Ei kivilouhimoa Vuorelan Hanhimäkeen, Siilinjärvelle

Kommentoitu viesti

Simpantie

#82

10.11.2013 13:21

Mahtaako kirjoittaja "EI Ikolan tyttöjä ja poikia" asua itse 500 metriä suunnitteilla olevasta kivilouhoksesta. Epäilen kyllä!
Itse omistan kiinteistön hyvin läheltä tätä aluetta ja ihmettelen kuka on vastuussa kustannuksista, jotka aiheutuisivat tästä louhoksesta. Kuka korvaa asunnon arvon laskun ja sen ettei kiinteistöä saa enää niin helposti kaupaksi?

Vastaukset

Vuorelasta minäkin

#83 Re:

2013-11-10 14:49:01

#82: Simpantie -

Tämä on minunkin suuri huolenaiheeni. Myyntiarvon ilmeisen laskun lisäksi ei voida mitenkään poissulkea sitä, että kiinteistöjen vaurioituminen on mahdollista. Se, että vaurioiden sanotaan (viitaten kuulemistilaisuuteen) olevan epätodennäköisiä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö vaurioita voisi syntyä.

Mikäli vaurioita syntyy ja kiinteistön omistaja pystyy todistamaan vaurion aiheutuneen louhimosta, on louhija korvausvelvollinen. vaikka korvauksen saisikin, vauriosta aiheutuu paljon harmia ja haittaa. Kukaan ei korvanne kuitenkaan asuntojen ja kiinteistöjen myyntiarvon laskua, joka tapahtuu joka tapauksessa jos louhimo totetuu??

Eikä kyse ole pelkästään taloudellisesta haitasta. Lähialueen asukkaana en myöskään halua tällaista merkittävää meluhaittaa enkä pölyä, jonka aiheuttamia riskejä ei ilmeisesti  voida edes ennustaa. Terveydellä ja asuinviihtyvyydellä ei ole hintalappua, mutta arvoja ne ovat nekin.