Kirkon erottaminen valtiosta

Kommentoitu viesti

Antti Björklund
Espoo

#21 On jo!!!

27.04.2008 17:59

Suomen valtio on jo tälläkin hetkellä sitoutumaton kirkkoon nähden. Pelkästään historiallisista syistä (joita ei voida siis muuttaa) on Evlut.- ja ortodoksikirkoilla erityisasema. Lisäksi kirkollisveroa käsittääkseni maksavat vain kirkkoon kuuluvat, enkä näin ollen usko että joku epämmäräinen "kebab-ravintolan pitäjä" joutuisi kyseistä veroa maksamaan.

En myöskään tajua, miksi tässä keskustelussa on hyökätty uskonnonopetusta vastaan. Oma kokemukseni on, ettei uskonnon tunneilla asioita käsitellä lainkaan faktoina. Milläköhän kivikaudella tuonkin kirjoittaja on käynyt koulunsa?

EN MISSÄÄN NIMESSÄ ALLEKIRJOITA!!!!!!!

Vastaukset

Kleppo

#46 Re: On jo!!!

2011-08-26 13:23:18

#21: Antti Björklund - On jo!!!

Suomen valtio ei ole sitoutumaton kirkkoon nähden. YLE näyttää ja kuunteluttaa kristinuskonnollisia ohjelmia kaikkien kansalaisten lupamaksuilla. Ja se kebabyrittäjäkin joutuu maksamaan Suomen valtionkirkolle rahaa yhteisöveron muodossa.

Kirkolla on myös laillinen vihkimisoikeus.

Ja uskonnoista voitaisiin vallan mainiosti puhua ihan historiantunneilla. ET-tunneilla taas voitaisiin opettaa aitoa, sitoutumatonta ja pakotonta toisista ihmisistä välittämistä, ja etiikkaa.