannattaa Vihreä liitto, SDP, RKP, Vasemmistoliitto ja Kokoomus. Kolme neljästä hallituspuoluuesta siis kannattaa, joten lienee oikeutettua kysyä miksei lakia sitten ole jo runnottu läpi? Muutenki koko termi "tasa-arvoinen avioliittolaki" on virheellinen. Lainsäädäntö on kaikille täysin sama toisin kun rastatukat täälläkin ovat väittäneet. Kaikki saavat mennä vastakkaista sukupuolta olevan täysi-ikäisen henkilön kanssa naimisiin, eikä kukaan saa mennä samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Eli kaikki ovat samanarvoisia tämän lain edessä.

Vieras

#139 Re:

29.03.2011 11:06

#136: Jami -

Jos Jami ei erota kahden aikuisen välistä tasa-arvoista ja kummankin suostumukseen perustuvaa parisuhdetta, niin toivon, ettet koskaan saa lapsia tai hanki lemmikkieläimiä - insestin ja eläimiinsekaantumisen vaara on hetero-Jamin lähellä akuutti.


Vieras

#140 Re: Re:

29.03.2011 11:08

#134: - Re:

Oletko jotenkin vajaa vai etkö tajua, miksi ne iänikuiset delffiinit mainittiin tässäkin ketjussa? Koeta nyt vaan sinnikkäästi turvautua niihin ylempiin aivotoimintoihisi ja lukea ajatuksella, mihin tuolla viestillä vastattiin, ettei tarvitse kiemurrella myötähäpeästä.

Valitse nimimerkki
Vieras

#141 Otsikko

29.03.2011 11:13

"Lainsäädäntö on kaikille täysin sama toisin kun rastatukat täälläkin ovat väittäneet. Kaikki saavat mennä vastakkaista sukupuolta olevan täysi-ikäisen henkilön kanssa naimisiin, eikä kukaan saa mennä samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Eli kaikki ovat samanarvoisia tämän lain edessä."

Toisaalla tässä samassa keskustelussa jo kirjotettiin seuraavaa (on varmaan liikaa vaadittu tutustua koko ketjuun, vaikka onhan tietty kiva jankata samoja vääriksi todistettuja "argumentteja" vuodesta toiseen):

"Jos muistini ei petä, niin vielä 1990-luvulla tällaiset liitot olivat kiellettyjä Alabaman perustuslaissa. -- Näsäviisastellen voisi sanoa, että eiväthät tummaihoiset tai mulatit olleet tuolloin eriarvoisessa asemassa. Sama oikeus heillä oli mennä naimisiin - samanrotuisten kanssa. -- [K]aikki ihmiset ovat tasavertaisia, mutta jotkut ihmiset ovat tasavertaisempia kuin toiset. Ehtaa orwellia."
Laru
Vieras

#142 Re: Otsikko

29.03.2011 11:47

#141: Valitse nimimerkki - Otsikko

Eihän tuo ole millään tavalla sama asia. Kaikilla oli oikeus mennä naimisiin vain saman rotuisen kanssa. Eli kaikki oli samanarvoisessa asemassa. En tietenkään pidä tuota mitenkään hyvänä asiana ja epäilen vahvasti, että muistisi tosiaan pettää. Kuulostaa oudolta että 1990-luvulla vielä olisi ollut tälläistä vaikkakin kyse Alabamasta. Alabaman lainsäädöntö tosin ei liity tähän keskusteluun, joten toivottavasti tämän viestin jälkeen pysytään aiheessa.

Jami
Vieras

#143 Re: Re:

29.03.2011 11:54

#139: - Re:

Kyse on tosiaan ollut kahden toisiaan rakastavan ihmisen välisestä oikeudesta avioliittoon. Eläinteensekaantumisesta tai koiran ja ihmisen välisestä avioitumisesta en maininnut mitään. Muutenkin taisi pointti mennä aika kovaa ohi. En todellakaan kannata sisarusten välistä avioliitto-oikeutta. Vihreät tosin taitavat kannattaa, koska jokaisella pitäisi heidän mukaan olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa henkilön kanssa. Miksei siskon ja veljen (tai vaikka sitten veljen ja veljen) välinen parisuhde voisi olla tasa-arvoinen ja kummankin suostumukseen perustuva? Eikö jokaisella sittenkään pitäisikään olla oikeutta mennä naimisiin rakastamansa henkilön kanssa?

Uskon Jumalan sanaan
Vieras

#144 Re: Re:

29.03.2011 12:36

#139: - Re:  Jami on oikeassa

 Lainaan Raamattua,joka on Jumalan sana ja siitä ei katoa ainoakaan kirjain,Raamattu on aktuelli tänääkin.

