Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Kiitosta

#17153 Re: Re: Re: Re: Re:

11.07.2013 18:30

#17095: Rakkaudesta totuuteen - Re: Re: Re: Re:

Haluan luonnollisesti kiittää "Rakkaudesta totuuteen" -nimimerkkiä, yhtä näistä elävän veden ruukuista (muiden ohessa). Nimimerkin lisäksi kiitokset tietenkin yläkertaan.  Arvokasta ja hyvin totuudellista tekstiä mielestäni.

Vastaukset


Vieras

#17154 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-11 21:02:04

#17153: Kiitosta - Re: Re: Re: Re: Re:

 

Kyllä tämä on tietysti totta,  mutta aatellaanpa ihmistä,  joka tulee teologiseen tiedekuntaan,  ja lähes muitta mutkitta joutuu ainoastaan sen opetussisällön kanssa tekemisiin,  jota esim Helsinki tarjoaa.  Hän ei koskaan edes kohtaa muunlaista atmosfääria,  ellei ole elänyt jossakin toisenlaisessa  uskonnollisessa yhteisössä. Kyllähän hän silloin törmätessään meissä klassiseen kr.uskoon,  saa siitä aivan taka-hikiä- maisen käsityksen.  Niinkuin täällä on kirjoitettukin umpiperäläisistä.   Olemmeko vaatimassa sellaiselta,  jolla ei voi olla,  sitä mitä hänellä pitäisi mielestämme olla. Uskon lahja tulee Jumalalta.

Jonkun kokemus seurakunnasta voi myös olla niin ahdistava,  ettei tämä elämä edes riitä sen kohdan  ennalleen saattamiseen.  Uskonnollisesti näennäisesti  vapaa - maallistunut,   tieteellinen yhteisö tarjoaa silloin  kaivatun vastapoolin painostavalle hengelliselle ilmapiirille.  Kyllä tällaisia on tullut elämän varrella kohdattua. Lopultahan näiden "light"professorien anti sitten elämän varrella testataan.  Sanoipa Kari Kuula itsekkin,  että teol.tiedekunta on vienyt häneltä uskon.  Kyllä se on äärettömän surullista. Ja näin ei tarvitsisi käydä.

Jos olemme olleet niin onnekkaat,  että olemme päässeet maistamaan noista raikkaista lähteistä.  Kuinka voisimme osoittaa näille ystäville kunnioittavaa rakkaudellista vinkkiä eläville vesille?    Mitä Jeesus tahtoisi meidän olevan ja tekevän?

Oikeastaan olen kysymässä sitä,  että riittääkö meille se että itse selviämme mielestämme keskustelusta kunnialla? Minulle  ei ainakaan riitä.  Vasta sitten,  jos saamme luottamuksen sillan rakennettua.
Valtavat ennakkoluulot toisella puolella,  yksikin ilkeä kommentti meiltä,  ja kaikki rakentaminen on ollut turhaa.  Me kannamme kaikki  joka kommentissa  kristittynä joukkona sitä viittaa minkä yksi heittää silloin kehiin kun laukaisee sielunsa pelikentälle. Parempi tuoda asiavastine,  jolla on merkitys keskustelulle,  tai sitten olla tuomatta,  mutta  se ainoastaan pahentaa kun lauotaan!

Voitko ymmärtää?