EI tuulivoimaloita Kaskisiin

Kommentoitu viesti

Jukka Finni
Kauhava

#207 Kopioitu Kalevan netti sivuilta

20.09.2013 18:56

Riutunkarin rikkoontuneiden tuulivoimaloiden korjaaminen ei näillä näkymin kannata. Alun perin kuudella voimalalla pyörineen tuulivoimapuiston myllyistä täydellä teholla toimii enää kolme.
Oulunsalossa Hailuodon lauttalaiturin läheisyydessä sijaitsevan tuulivoimapuiston kahdessa yhden megawatin myllyssä on vaihderikko.
Näistä vuonna 2003 valmistuneista voimaloista toinen on vian vuoksi pyörinyt vajaateholla jo pitkään, ja toisessa vaihdelaatikko on kokonaan rikki. Vaihteiden asteittainen rikkoutuminen alkoi jo keväällä 2012.
Vanhin, vuonna 1999 valmistunut tuulivoimala purettiin ja myytiin tämän vuoden keväällä. Tuulivoimalassa havaittiin ongelma, joka Riutunkarissa olisi voinut aiheuttaa turvallisuusriskin.
Tuulivoimayhtiö Innopower Oy:n toimitusjohtajan Frans Liskin mukaan tuulivoiman näkymät Suomessa ovat tällä hetkellä sen verran haastavat, että Riutunkarin yksimegaisten voimaloiden korjaaminen ei ole mielekästä.
Vaihdelaatikon korjaamisen kustannukset voivat olla jopa kymmeniä prosentteja koko voimalan hinnasta.

Vastaukset

Tuet seis

#208 Re: Kopioitu Kalevan netti sivuilta

2013-09-20 19:06:11

#207: Jukka Finni - Kopioitu Kalevan netti sivuilta

Eikös Frans Liski ole myös EPV-tuulivoiman edustaja? Maanpetturimyyrä Eloppeja firmat täynnä! Tukia kerätään, justiin oli uutisis yritystuista tuulivoimala yritykset saanu paljon tukea ja varmaan päälle viä noita tuotantotukiaki!