Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin

Kommentoitu viesti


Vieras

#552 Re: Outo syytös

18.05.2011 10:40

#5: Äly hoi älä jätä - Outo syytös 

 No eihän kukaan joukkuetta syytäkään.  Ideana oli vain, että SUURET ESIKUVAT ottavat kantaa ja antavat mallia nuorille siitä, että syrjintä ei ole hyväksyttävää.

Vastaukset

JSSPSJ

#556 Re: Re: Outo syytös

2011-05-18 11:02:51

#552: - Re: Outo syytös

No jos ei syytä, niin miksi helvetissä niiltä pitää sitten pyytää jotain lausuntoa? Mitä se auttaa tilanteeseen millään tavalla? Ja luuleeko ihmiset tosiaan, että joku jääkiekkoseura sanoisi jotain muuta noin typerään kysymykseen?

Ja taas lärpätetään esikuvista. Mä en ymmärrä minkälaisia esikuvia ovat kännissä heiluvat suomalaispelaajat ja jos olet jääkiekkoharrastusta noin muuten seurannut, niin jo on vähän liian rankkaa settiä. Vanhemmat huutavat verenmaku suussa kentänlaidalla tälle pikku-harrille tyyliin "tapa, tapa, tapa...älä oo tuollainen nössö vaan käy päälle". Konkreettinen väkivalta opetetaan jo kaukalossa ja monilla junnuilla on todellakin se käsitys, että kentällä on jopa suotavaa vetää poikittaisella tai muuten pelata "sikaa". Näistä tyypeistä kun kasvaa nuoria aikuisia, niin nämä lätkäjätkät ovat yleensä siellä yökerhoissa niitä, jotka eivät hillitä itseään ja joutuvat tappeluihin.

Niin kauan ei pitäisi puhua mistään esikuvista ja liittää tätä jupakkaa jotenkin lapsiin, kun itse harrastuksen piirissä olisi puhtaat jauhot pussissa. Jos haluaa jälkikasvunsa suht. tynnyrissä kasvattaa, niin laittakaa lapsenne mielummin vaikka jonkun kuvataideharrastuksen pariin.