"Sentähden Jumala on heidät,heidän sydämensä himoissa,hyljännyt saastaisuuteen,häpäisemään itse omat ruumiinsa

nuo,jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa,

joka on ylistetty iankaikkisesti,aamen.Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin;sillä heidän naispuo-

lensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;samoin miespuoletkin,luopuen luonnollisesta yhtey-

destä naispuolen kanssa,ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet,miespuolet miespuolten kanssa,riet-

tautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan,mikä saada piti. Room.1:24-27

sannavain
Vieras

#145 Re: Re: Re:

29.03.2011 13:20

#143: Jami - Re: Re:

Jami taitaakin kuulua niihin semihuvittaviin trolleihin, jotka ilmestyvät vähemmistöjen oikeuksia puolustaviin keskusteluihin saivartelemaan. Tekniikkana on tahallinen väärinymmärtäminen ja logiikkana pahantahtoinen ajatusmalli tyyliin

"Nämä ihmiset toivovat, että mies- ja naisparit saisivat lain edessä saman arvon kuin heteroparitkin, eli he kannattavat automaattisesti myös insestisuhteita! Perverssejä kaikki tyyni! Ei missään nimessä samaa arvoa lain edessä kaikille."

"Nämä ihmiset haluavat ihmisarvoisen elämän kaikille, eli sittenhän he olisivat kannattaneet rauhallista elämää myös Hitlerille! Natseja kaikki tyyni! Ei missään nimessä ihmisarvoista elämää kaikille."

"Nämä ihmiset marssivat tasa-arvon puolesta, eli sittenhän he kannattavat tietenkin myös murhaajien ja näpistelijöiden kohtelemista tasapuolisesti oikeusistuimissa! Suhteellisuudentajuttomia kaikki tyyni! Ei missään nimessä tasa-arvoa mihinkään asiaan."

"Nämä ihmiset kampanjoivat musiikkiterapian käytön puolesta varhaiskasvatuksessa, eli sittenhän he kannattavat kaikenlaisen kirkonpoltto- ja white power -hevimusiikinkin soittamista lapsillemme. Satanistisia aivopesijöitä kaikki tyyni! Ei missään nimessä musiikkiterapian käyttöalan laajentamista varhaiskasvatuksessa."

Jos sitten pureudun heittämääsi pihviin, niin miksipä avioliittoa ei voisi avata verisukulaisten välille. Kukaan muu kuin sinä et tosin ole sitä vaatinut, mutta eipä hätää, edustuksellinen demokratia poliittisine perusoikeuksineen palvelee myös sinua. Samalla voit esittää painavat perusteesi sisarusten välisen avioliiton sallimiselle. Tähän mennessä olemme kuulleet vasta yhden perusteen, nimittäin "miksipä ei?". En tosin ihan ymmärrä, miksi puhut sisarusten avioliitoista adressissa, jossa ajetaan seksuaalivähemmistöjen lainsäädännöllisen aseman parantamista. Kai sitten tulistut kasvisruokapäivän puolesta ketjuissa, joissa puhutaan Muumi-limpparin saamisesta puolen litran pulloihin.

Verratkaamme ajamaasi skenaariota tasa-arvoiseen avioliittolakiin (tasa-arvo hetero- ja homoparien välillä): nais- ja miesparit haluasivat heteroiden tapaan virallistaa parisuhteensa valtion viranomaisen myötävaikutuksella, koska asia on heille henkilökohtaisesti tärkeä, eikä sillä ole mitään negatiivista vaikutusta kyseisille ihmisille saati valtiolle. Verisukulaisten välisten seksisuhteiden negatiivinen vaikutus sen sijaan on suuri. Tällaisten parien jälkeläisiin kasautuu perinnöllisiä sairauksia ja he ovat usein myös henkisesti jälkeenjääneitä. Myös lapsikuolleisuus on suurta. Sisäsiittoisuuden aiheuttamia ongelmia voi havaita tarkastelemalla esimerkiksi Euroopan kuningashuoneita tai vaikkapa suljettuja amish-yhteisöjä. Eivät lähisukulaisten väliset seksisuhteet tosin ole vieraita edes kotoisassa Suomessamme, jossa väestöpohjan pienuuden ja maantieteellisen eristäytyneisyyden yhdistelmä on johtanut siihen, että suomalaiset kantavat geeneissään lukumääräisesti maailman huipputasoa olevaa kattausta perinnöllisiä sairauksia.

