Aidon Hietasaaren puolesta

Kommentoitu viesti

Hienompi Hietasaari

#33 Re: Re: Re: Voi teitä romantikkoja

06.07.2011 03:19

#27: Toppilansaarelainen - Re: Re: Voi teitä romantikkoja

Kuten kommenttini alussa mainitsin, on yleensäkin väärinkäsitys, että Toppilansaaressa sijaitsee rauhallinen asuinalue luonnon keskellä - tämä johtuu vain siitä, että iso osa asemakaavaan kuuluvasta kookkaimmasta rakentamisesta puuttuu vielä tyystin, mm. siltahankkeen viivästymisestä johtuen, ja ympäristö on yhä monin paikoin pusikoitunutta. Kyseessä on oikeasti ihan tiivis, kaupunkimainen, tai oikeastaan satamamainen, alue, kunhan se valmistuu.

Tällaisen alueen huippukohtia ovat veden läheisyys, maisemat ja kenties myös satamista tuttu suurimittakaavainen rakentaminen (vrt. betonisiilot, joita täällä adresseillakin pyrittiin suojelemaan). Eipä niinkään luonto.

Kaupunki ei ole maaseutu, rauhaa siellä löytyy lähtökohtaisesti sisäpihoilta ja puistoista, jotka molemmat lienevätkin Toppilansaaressa Oulun parhaimmistoa. Ja mitä lähemmäs rantaa ja merta (huom., ei suistoa) mennään, sen enemmän vapaata luontoakin on vastassa.
Kaupungissa saa ja pitää elää toisten ihmisten kanssa yhteisössä, tähän liittyy toistemme äänten ja elämän sietäminen ja elämänmenon seuraamisesta nauttiminen.

Asukasyhdistys ja Merioululaiset ovat silta-asian yhteydessä pitäneet esillä mm. purjehdustapahtumien mahdollisuutta salmessa. [Silta sinänsä olisi järkevä tehdä edes pieneltä osalta avautuvana, mutta se on toinen keskustelu.]
Eikö tällaisesta tapahtumasta aiheutuisi hurjasti liikennettä ja ruuhkaa alueelle? Eikö myös teatterin pyöriminen möljällä aiheuta liikennettä alueelle? Miksi tätä yhtä, ja liikennettä lukuunottamatta varsin etäistä Hietasaaren kehittämistä vastustetaan, kun samaan aikaan lähistöllä on meneillään tapahtumia, ja lisää ihan kotilaituriin haikaillaan? Taitaa olla vähän imagokysymys, tai romanttinen näkemys siistä kuinka kiva on saada kymmenittäin purjeveneitä rantaan - ja kätevästi unohtuu, että niitä seuraa tuhatpäin ihmisiä.

Eikö nyt annettaisi kaikkien kukkien kukkia, pelätään vähän vähemmän uutta ja outoa, ja koetetaan kehittää Hietasaaresta jotain parempaa!

Vastaukset

asukas

#36 Re: Re: Re: Re: Voi teitä romantikkoja

2011-07-12 11:36:45

#33: Hienompi Hietasaari - Re: Re: Re: Voi teitä romantikkoja

>Asukasyhdistys ja Merioululaiset ovat silta-asian yhteydessä pitäneet esillä mm. purjehdustapahtumien mahdollisuutta >salmessa. [Silta sinänsä olisi järkevä tehdä edes pieneltä osalta avautuvana, mutta se on toinen keskustelu.]

 

Tulihan se paikallisten sekopäiden keksimä huuhaa juttukin avattavasta sillasta taas jälleen kerran esille! Hyvä hyvä, jatkakaa vain tästäkin aiheesta jankkaamista vuosien ajan samalla kun siltaa ja palveluja kipeästi tarvitsevat pakotetaan muuttamaan epäonnistuvasta kaupunginosasta pois.

Toppilansaarelainen

#40 Re: Re: Re: Re: Voi teitä romantikkoja

2011-07-28 09:42:14

#33: Hienompi Hietasaari - Re: Re: Re: Voi teitä romantikkoja

Olet oikeassa.Toppilansaari ei ole maaseutumaista rauhaa huokuva luontoidylli, eikä kukaan, joka on alueelle hakeutunut asumaan, oel näin olettanutkaan. Vedestä, satamasta ja luonnosta kuitenkin tykkäämme. Ei tämä paikka tule myöskään muistuttamaan Kööpenhaminan keskustaa, jossa sijaitsevaan tivoliin joku kirjoittaja viittasi.

En vain ymmärrä, miksi saareen- siis sumppuun, josta liikenne ei pääse virtaamaan vapaasti läpi-  pitää tuoda turhaa liikennettä ja erityistä melua tuottavia toimintoja, kun alueen kehittämistä nykyisistäkin lähtökohdista voisi jatkaa. Mikä estää sijoittamasta tivoleita pääteiden varsille irti asumisesta?

Liikenteen määrää tulee kolminkertaistumaan nykyisestä (3000 autoa/vrk), mikäli kaikki esitetyt toiminnot (huvipuisto, tanssipaviljonki, vauhti- ja crossiradat ym.)  toteutuvat. Se tarkoittaa myös sitä, että sillan toteutumisen jälkeen osa pohjoisesta tulevasta liikenteestä ohjautuu Toppilansaaren asuinalueen läpi. Miten sitten tuhansille autoille (jopa 9000 autoa/vrk) saadaan luotua riittävän laajat parkkialueet saaren luontoa kunnioittaen, on oma juttunsa?