Kristityt Sanoma-konsernille: lopettakaa heti vihakampanja

Kommentoitu viesti


Vieras

#56 Hesariin kypsynyt

04.04.2011 20:16

Olin 20 vuotta Hesarin tilaaja. Näiden epäasiallisten uutisointien takia lopetin Hesarin tilauksen viime syksynä. Koko Hesarin journalistinen taso on laskenut huimasti ja muistuttaa lähinnä Iltalehden uutisointia. Uutiset sisältävät usein asiavirheitä ja ovat pinnallisia.
Lisäksi toimittajaporukka on verkostoitunut mm. YLE:n kanssa. Uutisointi on hyvin yksipuolista ja pienen toimittajaryhmän käsissä, joka propagoi vain omia ajatuksia objektiivisen tiedottamisen ja analysoinnin sijaan.Nykyään en lue suomalaisia isoja lehtiä juuri ollenkaan, vaan hankin tietoni eri lähteistä, riippumattomista ulkomaalaisista lehdistä ja netistä. En halua olla tuon ”toimittajamafian” armoilla.

Vastaukset

Leena
Vieras

#87 Re: Hesariin kypsynyt

2011-04-05 10:30:15

#56: - Hesariin kypsynyt

Me teimme samoin viime syksynä eli lopetimme Helsingin Sanomien tilauksen. Olimme harkinneet sitä jo vuosia, koska mielestämme HS kirjoitti varsinkin kristillisistä asioista melkein aina negatiiviseen sävyyn. Sen sijaan islamista ja mistä tahansa muusta uskonnosta kirjoitettiin eksoottisena ja positiivisena asiana.Vieraillessamme sukulaistemme paikkakunnilla Länsi- ja Itä-Suomessa huomasimme, että siellä myös valtalehtien näkökulma on erilainen.

Se, että lopetimme tilauksen vasta viime syksynä emmekä vuosia sitten, johtui siitä, että asuessamme pienemmällä paikkakunnalla emme halunneet ensin "tyytyä" sen paikkakunnan valtalehteen, jossa on paljon vähemmän luettavaa. Mutta mitta tuli täyteen viime syksynä.

Olen ollut joissakin journalistisen alan koulutuksissa ja siellä on painotettu puolueettomuutta ja sitä, että toimittaja ei saa näyttää asenteitaan haastateltavalle, vaan pitää suhtautua neutraalisti. HS:n linja näyttää olevan ihan erilainen.