Pakkosuomi pois kouluista!

Kommentoitu viesti

Henriikka Virtanen
Hämeenlinna

#1

11.01.2007 07:28

Muistakaa että asumme Suomessa, emme Ruotsissa!!! Eikö Suomen kieli ole merkityksellinen osa itsenäisyyttämme, kun taas Ruotsi vain jäänne Ruotsinvallan ajoilta?

Vastaukset

Typerää

#44 Re:

2012-06-19 16:57:14

#1: Henriikka Virtanen -

Kieli ei ole sama kuin maa! EN ole ruotsalainen vaikka puhun ruotsia, enkä ole suomenruotsalainenkaan olen ruotsia puhuva suomalainen.
Luuletko että Sveitsissä puhutaan Sveitsiä? Ja Belgiassa belgiaa?

Kuka sanoi, yksi maa, yksi kansa ja yksi kieli? Vaikuttaa olevan sun ideologia

huusianna

#53 Ruotsi ei ole Suomen alueella kehittynyt kieli

2013-07-27 14:05:23

#1: Henriikka Virtanen -

Kieli joka on kehittynyt muualla ei voi olla kansallinen kieli. Se on maahamuuttajakieli. Ruotsi ei ole Suomen alueella kehittynyt kieli ja siksi se on vieraskieli Suomessa.

Ruotsinkieli ei ole koskaan kuulunut sisämaan kieliin siksi on harhautusta väittää että ruotsin kieli olisi kuulunut Suomeen. Ruotsin kieli on ollut vain rannikolla ja sielläkin vain joitain satoja vuosia.

Suomi on kehittynyt Suomessa ja Viro on kehittynyt samasta muinaiskielestä Virossa. Olemme ollet näillä alueilla virolaisten kanssa niin kauan että kielemme ovat ehtineet erkaantumaan toisistaan niin paljon että suomi ja viro eivät ole enää ymmärrettäviä keskenään.

Suomenruotsin avulla voi ymmärtää norjaa, tanskaa, ruotsia, fääriä. Monesti on suomenruotsalaisten taholta tullut todistetuksi että suomenruotsi on sama kieli kuin Ruotsissa puhuttu kieli. Suomenruotsi on vain yksi pohois-saksalainen murre norjan, tanskan, fäärin ja ruotsin nuoressa kieliryhmässä.