Aidon Hietasaaren puolesta

Kommentoitu viesti

Toppilansaarelainen

#27 Re: Re: Voi teitä romantikkoja

26.06.2011 21:44

Voi olla että kerran kävisimme ihmettelemässä uusia palveluja, mutta se on kova hinta asuinalueen lopullisesta rauhan menetyksestä .  Saaressa lienee jo pari kolme tuhatta asukasta ja ainakin saman verran on uusia tulossa salmen molemmin puolin. Melusaaste tulisi koskettamaan kaikkia näitä ihmisiä. Hietasaarta voisi kehittää nykyisistäkin lähtökohdista. Paljon täällä käy nytkin ihmisiä nauttimassa merellisestä luonnosta ja rauhasta. Tervetuloa viihtyisään Toppilansaareen niin kauan kuin se on vielä mahdollista !

 

Vastaukset

Hienompi Hietasaari

#33 Re: Re: Re: Voi teitä romantikkoja

2011-07-06 03:19:53

#27: Toppilansaarelainen - Re: Re: Voi teitä romantikkoja

Kuten kommenttini alussa mainitsin, on yleensäkin väärinkäsitys, että Toppilansaaressa sijaitsee rauhallinen asuinalue luonnon keskellä - tämä johtuu vain siitä, että iso osa asemakaavaan kuuluvasta kookkaimmasta rakentamisesta puuttuu vielä tyystin, mm. siltahankkeen viivästymisestä johtuen, ja ympäristö on yhä monin paikoin pusikoitunutta. Kyseessä on oikeasti ihan tiivis, kaupunkimainen, tai oikeastaan satamamainen, alue, kunhan se valmistuu.

Tällaisen alueen huippukohtia ovat veden läheisyys, maisemat ja kenties myös satamista tuttu suurimittakaavainen rakentaminen (vrt. betonisiilot, joita täällä adresseillakin pyrittiin suojelemaan). Eipä niinkään luonto.

Kaupunki ei ole maaseutu, rauhaa siellä löytyy lähtökohtaisesti sisäpihoilta ja puistoista, jotka molemmat lienevätkin Toppilansaaressa Oulun parhaimmistoa. Ja mitä lähemmäs rantaa ja merta (huom., ei suistoa) mennään, sen enemmän vapaata luontoakin on vastassa.
Kaupungissa saa ja pitää elää toisten ihmisten kanssa yhteisössä, tähän liittyy toistemme äänten ja elämän sietäminen ja elämänmenon seuraamisesta nauttiminen.

Asukasyhdistys ja Merioululaiset ovat silta-asian yhteydessä pitäneet esillä mm. purjehdustapahtumien mahdollisuutta salmessa. [Silta sinänsä olisi järkevä tehdä edes pieneltä osalta avautuvana, mutta se on toinen keskustelu.]
Eikö tällaisesta tapahtumasta aiheutuisi hurjasti liikennettä ja ruuhkaa alueelle? Eikö myös teatterin pyöriminen möljällä aiheuta liikennettä alueelle? Miksi tätä yhtä, ja liikennettä lukuunottamatta varsin etäistä Hietasaaren kehittämistä vastustetaan, kun samaan aikaan lähistöllä on meneillään tapahtumia, ja lisää ihan kotilaituriin haikaillaan? Taitaa olla vähän imagokysymys, tai romanttinen näkemys siistä kuinka kiva on saada kymmenittäin purjeveneitä rantaan - ja kätevästi unohtuu, että niitä seuraa tuhatpäin ihmisiä.

Eikö nyt annettaisi kaikkien kukkien kukkia, pelätään vähän vähemmän uutta ja outoa, ja koetetaan kehittää Hietasaaresta jotain parempaa!