Aidon Hietasaaren puolesta

Kommentoitu viesti

Toppilansaarelainen

#40 Re: Re: Re: Re: Voi teitä romantikkoja

28.07.2011 09:42

#33: Hienompi Hietasaari - Re: Re: Re: Voi teitä romantikkoja

Olet oikeassa.Toppilansaari ei ole maaseutumaista rauhaa huokuva luontoidylli, eikä kukaan, joka on alueelle hakeutunut asumaan, oel näin olettanutkaan. Vedestä, satamasta ja luonnosta kuitenkin tykkäämme. Ei tämä paikka tule myöskään muistuttamaan Kööpenhaminan keskustaa, jossa sijaitsevaan tivoliin joku kirjoittaja viittasi.

En vain ymmärrä, miksi saareen- siis sumppuun, josta liikenne ei pääse virtaamaan vapaasti läpi-  pitää tuoda turhaa liikennettä ja erityistä melua tuottavia toimintoja, kun alueen kehittämistä nykyisistäkin lähtökohdista voisi jatkaa. Mikä estää sijoittamasta tivoleita pääteiden varsille irti asumisesta?

Liikenteen määrää tulee kolminkertaistumaan nykyisestä (3000 autoa/vrk), mikäli kaikki esitetyt toiminnot (huvipuisto, tanssipaviljonki, vauhti- ja crossiradat ym.)  toteutuvat. Se tarkoittaa myös sitä, että sillan toteutumisen jälkeen osa pohjoisesta tulevasta liikenteestä ohjautuu Toppilansaaren asuinalueen läpi. Miten sitten tuhansille autoille (jopa 9000 autoa/vrk) saadaan luotua riittävän laajat parkkialueet saaren luontoa kunnioittaen, on oma juttunsa?

 

 

Vastaukset

asukas

#43 Re: Re: Re: Re: Re: Voi teitä romantikkoja

2011-08-05 13:16:19

#40: Toppilansaarelainen - Re: Re: Re: Re: Voi teitä romantikkoja 

 > Liikenteen määrää tulee kolminkertaistumaan nykyisestä (3000 autoa/vrk)

Tietääkseni viimeisimmässä kaupungin liikennelaskennassa on Hietasaarentien sillalla mitattu noin 7000 ylitystä/vrk (kesällä), mikä on aika paljon enemmän kuin mitä sille on alun perin suunniteltu. Uusi silta on suunnitelmien mukaan tarkoitettu 2000 autoa /vrk asukkaiden liikenteelle eli muuhun kaavoitukseen täysin sopimaton huvipuisto räjäyttäisi liikennemäärät sielläkin. Fakta on että tieverkon kapasiteetti on jo nykyisinkin reilusti ylitetty.