Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin

Kommentoitu viesti

Ville

#564 En tajua logiikkaa

18.05.2011 14:10

En tajua suoraa logiikkaa tämän suuntaisten adressien takana. Kyseessä on ollut nimenomaan yksittäisten henkilöiden käytös suuremmassa juhlassa, joka on järjestetty tapahtuman johdosta. Tapahtuman juhlintaan osallistuneilla henkilöillä ei ole mitään suoraa kytköstä juhlinnan kohteena olleeseen jääkiekkojoukkueeseen tai jääkiekkoliittoon.

Mikäli vastaavaa periaatetta ja adressointia halutaan harrastaa jatkossakin, niin myös nämä esimerkkitapaukset on otettava adressien piiriin:
- Itsenäisyysjuhlat, jossa uusnatsit tai muut rasistit aiheuttavat häiriöitä. Näitä tapauksia esiintyy vuosittain kaupunkien (esim. Tampere) kuin valtionkin juhlissa. Valtioiden ja kaupunkien on sanouduttava irti rasismista.
- Greenpeacen iskut. Vihreän liiton on sanouduttava irti ja toruttava kyseisen järjestön jokaisen anarkistisen ja terrorismin mitat täyttävän iskun sattuessa.
- Siwan kassalla tapahtuva rasistinen tai solvaava käytös asiakkaan taholta. Siwan on sadouttava irti ja tuomittava ankarasti.

Ja niin päin pois. Vastaavia skenaarioita pystyisi kehittämään jatkuvalla syötöllä. On siten absurdia, että jääkiekon ja siihen liittyvän juhlinnan yhteydessä asia nostetaan esiin, mutta toisissa tapauksissa vaietaan.

Rasismi on vakava asia, mutta en näe tätä hedelmälliseksi ja oikeaksi tavaksi lähestyä ongelmaa.

Vastaukset

Ihmettelijä

#566 Re: En tajua logiikkaa

2011-05-18 14:16:54

#564: Ville - En tajua logiikkaa

Kuka tahansa on vapaa tekemään addressin haluamastaan aiheesta. Se on näiden addressien idea. Joten ei muuta kun rustaamaan jos sinusta mainitsemasi aiheet tuntuvat sellaisilta. Tätä addressia on nyt vajaat 9300 ihmistä pitänyt aiheellisena. Jos pääset aiheillasi samaan, ovat ne epäilemättä aiheellisia myös.