Westermarck-efekti estää osaltaan lähisukulaisten välisen seksuaalisen kanssakäynnin. Evoluutio ilmeisesti toimii geenialtaan supistumista vastaan. Sisarusten liittoihin puututaan lisäksi yhteiskunnan puolelta, jonka (rikosoikeudellinen) sääntely täydentää sisäänrakennetun insestitabun vaikutusta ihmisten välisissä suhteissa. Suhtautuminen verisukulaisten avioliittoihin -  Westermarck-efektistä huolimatta - vaihtelee kuitenkin suuresti yhteiskunnasta toiseen. Esimerkiksi arabimaissa naimakaupat serkkujen ja muiden lähisukulaisten kanssa muodostavat jopa puolet solmituista avioliitoista. On arvioitu, että maailmanlaajuisesti n. 20 prosenttia ihmisistä eläisi tällaisessa parisuhteessa, ja että 8,5 prosenttia kaikista lapsista synnytettäisiin näihin liittoihin.

Veljen ja sisaren välinen avioliitto ei siis ole tuulesta temmattu ajatus. Ihmettelen kuitenkin sitä, miten näiden liittojen mielekkyys nostetaan esiin joka kerta, kun keskustelun aiheena on mies- ja naisparien yhteiskunnallinen asema. Jos Jami ja muut Jamin lailla ajattelevat kerta kaikkiaan haluavat lähteä ajamaan avioliittoinstituution avaamista myös verisukulaisten kesken, he voivat mainiosti esimerkiksi aloittaa oman adressin tai vaikuttaa kansanedustajaansa. Länsimaisissa oikeusvaltioissa erilaisten argumenttien vedenpitävyys on todennettavissa esittämällä perusteet ajamalleen asialle, jonka jälkeen keskustelijat voivat tarkastella kriittisesti annettuja perusteita ja punnita, edellyttäisivätkö nämä perusteet toimenpiteisiin ryhtymistä. Vihreiden aloitteen tarkoituksena on kiinnittää huomio nykyisen parisuhdelainsäädännön epäkohtiin ja vaikuttaa siihen, että kahden rinnakkaisen instituution muodostamasta pelleilystä päästään hiljalleen eroon. Jos keskustelijat tämän jälkeen haluavat edelleen laajentaa avioitumisoikeuden myös muille ryhmille, he voivat niin vapaasti tehdä - mutteivät tämän kampanjan puitteissa.


Vieras

#146 En kyllä halua naimisiin

29.03.2011 13:35

Naimisiinmeno on omissa silmissäni turha konsepti sekä vaikka haluan viettää loppuelämäni jonkun ihanan kanssa niin olen sitten hänen kanssaan enkä tarvitse kolmatta osapuolta sen siteen "lujittamiseen" sekä jotkut eksyneet pitävät naimisiinmenoa melkeinpä suhteen lopullisena päämääränä, eipä ihme että puolet heistä eroavat.
Kuitenkin me ei todellakaan eletä tasa-arvoisessa yhteiskunnassa jos toiset saavat käyttää tätä oikeutta ja toisilta se evätään. Olen siis mukana tässä :)

sannavain
Vieras

#147 Re: Re: Otsikko

29.03.2011 13:40

#142: Laru - Re: Otsikko

Eli sä ilmeisesti kannatat myös tiukan linjan islamintulkintaa, jonka mukaan muslimin kääntyminen esimerkiksi kristinuskoon on (kuolemanrangaistuksen uhalla) kielletty, mutta sen sijaan kaikki ihmiset saavat vapaasti kääntyä islamiin, eli kaikki ovat samanarvoisessa asemassa. Analogia on täsmälleen sama kuin avioliittovertauksessasi.

Niin ja monirotuiset avioliitot kieltävä laki kumottiin Alabamassa kesäkuussa 1999, viimeisenä osavaltiona Yhdysvalloissa. Aika turhaa odottaa jenkkilästä mitään erityisen edistyksellistä vähemmistölainsäädäntöä vielä aikoihin, kun asiat ovat näinkin alkutekijöissään.

(Alabaman lainsäädäntö voi hyvin tehdä entreén keskusteluun, jossa tasa-arvoisen avioliiton lyömäaseeksi on ehätetty nostaa niin pedofilia kuin Raamattukin.)

