Kehitysvammaisia käytetään hyväksi työelämässä

Kommentoitu viesti

hoitaja

#79 turhan pelkistetysti ajateltu

08.08.2011 15:27

no jaa en näkis asiaa ihan näin mustavalkoisena. Useimmiten työtehtävät ovat sellaisia joita "normityöntekijää" ei palkattaisi edes tekemään, esimerkkinä vaikkapa paperin- ja pullonlajittelu. Lisäksi nämä työpaikat ovat jo itsessäänkin kehitysvammaisille ja kuntoutujille useimmiten todella tärkeitä. Monin paikoin päiväkahvinsa antaisivat että näissä pääsevät käymään. Ei nyt varsinaisesti puhuta suojatyöpaikoista, mutta kiitokset voisi palveluntarjoajille näistä mahdollisuuksista esittää. Monin paikoin työ ja siitä saatava tärkeyden- ja onnistumisentunne menee maallisen mammonan edelle. Toisin siis kuin meillä, jotka useimmiten pelkästään sen rahan vuoksi töitä tekevät.. En toki ole palkkausta vastaan, mutta kuten mainitsin niin työtehtävät eivät yleensä vastaa sitä mitä tästä voisi kuvitella. Toki poikkeuksiakin voi olla, mutta useimmiten nämä työpaikat itsessään ovat jo palkinto.

Vastaukset

Pirkitta

#80 Re: turhan pelkistetysti ajateltu

2011-08-08 19:05:16

#79: hoitaja - turhan pelkistetysti ajateltu

sanon, en sano mitään tulee mieleen kun tämän luen

sen verran sanon että menot ne ovat samat kuin muillakin, ehkä suuremmatkin, pitäisikö sitäkin tarkastella "normitekijänä"
Puhutaan siitä mistä ihan oikeasti kiikastaa eli rahasta, siitä voi kiikastaa monella muullakin, mutta näillä jotka eivät kaikkeen kykene esim. taistelemaan etujensa puolesta, siinä he tarvitsevat nyt meitä

Niin autetaan:=)) Sen mitä voidaan ja kyetään näin mustavalkoisesti ajateltuna:=)