EI Tom of Finland -postimerkkiä Suomeen!

Kommentoitu viesti

Yök.

#1940 Suomenkin tulevaisuusko?

29.05.2014 07:41

http://yle.fi/uutiset/ruotsin_televisio_papeissa_on_edelleen_homouden_hoitajia/7267688

Linkin kuvan NATSIHATTUINEN "otusko" on tuleva suomalinen miesihanne? Jotenkin en usko ns. normaaleiden perheistään huolehtivien isien jne moiseen samaistuvan vaikka Itellalle se olisikin kait ihanne?

Vastaukset

res.matr.

#1941 Re: Suomenkin tulevaisuusko??????

2014-05-29 12:59:49

#1940: Yök. - Suomenkin tulevaisuusko?

Eivät Tom of Finlandin piirrosten hahmot mitään erityisesti "suomalaista miesihannetta" pyri esittämäänkään ,eikä Touko Laaksonen koskaan mitään sellaista halunnut lanseeratakaan.Lehtiähän myytiin ensisijaisesti Yhdysvalloissa. Univormu oli kyllä selvästikin 1950-luvun, American Motorcycle Police-poliisiunivormu.(googlettakaapa se nimi niin voitte itse verrata) Vanhoja suomalaisia poliisiunivormujakin on Tomin piirrosten hahmoilla esiintynyt, mutta ei kylläkään mitään varsinaista ´natsiunivormua´.

Niitä kaikki kunnon persut voivat ihailla vaikkapa Lauri Törnin kuvissa. SE on ihan ehta natsiunivormu ja vieläpä ihan  pesunkestävän natsin yllä.Eipä SE haittaa ihailijoitaan....

Uusnatsisminkaan kanssa ei Touko Laaksosella ollut  mitään tekemistä. Todennäköisesti hän olisi pitänyt heidän pukeutumistyyliäänkin vain epäesteettisenä. Tom of Finlandilla ei  ollut mitään suhteita natseihin ,eikä hän taatusti heidän sodan jälkeen paljastuneita tekojaan ole  ihaillut.

Tom oli itse palkittu suomalainen sotaveteraani .Saksalaisia sotilaita univormuineen näki Suomessa tietenkin sota-aikana ja erottihan sen kadulla kuka hyvänsä, että ne olivat meidän silloisia köyhän maan  univormuja paljon tyylikkäämpiä.Ei Tomia näistä havainnoista voi jälkeenpäin syyllistää mistään.

Haluaisin nähdä sen piirroksen ,jossa jollain Tomin hahmoista on jokin  SELVÄSTI tunnistettava,nimenomaan  "Kolmannen Valtakunnan" aikainen  saksalainen sotilasunivormu.

Aika paljon Tomin piirroksia olen kyllä nähnyt, mutta tarkkaa natsiunivormua en ole kyllä niiden joukossa huomannut, enkä itseasiassa mitään sinne päinkään, edes  lähelle sellaista muistuttavaakaan- jos nyt tarkkoja ollaan....Laivastounivormutkin olivat selvästi U.S Navy mallisia ,eikä mitään suur-Saksan laivaston suikkia.

Pussihousut taas  olivat ennenvanhaan muotia siviileilläkin-vanhemmilla mustalaismiehillä niitä viimeksi on ollut, mutta  nykyisin näkee  enää vanhoista valokuvista.Eivät mitkään housut kylläkään  ,sinänsä, tee  kenestäkään minkään  poliittisen aatteen   kannattajaa - niin että häntä  sitten voitaisiin niiden perusteella tuon aatteen seurauksista käydä jälkiviisaasti syyttämään.