Oikeus itsensä tai lapsensa hoitamiseen säilyttävä.

Kommentoitu viesti

Kansalainen Hämeestä

#11 Jokaisella oikeus valinnan vapauteen hoidon osalta.

14.10.2013 14:01

#1: -

Ihmisille liian harvoin mielestäni tiedotaan lääkkeiden haittavaikutuksia, vaikka reseptien tiedoissa kerrotaan mahd. vaikutuksista. Toki maalaisjärjellä voidaan asioita tulkita, eikä niin rajata vain tiettyyn lääketieteelliseen sektoriin. 

Itselleni luontaistuotteista ovat auttaaneet mm. nestettä poistavat ruoka-aineet kuten persilja. En ole siis kokenut tämän turvotuksen vuoksi meneväni lääkäriin, koska apu löytyi luontaisesti.

Lääkärille mielestäni päästävä jos tarve vaatii, mutta suoraan lakia joka määrää mitä tai miten pakko toimia, rajaa kansalaisen oikeuksia vapaaseen elämään.  Suositeltavaa mielestäni on tehdä aloite, joka tukee vaihtoehtoista toimintaa eli jos "ns. poppaskonstit" eivät ole toimineet niin mahdollisesti terveydenhuollon tarjoama apu käytettävissä.  Ns. laadulliset määritykset voitaisiin tehdä, ei pakko toimintaa ellei tilanne sitä jostain erittäin painavasta syystä tarvitse kuten potilas joka vaaraksi muille.

Itse olen luontaisten tuotteiden ja menetelmien kannalla, mutta tietyissä tilanteissä lääketieteestä on hyötyä, mutta valinnavapaus on oltava. 

Vastaukset

Pillerinpyörittäjä

#40 Re: Jokaisella oikeus valinnan vapauteen hoidon osalta.

2013-10-16 08:00:22

#11: Kansalainen Hämeestä - Jokaisella oikeus valinnan vapauteen hoidon osalta.

Lääkkeiden tuoteselostoissa kerrotaan myös lääkkeiden tiedossa olevista haittavaikutuksista. Ei voi olla niin vaikeaa lukea niitä ensin? Siellä on paljon muutakin hyödyllistä tietoa, esimerkiksi yhteisvaikutuksista muiden lääkkeiden kanssa jne. Saati sitten että kysyä siltä apteekkarilta, jos asia niin huolettaa.

Pillerinpyörittäjä

#41 Re: Jokaisella oikeus valinnan vapauteen hoidon osalta.

2013-10-16 08:00:27

#11: Kansalainen Hämeestä - Jokaisella oikeus valinnan vapauteen hoidon osalta.

Lääkkeiden tuoteselosteissa kerrotaan myös lääkkeiden tiedossa olevista haittavaikutuksista. Ei voi olla niin vaikeaa lukea niitä ensin? Siellä on paljon muutakin hyödyllistä tietoa, esimerkiksi yhteisvaikutuksista muiden lääkkeiden kanssa jne. Saati sitten että kysyä siltä apteekkarilta, jos asia niin huolettaa.