 

Jami
Vieras

#148 Re: Re: Re: Re:

29.03.2011 22:38

#145: sannavain - Re: Re: Re:

Ilmeisesti olen ymmärtäny lauseen "jokaisella pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa" jotenkin väärin. Luulin ihan tosissani tuon lauseen tarkoittavan, että jokaisella pitäisi olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa. Ettet vain syyllistyisi itse mainitsemaasi tahalleen väärinymmärtämiseen, kun väität minun vaatineeni insestiavioliittojen sallimista.  Olen jo yhdelle tahalleen väärinymmärtäjälle tämän asian tähdentänyt mutta sanotaan nyt vielä kerran. En kannata sisarusten välistä avioliittoa, koska insesti on sairasta ja luonnotonta kuten on myös homoseksuaalisuuskin monien mielestä.  Ihmettelen vain ylläolevan sitaatin (joka on siis tästä adressista ja tästä syystä hyvinkin tähän keskusteluun kuuluva) miellekkyyttä.

Entinen kokoomuksen äänestäjä
Vieras

#149 Aikoihin on eletty

30.03.2011 00:09

Seuraava luettelo on lainaus adressista:
Suomessa Vihreät, SDP, RKP, Vasemmistoliitto ja Kokoomus.
Pitääkö paikkansa, että kokoomuskin on tässä mukana? Missä on järki?
sannavain
Vieras

#150 Re: Re: Re: Re: Re:

30.03.2011 00:21

#148: Jami - Re: Re: Re: Re:

Luitko ollenkaan kirjoittamaani vastausta, Jami? Jos yhdeksän kappaleen pituinen vastaus aiheesta ei millään muotoa auennut, väännetään se sitten rautalangasta.

Sinusta ei ole siis mielekästä vaatia seksuaalivähemmistöille yhdenvertaisia oikeuksia iskulauseella "Jokaisella pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa". Pitäisikö tuo slogan muuttaa esimerkiksi muotoon "Jokaisella seksuaalivähemmistöönkin kuuluvalla pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa"? Sisältääkö homoadressiin laitettu lause "Jokaisella pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa" sinulle todellakin sitä, että sisarustenkin rakastaessa toisiaan heillä pitäisi oikeus mennä naimisiin keskenänsä, ja että jos tällainen ihmisryhmä jätetään tässä yhteydessä huomiotta, valittu slogan ei ole mielekäs?

Voisiko lausetta "Jokaisella pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa" käyttää silloin, kun esimerkiksi maahanmuuttajayhteisöissä vastoin henkilöiden omaa suostumusta solmitaan heteroavioliittoja sukujen kesken?  Onko sinun maailmassasi ylipäänsä kuviteltavissa mitään tilannetta, jossa iskulausetta "Jokaisella pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa" voidaan pitää mielekkäänä? Ilmeisesti minkäänlaisia laajoja ihmisjoukkoja koskevia lauseita ei voida koskaan pitää mielekkäinä?

Se nyt ainakin on tullut selväksi, että tätä lausetta ei voi ilman mitä mielikuvituksellisempia konnotaatioita missään tapauksessa liittää seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustuvaan kampanjaan. Jos - herra paratkoon - joku erehtyy kirjoittamaan adressiin ylevän ajatuksen siitä, että jokaisella tulisi olla oikeus onnelliseen elämään, niin se aivan sataprosenttisen varmasti on Jamin mielestä ei-mielekäs, sillä sittenhän esimerkiksi lastenraiskaajilla ja insestinharjoittajillakin on oltava oikeus onnelliseen elämään, ja mitäs tämä nyt on kun tässä adressissa ei puolustetakaan lastenraiskaajia ja insestinharjoittajia, että tämähän on aivan harhaanjohtavaa, ja kuule ihan rehellisesti ja vailla mitään tarkoitusperiä nostan tällaisia yleisesti inhottuja ryhmiä esiin juuri tämän adressin kohdalla, jotta varmasti sille mökinmummollekin jää mieleen, että nämä kaksi ryhmää varmaan jotenkin liittyvät toisiinsa. Käsi sydämelle, Jami: seuraavan kerran kun näet esimerkiksi ihmisten välistä tasa-arvoa vaativan kulkueen, muista mennä huutamaan tasa-arvoa myös sisarusten välisille seksisuhteille ja ihan mille tahansa ilmiölle, jonka niin polttavasti koet kuuluvan abstraktien ja yleisten sanojen kattamaan alaan.

Jos tuo lause on sinulle kynnyskysymys koko adressissa, niin olen todellakin sanaton.

Ps. Insestiä ja homoseksuaalisuutta esiintyy luonnossa siinä missä heteroseksuaalista käyttäytymistä. Seuraavaksi varmaan pohdit sitä, miten eläimet ja vaikkapa ne 20 prosenttia maailman ihmisistä ovat luonnottomia. Naturalistiseen virhepäätelmään humpsahtaminen ei toisaalta enää hämmästytä, kun slippery slopekin on jo käsitelty ja olkiukkokin taitaa olla ihan nurkan takana.