Kirkon erottaminen valtiosta

Kommentoitu viesti

Niko Tervaskari
Espoo

#13 Entäs kirkolliset pyhät?

23.04.2008 17:04

Olettekos kaikki kirkosta eroavat valmiit sitten samalla luopumaan kirkollisista pyhäpäivistä? Jos ei olisi valtiollista kirkkoa, niin eikö olisi ihan kohtuullista, että jokainen kirkkokunta pitää omat juhlapäivänsä omana aikanaan eikä palkallisina vapaina?
Ev.lut. kirkon jäsenet eivät siis enää saisi Joulua, Pääsiäistä yms. palkallisiksi vapaiksi.

Se että yritykset joutuvat maksamaan kirkollisveroa on kyllä aika suuri vääryys. Miten selität turkkilaiselle muslimille kebab-yrittäjälle, että sun tarttee maksaa veroa Suomen ev.lut kirkolle?!?

Vastaukset

Vieras

#41 Re: Entäs kirkolliset pyhät?

2010-11-18 19:22:11

JUU! Ehdottomasti olen valmis luopupumaan joulusta ja myös pääsiäisetä1 TERVETULOA TUTUSTUMAAN TÖITÄ TEKEVÄN IHMISEN EÄMÄÄN JA VIETTÄMÄÄN PÄSIÄINEN PALKATTA PERÄTI 8 NELIÖISESSÄ YKSIÖSSÄ JOSSAIN TANSKAN PERUKOILLA!
kea

#44 Re: Entäs kirkolliset pyhät?

2011-01-10 16:46:45

#13: Niko Tervaskari - Entäs kirkolliset pyhät? 

No onhan meillä vappu, uusivuosi ja juhannus ihan ilman kirkkoa.  Ja joulukin on alunperin pakanajuhla, roomalaiset vaan päättivät sijoittaa Jeesuksen syntymän sille samalle ajankohdalle jona oli  keskitalvenjuhlaa (Viikingeillä "Jul") aina juhlittu.

Kleppo

#47 Re: Entäs kirkolliset pyhät?

2011-08-26 13:26:40

#13: Niko Tervaskari - Entäs kirkolliset pyhät?

Nuo palkalliset vapaat on neuvoteltu kaikille Suomen työläisille, katsomatta uskonnollisuuteen, tai uskonnottomuuteen. Sinulle ne voivat olla uskonnollisia pyhiä, minulle ne ovat vapaapäiviä. Entäs pitäisikö sinun lakata käyttämästä viikonpäivien nimiä, sillä silloinhan palvot pakanajumalia? Kai tiedät mistä suomen kielen viikonpäivät ovat saaneet nimensä? Joka kerta kun puhut torstaista, pidät Thorin muistoa yllä. Ja muutenkin nuo kirkolliset pyhät ovat alunperin ei-kirkollisia juhlapäiviä, kirkko on vain varastanut ne omakseen.