SÄHKÖN SIIRTOHINTAA JA MUITA SIVUKULUJA ON ALENNETTAVA !

Kommentoitu viesti

Kai Y

#1 Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen

02.02.2014 18:00

Sähkö on Suomessa vielä verrattain halpaa. Mutta miten tulevaisuudessa? Tuulivoiman syöttötariffi tulee nostamaan sähkön hinnan kaksinkertaiseksi, näinhän tuulivoimamaa Saksassa on jo käynyt. Suomessa hinnannousu tuntuisi vain enemmän, pimeä kylmä maa.

Vastaukset

joku roti

#36 Re: Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen

2014-03-17 14:06:52

#1: Kai Y - Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen

Sähköverolla katetaan valtion maksamat tuet tuulivoimayhtiöille.

 

"1.1.2011 voimaan astunut laki uusiutuvan energian tuesta, eli ns. syöttötariffilaki, joka takaa valtion tuen tuulivoimaloiden omistajille 12 vuoden ajan voimaloiden käyttöönotosta. Tukea on varattu 2000 miljoonaa euroa. Tuulivoimalan omistaja saa myymästään sähköstä valtion (eli veronmaksajien) tukeman hinnan 10,53 senttiä/kWh vuoden 2015 loppuun saakka, ja sen jälkeen 8,35 s/kWh loppuajan. Sähkön markkinahinta on tätä kirjoitettaessa n. 4,1 senttiä/kWh." http://tvky.info/tietoa-meista/

 

Jonkun tuulivoimayhtiön rahavirrasta oli 7,5milj.euroa sähkönmyynnistä ja 12 milj.euroa valtion tuesta!!!!

 

Ninni

#77 Re: Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen

2014-07-10 14:43:21

#1: Kai Y - Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen

Kesämökilla maksan Parikkalan valolle 25e perusmaksu ja Keravan energia ottaa 5e perusmaksu + sähkon kulutus. Eli 30e perusmaksu+ sähkonkulutus+ sähkönsiirto= älytöntä.

v*tun

#159 Re: Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen

2015-11-06 16:41:48

#1: Kai Y - Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen 

 Haista v*ttu. Maksa sinä vapaaehtoisesti vaikka kymmenkertaista hintaa sähköstä mutta pää asia on että haistat v*ttu.

Niin käy kun on hyvä

#499 Re: Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen

2016-02-02 17:30:00

#1: Kai Y - Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen 

Saksassa ym. muualla euroopassa sähkönkäyttö on pääasiassa valaistukseen ja kodinkoneisiin. Sen lyhyen talven aikana, mitä siellä on lämmitykseen käytetään pääasiassa Venäjältä tulevaa maakaasua. Sama kaasunkäyttö monessa muussa euroopan maassa on hyvin yleistä. Englannissa lämmitykseen käytetään joko kaupunkikaasua tai pohjanmeren maakaasua.

Espanjassa on säädetty tuuli- ja aurinkoenergialle vero, sillä perinteiset sähköntuottajat ovat vaikeuksissa kasvavan ja halpenevan tuuli- ja aurinkoenergian vuoksi. Myös utaanin kaivuu kuluttaa enemmän fossiilista mitä siitä saadaan energiaa. Suomessa tuulivoimalle maksettava tuki on yleistyessään turha, sillä pystytyksen jälkeen voimala alkaa välittömästi kuollettamaan itseään ja niiden kannattavuus paranee jatkuvasti. Ruotsissa käytetään yhdistelmävoimalaoita jossa ylimääräinen tuulivoiman energia pumppaa vettä suuriin altaisiin, kulutuksen kasvaessa altaista aletaan päästämään vesivoimaa kulutushuippuina ja mm. kuunvaihteessa yöaikana pörssisähkön hinta laski alle sentin.

Ytinvoimasta tiettävästi olkiykkönen on ollut viime keväästä saakka pimeänä, mokspoksin tuhotessa onkapannun. Utaanin saanti loppui jo 2008 ja tilalle kehitettiin änkeämpi värkki, jota nykyiset laitokset ei kestä. Joka tapauksessa ne ajetaan jatkoajalla loppuun tarkoituksella ettei omistajan tarvitse purkaa niitä. Vahingon sattuessa vastuu siirtyy veronmaksajalle ja veronmaksaja maksaa viulut ja purkukulstannukset jos jotain purettavaa enää ylipäätään on.


Vieras

#606 Re: Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen

2016-02-14 11:00:11

#1: Kai Y - Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen 

 Sähkön hinnannousu ja syöttöhinta jne on piiloverotus tai piilokorruptio. Veroja meillä on jo ennestään ihan liikaa eikä se tilanne siitä parane että piilokeinoin nostetaan hintaa ja vaikeutetaan toimeentuloa.

Kun henkilö joka ei sitä toimita mutta rahastaa katsomme piilokorruptiota suoraan silmiin. Sille pitää saada loppu. Sen suoranainen seuraus on se että sähkön toimittajan on pakko nostaa hintaa kun toiminnan rahoituksen tarpeseen aiotut rahat viedään parempiin suihin.

Energiayritysten ahneus kuriin

#667 Re: Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen

2017-11-14 21:16:59

#1: Kai Y - Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen 

Suomen sähkönsiirtokustannukset on jaettava tasaisesti kaikkien energiayhtiöiden alueiden kesken. Carunan kohtuuton siirtomaksu asettaa suomalaiset eriarvoiseen asemaan. Valtiovallan on taattava oikeudenmukainen kansalaisten kohtelu. Tuulivoiman tukeminen kohtuuttomilla valtiontuilla ei osoita myöskään,  että energialähteitä käytetään järkevästi kaikkien kansalaisten kannalta tasapuolisesti. Tuulivoiman terveyshaittoihin suhtautuminen ei anna luotettavaa kuvaa energian tuotannon päättäjien kyvystä hoitaa kannattavuusarviointia eri lähteiden välillä Suomen oloissa. Hallituksen on puututtava lainsäädännön epäkohtiin ja energiayhtiöiden valvontaan. 

Itse Von

#670 Re: Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen

2018-05-30 01:18:31

#1: Kai Y - Saksassa sähkönhinta kaksinkertainen 

Olin jo jakamassa tätä viestiä tuttavilleni, mutta homma tyssäsi siihen, kun näin samassa viestissä jonkun älyttömän kommentin "pakkoruotsista". No, jos meillä on kouluissa "pakkoruotsia", niin onhan myös pakkomatematiikkaa, pakkohistoriaa, pakkoäidinkieltä... -Eiköhän näidenkin opetus pitäisi saman tien kyseenalaistaa.