IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Keminmies

#701 Biodieseltehdas Kemiin

28.07.2011 11:52

Jesss.....saatiin kilvassa voitto. Vapon ja Metsäliiton ensimmäisen biodieseltehtaan sijoituspaikaksi on valittu kotikaupunkini Kemi!! Täällä kaikki ovat erityisen tyytyväisiä asiasta. Kaupunginjohtaja oli erittäin otettu ja kiitteli vuolaasti Vapoa ja Metsäliittoa. Rahoitusta nyt jäämme odottelemaan. Se selviää vuoden 2012 loppuun mennessä. Hyvä Kemi....hyvä me Kemiläiset. Tehdas tulee työllistämään 200 henkilöä ja rakennusvaiheessa tietysti moninkerroin tuo määrä alihankkijoineen päivineen.

Täällä palstalla Vapoa on arvosteltu kovin sanoin. Meidän suunnalla Vapoa vain kehutaan vuolaasti, myös turvetuotannon osalta, ei ainoastaan nyt tämän ed. uutisen perusteella. Hienoa Vapo ja Metsäliitto!!

Vastaukset

Taisto Holla, Mieskonmäki

#702 Re: Biodieseltehdas Kemiin

2011-07-28 13:01:35

#701: Keminmies - Biodieseltehdas Kemiin 

Meille Keski-Suomalaisille todella hieno paikka tuo Kemin Ajos, kun ilmastoa saastuttavaa laitosta ei tule Keski-Suomeen, sekun puun kaasuttaminen vedyksi ja häkäkaasuksi vaatii melkoisen määrän energiaa, sitä tuskin kukaan kiistää.

Ja toinen juttu, kun paikaksi valittiin Ajos, voidaan olla melko varmoja että, laitokselle tuotava puu laivataan ulkoa, sitähän Suomeen tuodaan hakkeen muodossa melkoisesti jo tänäpäivänä.

Oululainen

#704 Re: Biodieseltehdas Kemiin

2011-07-28 22:08:31

#701: Keminmies - Biodieseltehdas Kemiin 

 Onnittelut laitoksen saamisesta kaupunkiinne. Asiasta ollaan iloittu myös täällä naapurissa Oulussa. Tehdas tuo toimeliaisuutta laajalle alueelle, todennäköisesti myös tänne Ouluun. Moni saa töitä rakennusaikana sekä itse tehtaan sijaintipaikassa että lukuisissa alihankintayrityksissä puhumattakaan tehtaan työllistävyydestä kun se käynnistyy. Iso projektihan tuo laitos on ja siksi mielenkiintoinen koska se on ensimmäinen laatuaan.

Vielä kerran onnittelut sinne Kemiin!

Puhtaiden vesien puolesta

#711 Re: Biodieseltehdas Kemiin

2011-08-04 20:57:40

#701: Keminmies - Biodieseltehdas Kemiin 

 

Meillä Keski-Suomessa on vielä puhtaita vesiä, Puulavesi, mitä suojella. Teillä ei ole kuin pa..anen Perämeri. Niin, mitä tulee Vapoon, voisi pysyä siellä missä muutkin Keskustareliktit asustaa. Luojan kiitos Kepu-pettää-aina on oppositiossa.