Ota kantaa kannabikseen!

Kommentoitu viesti


Vieras

#44 LÄÄKKEEKSI KYLLÄ

15.09.2013 12:58

Kaikki huumeet, myös kannabis on pidettävä kiellettyinä aineina päihdetarkoitukseen ikuisesti.

Vastaukset


Vieras

#47 Re: LÄÄKKEEKSI KYLLÄ

2014-05-07 14:16:58

#44: - LÄÄKKEEKSI KYLLÄ

Jep. Sittenhän ihmiset alkavat ryyppäämään käsidesillä ja Sinolilla. Onhan sitä jo nähty, mutta haluaisitko nähdä sitä lisääkin?

Mitä jos ymmärrettäisiin jo pikku hiljaa, että tämän maan ihmiset haluavat sen raskaan työn vastapainoksi myös välillä paeta todellisuutta ja laajentaa tajuntaa päihteillä? Hyvät hyssykät, meillähän on laillistettuna kaksi varsin vaarallista huumausainetta jo, ja ihmiset eivät jostain syystä käsitä, että tupakka ja alkoholi OVAT HUUMAUSAINEITA (meneekö jo jakeluun?) siinä missä muutkin keskushermoston sotkijat. Ainoa ero on siinä, että kannabis on tällä hetkellä laiton huume ja lakia kyseenalaistamattomat ihmiset eivät kiellä sen kriminalisointia, etenkään jos eivät tutki asiaa empiirisesti.

Ongelma siinä, miksi kannabista on niin vaikea laillistaa on sen lyhyt historia Suomessa - eihän enää käytetä edes hamppukangastakaan niin paljoa kuin ennen, koska sen kysyntä on romahtanut purjelaivojen väistyttyä moottoroitujen alusten tieltä. Monella ihmisellä on varmasti vaikeuksia niellä sitä tosiasiaa, että rakas kossu on saanut rinnalleen paljon vihreämmän vaihtoehdon, johon liittyy paljon ristiriitaista tietoa pääosin siksi, että harva uskaltautuu kokeilemaan jotain, josta "voi jäädä kiinni". Poliisin hyvä maine ja luotettavuus on minusta ristiriidassa sen asian kanssa, että jäädessään kiinni kannabiksen hallussapidosta poliisi voi suorittaa kotietsinnän ilman perusteellisempaa epäilystä siitä, että kyseinen henkilö kotikasvattaa. Tämä on mielestäni häpeää tuottavaa ja leimaavaa toimintaa, joka tehdään liian heppoisin syin. Asiaa voisi verrata alkoholin juomiseen julkisella paikalla etiketittömästä pullosta. Eikö poliisilla olisi tällöin syytä suorittaa kotietsintä epäillesään henkilön pitävän pontikkapannua asunnossaan?

Olen tyytyväinen siihen, että kannabiskekustelu on käynnissä ja jatkuu energisenä, sillä se on kaikkein tärkein työkalu demokraattisemman ja paremmin hyvinvoivan kansakunnan tielle mentäessä. Toivon, että Alko-liikkeiden rinnalle syntyisi uusi Mari-kannabistuotemyymälä, jossa ystävälliset ja asiakaspalvelutaitoiset myyjät opastaisivat oikean kannabislajikkeen ostamiseen eri tilaisuuksiin. Sitä päivää odotellessa minä vanhenen varmasti, mutta varsin moni asian jääräpäinen vastustaja ehtii jo kuolla. Tämä on onnekasta, sillä ilman ajan kulumista ja uuden korvautumista vanhalla olisimme vieläkin kehitysmaan tasolla.